Bewust leven; basis voor gezondheid - Column Pauline Laumans

Een van de belangrijkste hindernissen waardoor we ziek worden is wanneer we onbewust zijn en vooral willen blijven omdat we het altijd al zo deden en we niet luisteren naar wijze raad (Oedipus complex).

U kent ze wel van die mensen die zich niets laten zeggen maar ondertussen met hun longproblemen de temperatuur in huis hoog hebben waardoor de lucht heel droog is. Als ik dan zeg dat je bij patiŽnten met longproblemen moet stoken op een bepaalde luchtvochtigheid en niet op temperatuur en dat de beste temperatuur meestal rond de 18 graden ligt en je vroeg in het seizoen moet gaan stoken i.v.m. die luchtvochtigheid dan kijken ze me glazig aan.

Ondertussen stoken ze in huis de boel op en zijn ze in hun ogen zorgzaam bezig voor de patiŽnt of lief voor zichzelf.

Een ander welbekend fenomeen zijn de middelen in de laatste levensfase morfine en midazolam oftewel dormicum. Het een word gegeven tegen de pijn en om benauwdheid tegen te gaan. De patiŽnt blijft bewust. Alleen als de morfine snel verhoogd wordt, wat in Nederland niet mag, kan je schade aanrichten aan de patiŽnt.

Dus ook Moslims en Streng Gelovigen uit Nederland hoeven hun dierbare niet te laten lijden en gebukt te gaan onder die angstige benauwdheid of pijn. Maar ja, als je het niet weet dan laat je dus je medemens lijden en stikken. Midazolam of dormicum wordt in eerste instantie gegeven als slaapmiddel zodat de patiŽnt overdag nog wat kwaliteit van leven heeft.

Pas als je het met een stevige dosis overdag en í s avonds inzet wordt het een seditief en gaat de patiŽnt niet meer slapen, maar wordt deze in een diepe staat van onderbewustzijn gebracht met de bedoeling dat er een natuurlijke dood kan komen zonder verder lijden. Ook dit is niet in strijd met de godsdiensten, al denken sommigen zware gelovigen daar anders over.

Een ander voorbeeld is gezond eten.
Dat is ook weggelegd voor mensen die weinig te makken hebben. Het gaat immers om basisvoedsel kopen en klaarmaken. Ook in de oorlog waren uiteindelijk de armsten het gezondst. Gezonde etenswaar wordt ook bij Voedselbanken aangereikt. Maar als het vervolgens niet meegenomen wordt omdat ze niet weten wat ze er mee moeten, of het vies vinden (gebrek aan kookkunst en interesse) en er met een zak chips vandoor gaan, ja, dan is het water naar zee dragen.

Nog een ander voorbeeld is het als het om hygiene gaat.
Bijvoorbeeld door gebrek aan opvoeding thuis gaan jongens en meisjes niet zittend plassen en poepen en trekken ze niet door. Papier laten ze op de grond vallen en handen wassen, vergeet het maar.

Ook tandenpoetsen doen mensen vaak verkeerd. Tandartsen zullen de jeugd nog wel voorlichten maar ouderen met een prothese doen dit al enkele decennia verkeerd en dus gebruiken ze tandpasta en leggen het gebit in bakje water eventueel met steradent.

Gevolg er komen minuscule gaatjes in waar vuil in gaat zitten en door het water vermenigvuldigt zich dit onzichtbare vuil gedurende de nacht en krijgen ze daardoor enge ziekten zoals hartklachten. Dit door hun eigen gebrek aan kennis en gebrek aan hygiene, omdat ze het niet willen weten. Ze doen het immers al jaren zo.

www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/mondzorg-poetsinstructie.html

Ja, ziekten komen door onwetendheid op gebied van:

Gebrek aan kennis van gebruik van je lichaam en voeding voor je lichaam
geestelijk door je hersens niet te trainen en gebruiken
emotioneel door je door groepsdwang aan emoties te hechten
spiritueel door de krachten van energie (niet alle energie van buiten is goed) niet te kennen en dus van alles maar toe te laten of na een consult te denken dat je het wel weet.

Nog steeds lopen teveel mensen onnodig langs hun leven.


 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag