Aannames die blokkades of conflicten worden


Auteur: Pauline Laumans

Veel mensen zitten nog steeds vast in aannames. Zo gauw ze iets lezen of horen vallen hen bepaalde woorden op en daarmee gaat hun hoofd aan de haal. Wat er verder in de tekst staat, ontgaat hen. Ze zitten in hun hoofd vol met dat woord wat hen triggert. Het verhaal van de ander wordt daardoor geheel van zijn waarde ontdaan. Ze weten niet eens waar in hun lichaam dat woord binnenkomt en waarom?

Alleen wat in het hoofd van hen omgaat schijnt nog werkelijkheid te zijn, maar het tegendeel is waar. Er is sprake van projectie. En met hun projectie gaan ze de ander, samen met meepraters, negatief manipuleren. Je ziet het overal om je heen gebeuren: op het werk, de politiek, social media, etc.

Deze mensen hebben helaas nog weinig zelfinzicht. De vele ontwikkelingen en mogelijkheden zijn aan hen voorbij gegaan. Het is bijvoorbeeld al ruim 40 jaar mogelijk om trainingen te volgen waarbij je een diep zelfinzicht krijgt, waarbij je ook inzicht in het leven an sich gaat krijgen. Hoe meer je over je echte zelf leert, hoe meer je weet over het leven om je heen.

Echter, sommigen lopen langs hun leven en willen deze ervaringen of inzichten uit films, boeken, tijdschriften etc. niet opdoen waarmee ze juist eigendom over hun leven kunnen leren nemen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Hardnekkig volharden ze in hun rol die maar al te vaak een dominante of een slachtofferrol is. Ze zitten vast in dogma’s, aannames, idee fixen of hun eigen plaatjesboek. Ze hebben niet geleerd om eens verder te kijken naar wat er is. Hun ideeën zijn op het moment van ontstaan vastgelegd en sindsdien niet gewijzigd, terwijl er elke dag veel verandert.

Ze gaan niet meerdere keren per jaar op onderzoek uit waarom er gebeurt wat er gebeurt en of hun fysieke lijf soms een lichte verstoring heeft. Ze doen dat we voor hun auto of hun huisdier die jaarlijkse check-ups maar niet voor henzelf.

Indien ze dit wel zouden doen zouden ze hun leven kunnen bijstellen en leren waarom iets op hun levenspad komt en wie of wat dat heeft geregeld. Dan kunnen ze hun lijden loslaten en weer hun leven gaan leren leiden. Conflicten die er waren kunnen ze leren los te laten en daarmee kunnen ze herstellen. Voor hen die de conflicten echt uit hun systeem willen halen die zullen nog enkel lagen dieper moeten gaan omdat het anders op een ander deel terug komt.

Dus ze zullen zich diepe vragen moeten leren of laten stellen als wat maakte dat ze in een conflict kwamen? Wie was daarbij betrokken? Wat was hun eigen aandeel daarin? Wat wilde je leren? Waarom? Waar komt dat vandaan?

Je ziet het. Dat zijn nog wel wat laagjes dieper te gaan maar neem van mij aan dat dat bij een echte energielezer (meer dan 6 jaar dit getraind bij een gerenommeerd instituut en dus geen kaartlegger, of medium) dit in grotendeels in een sessie duidelijk wordt, waarna je er verder mee aan de slag moet met meer eigendom over jouw leven.

Voor meer details over het “plaatjesboek“ http://www.c-t-u.com/blog/?p=26&lang=nl

Als je het innerlijke pad kiest, wordt je steeds wijzer, gezonder en levenslustiger. Indien je blijft volharden in je plaatjesboek of je slachtofferrol dan blokkeert jouw systeem met alle gevolgen van dien. Dus pak de handreiking die je de weg vertelt naar heel worden en dus ook eigendom nemen over jezelf. Leer je eigen verantwoordelijkheid te dragen.


 Nuttige links


 

Terug naar het hoofdmenu