Lijden door zonden deel 7 Gierigheid


Vervolg…

Dit is het laatste deel van de 7 hoofdzonden. Er volgen echter nog meer columns

7. Gierigheid

Iemand die last heeft van deze zonde is bang dat wat hij heeft te verliezen. Ze hebben nog niet het bewustzijn dat wat je innerlijk bezit dat je dat niet kunt kwijtraken. Slechts aardse uiterlijkheden kun je kwijtraken.

Enerzijds is daar het armoede denken. Dat is het denken dat je misschien morgen niets meer hebt, en dat je dus uit voorzorg je huis volstouwt met eten, linnengoed, meerdere kasten met etensvoorraad, meer dan 1 pannenset, meer dan 2 televisies etc.

Anderzijds zijn het de mensen die zich oververzekeren of zich voor heel veel zaken verzekeren omdat ze geen enkel risico meer willen of durven lopen. Daar is ooit in het verleden de Religie ingesprongen en zijn coöperaties uit ontstaan die goed wilden doen aan hun medemens. Deze zijn nu verworden tot verzekeraars. Verzekeraars die in de huidige tijd jou of de overheden angst aanpraten en met hun lobby de voet tussen de deur hebben en extreme winsten maken. Het zijn de tollenaars van deze tijd.

De gierigaards zijn ook de bedrijven die gestuurd worden op financieel economisch gewin en niet langer gestuurd worden op het product wat ze maken of een verantwoorde maatschappelijke bijdrage (milieu schoonhouden, mensen aan het werk houden). Het zijn bedrijven die elke cent omdraaien omdat een cent keer miljoenen producten veel winst geeft. Dit denken is ontstaan door een excessief kapitalistisch denken waarin MBA’s het voor het zeggen kregen. Het heeft veel goede producten, bedrijven en medewerkers te gronde gericht en is de doodsteek voor het leven op aarde.

Het zijn vooral behoudende conservatieve mensen die vanuit een diepgewortelde angst zich niet kunnen overgeven aan het LEVEN zoals dit bedoeld is en daarom in gierigheid leven. Zij creëren mensen om zich heen die uit hetzelfde hout gesneden zijn. Het is een massale religieuze beweging waarbij de angst de bezittingen bewaakt.

Het zijn individuen die hun kennis niet durven te openbaren omdat een ander er misschien mee vandoor zou gaan. Hun huis staat vol goederen en de kasten puilen uit. Ze hebben veel verzekeringen en zijn bij veranderingen meteen vol angst en praten anderen hun angst aan.

Het zijn bedrijven die heel berekenend te werk gaan. Daardoor zijn er tegenwoordig steeds vaker wegen, bruggen, viaducten en huizen die zo net op de grens geconstrueerd zijn, dat ze bij de minste verandering van omstandigheden (meer mensen, harde wind, veel regen, veel verkeer) kapot gaan. Dit in tegenstelling tot producten van weleer die goed gemaakt werden en die de tand des tijds hebben doorstaan.

Veel grote bedrijven halen hun grondstoffen uit een gebied waar mensen geld willen zien eerder dan verantwoord willen ondernemen waardoor deze (westerse) bedrijven zwaar de milieuwetten of het milieu denken kunnen overtreden. Andersom misbruiken ze de lokale werknemer die wel voor een cent wil werken waar een ander in eigen land 10 cent verlangt. Geen enkel groot bedrijf maakt zich niet schuldig aan dergelijke praktijken. Toch weten veel van dergelijke bedrijven een predicaat milieuvriendelijk of verantwoord ondernemen te krijgen. Dit doen ze door zich aan te melden bij een organisatie die zogenaamd dergelijke praktijken te veranderen. Ondertussen werken ze mee aan de vervuiling, vergiftiging van grond, water en lucht, ontbossen de wereld (minder zuurstof), doden ze dieren doordat die geen habitat meer hebben.

De ergste gierigaards zijn die bedrijven die de belasting in allerlei landen weten te ontduiken en beursgenoteerd zijn. Ze verdienen veel tot aan miljarden of biljoenen maar hebben als eerste prioriteit het tonen van een uiterlijke theorie naar de buitenwereld toe die vaak vele waarheden moet maskeren. Verder bedienen ze zich van vele drogredenen, windowdressing, lippendienst, verborgen dictaat en groupthink en eilandvorming. Ze werken nauw samen met andere bedrijven die ook op winstmaximalisatie uit zijn, hebben veel commercials om de burger te overtuigen en lobbyen bij overheden om zodoende maar door het groupthink te kunnen overheersen. Slechts de werknemers die tot de Core (kern) van hun bedrijf gelden en de aandeelhouders profiteren geldelijk van hun machtswellust. Regeringen, overige werknemers, lucht, water aarde, planten en dieren moeten het ontgelden. Het is een metafoor voor Boven Samen en Samen Boven gedrag en is ook het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer.

Het zijn tegenwoordig dus heel vaak mensen/bedrijven die bijdragen aan afbraak in plaats van opbouw. Het kost de maatschappij (individuele burger) veel (belasting) geld omdat het geld in de put valt.

Deze hoofdzonden verheffen zich in deze tijd als een soort van laatste schreeuw voordat de machtige hand van het oordeel (aan het einde van deze cyclus) het doek laat vallen. Het is als een doodskreet/ laatste actie van hen die nog niet geleerd hebben wat zelfrealisatie (balans) inhoudt.

Doordat zo een diepgaande angst (onbalans) hen in deze eindtijd bezighoudt dragen ze de zonden steeds heftiger uit. Een ongenaakbare hoogmoed, heftige wellust, venijnige jaloezie, vadsige luiheid, actieve drift, onverzadigbare gulzigheid en verstarde gierigheid zijn het gevolg. De psychiatrie kan het werk niet meer aan met zoveel verwrongen geesten. De hoofzonden en het gebrek aan inzicht in jou als individu maakt dat je vermoeit wordt door deze negatieve trillingen. Het zenuwgestel wordt aangetast (burn-out) en dat wordt nog eens verergerd door de hype van deze tijd zoals nietszeggende hyperende Tv-programma’s, radioprogramma’s, uitingen in de pers en de vele vaak stompzinnige social media uitingen en mee moeten doen met de waan van de dag of de nieuwste hype. De groepsdwang (regering, bedrijf, kerk, geloof) dwingt de mens tot zonden en afbraak in plaats van tot inzicht, opbouw en zelfrealistatie.

De gierige ziet elke inmenging als een aanval en dus gaan ze als een betonnen kolos vol wantrouwen verder om maar niet hun eigen positie te hoeven prijsgeven.

Ze zijn de laagsten onder de laagsten. Ze moeten het hele (zelf) ontwikkelingspad nog lopen eer bewustzijn tot het doordringt en ze leren wat het leven inhoudt. Ze hebben nog een lange weg om te gaan voordat ze liefde en vrijheid begrijpen.

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl



Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats