Te veel keuze in eten maakt de strijd tegen obesitas moeilijker


Sommige wetenschappers zeggen dat wanneer moeders slecht eten tijdens de zwangerschap ze dat doorgeven aan hun kinderen die dan meer kans maken op slechte voedingsgewoonten en gerelateerde gezondheidsproblemen.

Maar een nieuwe studie bij muizen, door onderzoekers van de Virginia Tech College of Agriculture and Life Sciences en de Edward Via College of Osteopathic Medicine, heeft aangetoond dat de omgeving waarin een kind verblijft even krachtig zo niet krachtiger is bij het beïnvloeden van de kans op obesitas dan het moederdieet.

Met andere woorden het niet koesteren van de omgeving kan een groter probleem zijn bij het omgaan met de obesitas-epidemie.

De onderzoekers vinden dat te veel keuzes bij eten het probleem van overgewicht vergroot. De onderzoekers vonden dat een keuze van een vetrijk en vetarm dieet niet helpt - nakomelingen in deze situatie hebben de neiging om nog meer te eten. Hun bevindingen werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Endocrinologie.

"Wij houden van afwisseling," zegt Deborah Good, auteur van de studie en universitair hoofddocent van de menselijke voeding, voedsel en beweging aan Virginia Tech. "Maar als er keuze is eten we meer dan wanneer er geen variatie is.”

Hoewel de studie werd gedaan met behulp van muizen, kan het de onderzoekers informeren over hoe de natuurlijke omgeving van de mens invloed kan hebben op de voedselkeuzes en uiteindelijk het gewicht van een persoon. In een land waar een derde van de volwassenen en 17 procent van de kinderen met obesitas af te rekenen heeft is het begrijpen van de oorzaken van het probleem noodzakelijk.

Het is de eerste studie in zijn soort om te kijken naar het probleem in termen van het nabootsen van een echte leefomgeving waarin mensen de keuze hebben tussen het eten van vette voedingsmiddelen of gezond vetarm. Vorig onderzoek met muizen naar de invloed van voeding van een moeder op obesitasaanleg bij de nakomelingen hebben de voedselkeuze van de nakomelingen beperkt tot slechts vetrijke of vetarme diëten, maar iedereen die langs de snoepstanden is gepasseerd kan je vertellen dat dit niet geen nauwkeurige weergave is van het leven in Amerika. Wij worden voortdurend geconfronteerd met het maken van keuzes en dat is op zich geen goede zaak als het gaat om obesitas.

"We hebben geconstateerd dat omgevingsfactoren net zo belangrijk zijn zo niet belangrijker dan een dieet van de moeder als het gaat over obesitas," zei George Davis, professor in de afdelingen Department of Human Nutrition, Foods, and Exercise en het Department of Agricultural and Applied Economics at Virginia Tech.

Vertaling: Andre Teirlinck

http://www.vtnews.vt.edu



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats