Vermijd onnodige belasting van je lichaam - Column Cor J.M. Arts


Wist je dat we onbewust vrijwel dagelijks ons lichaam onnodig belasten? In de volgende column wordt tandpasta als voorbeeld gegeven. Elke ochtend en elke avond belast je jezelf ermee. Waarom? Dat lees je hier.

De orthomoleculaire geneeskunde is gericht op de chemische processen, zoals die in de cellen plaatsvinden. Dergelijke processen zijn chemische reacties die geactiveerd worden door bepaalde eiwitten, ook enzymen genaamd. Deze enzymen kunnen meestal alleen hun werk doen in combinatie met vitaminen en mineralen. Denk hierbij aan vitamine K2-7, D3, A, E, maar ook aan zink, selenium, chroom etc.

Enzymen kunnen ook geremd worden door ‘giftige stoffen’ die van buiten het lichaam komen. Een heel bekende giftige stof is de fluoride in tandpasta. Deze fluoride doodt de bacteriën in de mond en voorkomt tandplaque. Dat zijn de enige twee voordelen. Er staan een paar grote nadelen tegenover. Natriumfluoride komt in vele tandpasta’s voor en is een onnatuurlijk, synthetisch product. Het doodt de bacteriën in de mond, maar ook in onze darm. Het werkt remmend voor bepaalde enzymen die zorgen voor onze energieproductie (aconitase in Krebscyclus en enolase bij glycolyse) en de aerobe spieren worden hiermee geremd. Dat uit zich in de spieren die verzwakken en verslappen.

Een ander nadeel van fluor is dat het bindt met calcium dat we binnenkrijgen via de voeding. Doordat fluor en calcium binden tot calciumfluoride is het calcium niet meer beschikbaar voor bijvoorbeeld botvorming. Door dit proces kan er een tekort aan calcium ontstaan (hypocalciëmie). Dit kan leiden tot osteoporose (botontkalking), cariës (tandbederf) en allerlei andere kwalen tot zelfs hartritmestoornissen en hartstilstand.

Fluoride is niet goed voor je, gebruik daarom tandpasta zonder fluoride. Ik ben overgestapt op Parodontax zonder fluoride. Het smaakt erg vies maar na 14 dagen is het acceptabel.

Hartelijke groet,
Dr. Cor J.M. Arts


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats