Tieners slapen steeds minder


Voldoende slaap is essentieel voor een tiener gezondheid, maar in de afgelopen 20 jaar is het aantal uren slaap per nacht gedaald onder tieners in de Verenigde Staten. Een studie door onderzoekers van de Universiteit van Columbia Mailman School of Public Health vond dat een verminderde slaap vooral voorkomt bij vrouwelijke studenten, ras/etnische minderheden en studenten met een lagere sociaal-economische status waarvan de tienermeisjes bijna geen kans krijgen om zeven of meer uur te slapen per nacht in vergelijking met hun collega's, niet-Spaanse blanke tieners en studenten met een hogere sociaal-economische status, respectievelijk. De bevindingen uit “The Great Sleep Recession: Changes in Sleep Duration Among U.S. Adolescents, 1991-2012" zijn online gepubliceerd in Pediatrics.

De studie is de eerste uitgebreide evaluatie van de recente trends in slaap over de leef- en duurtijd onder de Amerikaanse adolescenten.

Studenten in de 8e, 10e en 12e graden van een landelijk representatief onderzoek onder meer dan 270.000 tieners tussen 1991 en 2012 rapporteerden hoe vaak ze zeven of meer uren sliepen.

Het aandeel van de tieners dat regelmatig zeven uur sliep werd gedefinieerd als een frequentie van elke dag of bijna elke dag versus soms, zelden of nooit. De enquête bestudeerde niet het verschil in slaapduur tussen midweek versus weekend.

Raciale/etnische minderheden en degenen van wie de ouders weinig formeel onderwijs hadden genoten zeiden dat ze minder kans hadden om regelmatig zeven of meer uur te slapen, toch dachten ze voldoende slaap te hebben, hetgeen duidt op een misvatting over feitelijke waarnemingen van de slaap en voldoende slaap.

"Deze bevinding impliceert dat de minderheid en vooral tieners met een lage sociaal-economische status minder nauwkeurig de toereikendheid van de slaap die ze krijgen, beoordelen“, zegt Katherine W. Keyes, PhD, assistent professor in de epidemiologie aan de Mailman School of Public Health en hoofdauteur.

http://www.mailman.columbia.edu/

Vertaling: Andre Teirlinck



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats