Kleuterschool en criminaliteit: Wat is het verband?


Kinderen die later met school beginnen hebben meer kans op drop-out (afkeer van de school) en het plegen van misdaden.

Volgens nieuw onderzoek aan de Duke University, doen kinderen die later beginnen met kleuterschool het goed op academisch en sociaal vlak maar dan op korte termijn. Als tieners hebben deze kinderen meer kans op drop-out en het plegen van ernstige misdrijven.

De negatieve resultaten zijn aanzienlijk groter voor kinderen uit kansarme milieus.

"Dit onderzoek levert het eerste overtuigend bewijs van een causaal verband tussen drop-out en criminaliteit. Het ondersteunt de opvatting dat de gevolgen van criminaliteit moeten worden overwogen bij de evaluatie van de schoolhervormingen," zei hoofdauteur Philip J. Cook, professor aan de Duke's Sanford School of Public Policy .

"Drop-outs zijn sterk oververtegenwoordigd in de gevangenis, dus we weten dat er een sterke associatie is tussen schooluitval en criminaliteit", aldus Cook. "Maar het oorzakelijk verband vaststellen vereist een experiment. Mijn analyse maakt gebruik van een natuurlijk experiment in verband met de geboortedatum."

Het onderzoeksrapport, door Cook en Songman Kang van Hanyang Universiteit in Seoul, Zuid-Korea is te lezen in de American Economic Journal-Toegepaste Economische Wetenschappen.

De studie vergeleek studenten van openbare scholen in North Carolina geboren 60 dagen vóór en 60 dagen na de laatste schooldag. Op het moment van de studie moesten de kinderen van North Carolina 5 jaar zijn op 16 oktober om in aanmerking te komenv oor de kleuterschool.

Eerdere studies hebben aangetoond dat kinderen die geboren zijn net na de schoolaanvang academisch beter presteren dan hun jongere klasgenoten. Als gevolg hiervan stellen een groeiend aantal ouders de inschrijving van hun kinderen, die jarig zijn juist voor de hervatting van de lessen, uit om hieruit academische en sociale voordelen te halen. "Academische redshirting" komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes en meer bij blanken dan Afro-Amerikanen.

Bovenop betere academische resultaten bleek uit Cook's studie dat de jong beginners minder delinquent gedrag vertonen op school.

"Tot hun zestiende is het allemaal positief", aldus Cook. "Ze doen het beter, ten opzichte van hun klasgenoten wat verstaanbaar is aangezien zij volwassener zijn."

Maar na de leeftijd van 16 verschuift het beeld toont Cook's onderzoek aan. De laatbeginners hebben meer kans op drop-out en lopen veroordelingen op voor de leeftijd van 20. De verklaring voor de schijnbare tegenstrijdigheid ligt in de leeftijd waarop de leerlingen zich legaal kunnen terugtrekken uit de school, dat is op 16 in Noord-Carolina.

"Als ze geboren zijn vóór de cutoff datum, hebben ze slechts 19 maanden tussen hun 16e verjaardag en het einde van hun studies," zei Cook. "Als ze net na de cutoff datum zijn geboren hebben ze 31 maanden, en voor een aantal van hen is het een onweerstaanbare verleiding om af te haken."

"Het is de menselijke natuur," zei Cook. "Voor veel jongeren is de middelbare school een zware last."

Onder de laatbeginners is de kans op uitval en een veroordeling voor een ernstig misdrijf 3,4 keer groter wanneer zij afstammen van een ongehuwde moeder en 2,7 keer groter voor degenen van wie de moeder zelf laatbeginner was.

"Moet u uw kind later naar school sturen? Aan de ene kant zal hij (zij) het beter doen terwijl hij (zij) minder kans heeft op delinquentie op school. Aan de andere kant, zal hij (zij) meer kans hebben om af te vallen voor het afstuderen, en slechte dingen kunnen hierop volgen, "zei Cook.

Beleidsmakers dienen hiervan kennis te nemen, voegt Cook eraan toe.

"Een verordening die een kind op school houdt tot een vaste leeftijd, of hij (zij) wil of niet, heeft een aanzienlijk effect op criminele activiteiten," zei Cook.

In plaats van een juridisch einde te binden aan leeftijd is het te overwegen om zich te baseren op de voltooiing van een bepaalde graad of een bepaald aantal jaren op school, zei hij.

"Mensen zeggen dat het geen zin heeft een kind op school te houden tegen zijn wil omdat het niets leert en storend kan zijn voor de anderen," zei Cook. "Mijn bevindingen suggereren dat dit intuïtief argument niet helemaal correct is."

"Zelfs studenten die liever afhaken doen er goed aan op school te blijven wanneer hen dat gevraagd wordt. Anders worden zij potentiële kandidaten voor de criminaliteit," zei Cook.

http://www.duke.edu/

Vertaling: Andre Teirlinck



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats