Wetgeving met betrekking tot roken en rookvrije ruimtes voorkomt elk jaar, meer dan 11.000 ziekenhuisopnames bij kinderen in Engeland


Volgens een nieuw onderzoek wordt de introductie van de wetgeving in verband met rookvrije ruimtes in Engeland in verband gebracht met meer dan 11.000 minder ziekenhuisopnames van kinderen met luchtweginfecties.

Onderzoekers analyseerden de statistische gegevens van 1.651.675 ziekenhuisopnames van kinderen door heel Engeland in de periode tussen 2001-2012. De leeftijd van de kinderen varieerde tussen 0 en 14 jaar om het effect van degenen die actief roken te minimaliseren.

De resultaten tonen een onmiddellijke reductie van 13.8% minder ziekenhuisopnames sinds de wetgeving met betrekking tot lage luchtwegen gerelateerde aandoeningen aan.
Eveneens verminderde het aantal ziekenhuisopnames in verband met aandoeningen aan de hoge luchtwegen, hoewel in een meer geleidelijke toename. De bevindingen onderstreepten eveneens een variërende vermindering aan ziekenhuisopnames afhankelijk van de sociale economische status waarvan de grootste vermindering werd gevonden bij de meest kansarme kinderen.

Hoofd auteur Dr. Jasper Been, van de Universiteit van Edinburgh in Engeland, lichtte toe “Onze resultaten toegevoegd aan de groeiende toename van bewezen effecten tonen de voordelen van de rookvrije wetgeving aan. Hoewel we met onze resultaten niet definitief een oorzaak en gevolg kunnen vaststellen, tonen de rigoureuze analyses duidelijk de effecten van een significante reductie van ziekenhuisopnames onder kinderen nadat de rookvrije wetgeving van kracht is geworden.

Senior auteur Professor Aziz Sheikh van de Universiteit van Edinburgh voegt toe: “Wanneer je kijkt naar de resultaten van deze studie naast de nationale data van een toename van rokers in de thuis situatie, is het ten sterkste aanbevolen om wereldwijd te overwegen het verbieden van roken in openbare gelegenheid te implementeren. Wij dringen er bij alle naties op aan, om de gezondheid van kinderen te willen beschermen en daarvoor, de wetgeving aan te passen en rookvrije ruimtes te gebieden, omdat kinderen de meest kwetsbare leden zijn van onze samenleving.

Dr. Carlos Jimenez-Ruiz, Hoofd van het ERS Tabakscontrole Comité zei: “” We weten dat jaarlijks meer dan 600.000 niet-rokers overlijden aan de gevolgen van het passief meeroken. De bevindingen van dit nieuwe onderzoek voegt meer gewicht toe aan de argumenten om rookvrije gebieden per wet te regelen en is bovendien een gevalideerd item om de schade aan de volksgezondheid, met name bij kinderen te reduceren. We zullen de bewustwording van politici en wetgevers met deze bewijzen moeten verhogen, van de schade aan de volksgezondheid ten gevolge van tabak en de waarde van de wetgeving om schade aan de volksgezondheid te reduceren”.

Vertaling: Yvonne Bergwerff


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats