Algemene methode om het loodgehalte van drinkwater te verlagen kan tegengestelde effect hebben


Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het verlagen van de pH van de gemeentelijke watervoorzieningen, een gemeenschappelijke strategie gebruikt om de vrijlating van oplosbaar lood uit sanitaire materialen te controleren, de corrosie van gietijzer kan beïnvloeden, wat resulteert in verhoogde niveaus van zowel deeltjes ijzer als deeltjes lood in drinkwater . De resultaten van intensieve laboratorium- en praktijktests van monsters uit een gemeentelijk systeem, na klachten van consumenten van "rood water" en het verband tussen ijzer corrosie en lood uitloging worden beschreven in een artikel in Environmental Engineering Science, een peer-reviewed tijdschrift van Mary Ann Liebert , Inc., uitgevers. Het artikel is gratis beschikbaar op de Environmental Engineering Science website tot 3 juli 2015.

http://online.liebertpub.com/doi/full/10.1089/ees.2014.0400

In het artikel “Increased Lead in Water Associated with Iron Corrosion”, stellen Sheldon Masters en Marc Edwards, Virginia Tech, Blacksburg, VA, dat de voordelen van afnemende loodoplosbaarheid door het verlagen van de pH van het water van ongeveer 10,3 tot 9,7 niet opwegen tegen de daarmee gepaard gaande toename van deeltjes lood. Omdat de studie een samenspel toont tussen ijzercorrosie in het water distributiesysteem en de mobilisatie van lood uit sanitaire systemen, suggereren de auteurs toekomstige strategieën voor het verminderen van lood in drinkwater door het moderniseren van de infrastructuur of invoeren van controle maatregelen van het ijzerniveau bovenop methoden voor het aanpakken van de loodoplosbaarheid .

http://online.liebertpub.com/doi/full/10.1089/ees.2014.0400

"Deze aanzienlijke studie van één van de top onderzoeksgroepen van het drinkwater, benadrukt eerder gekwantificeerde gezondheidsrisico's door het veranderen van waterbehandelingsstrategieën", zegt Domenico Grasso, PhD, Editor-in-Chief van Environmental Engineering Science en Provost, University van Delaware.

Vertaling: Andre Teirlinck


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats