Lijden door de hoofdzonden deel 2


Vervolg…

Hoogmoed en luiheid leven in een soort symbiose met elkaar omdat de luie mens graag een autoritaire persoon of organisatie heeft die hij kan volgen en de autoritaire persoon omringt zich graag met dienaren/aanbidders/ja-knikkers.

Door het bekend worden van de waarheid en het demaskeren van de leugen worden machtsposities aangetast. Als we bedenken dat wij al duizenden jaren gebukt gaan onder leugens is het dan niet verwonderlijk dat we gezondheid, geluk en harmonie verloren zijn omdat we geen re-ligio, het verbinden met onze oorsprong meer hebben. Hier kunnen met name readers/healers die vorige levens kunnen lezen uitkomst bieden.

2. Luiheid
Ze geven zich over aan dat wat de maatschappij van ze verlangt, maar lopen de kantjes ervan af. Ze zijn niet geïnspireerd om zelf actief te zijn en al helemaal niet als individu. Ze laten voortdurend een soort verzetsgedrag zien van niet willen. Ze zijn nog niet zelfstandig en hebben nog niet het vermogen om op beide eigen benen te staan.

Ze deinen het liefst als groep mee in de golven van de levenszee. Ze omringen zich met medestanders. Ze beklagen zich en verschuilen zich achter het groepsgebeuren zoals de kerk (groep mensen met eenzelfde denklijn), waardoor ze in hun luiheid niet zelfstandig hoeven te denken of acteren.

Er wordt voor hen gedacht. De groep, religie of regering houdt zo de massa bijeen. Hun eigen weten en voelen hebben ze ingeleverd en zijn daardoor ook niet in staat de energie te ervaren van dat wat er is (terwijl hun heilig boek zegt dat ze deze kennis moeten bereiken).

Ze gaan onder in de massa, hebben zelf geen (figuurlijk) gezicht of eigen stem. Ze spreken zoals de groep spreekt omdat ze van binnen nog niet gevoed zijn( zie verhaal barmhartige Samaritaan). Ze bedienen zich met uiterlijkheden omdat ze niet zelf in staat zijn zelf iets te bedenken, ze zich al snel moe voelen (gebrek aan inspiratie en innerlijk vuur), ze ongeïnteresseerd zijn ze zelf tot actie moeten komen.
Ze kunnen zich slechts beklagen of hun hand ophouden omdat ze zich een slachtoffer voelen. Dat dit door hun eigen leegte komt willen ze niet aanvaarden. Ze willen ook niet ‘aangeraakt ‘ of bezield worden, maar wentelen zich het liefst in hun groepsgebeuren.

Ze zuigen de energie bij hun medemens weg omdat ze parasiteren op de ander. Vooral aan het eind van het leven is dat helaas vaak herkenbaar. Ze durven het leven niet los te laten omdat ze niet geleefd hebben zoals het bedoeld was. Ze hebben geen innerlijke kennis vergaart. Daardoor voelen ze de donkerte die op hen wacht en durven ze niet dood te gaan. Met handen en voeten proberen ze de dood tegen te gaan. Nog een second opinion, nog een orgaantransplantatie, nog een operatie nog meer mensen om je een wiens energie ze gebruiken in de hoop maar niet dood te gaan. De Natuurkundige wet van destructie, transformatie en creatie waaruit ze zijn voortgekomen (vader en moeder) erkennen ze nog niet.

De luie mens valt gemakkelijk in handen van pseudo-goeroes en hun opleidingen die hem misleiden en tot dienaar maken en hem met een schijnlicht omgeven, doch het innerlijke vuur ontwaakt niet bij deze schijnveiligheid.

Herstel is mogelijk na persoonlijk inzicht, het consequent volgen van het geweten en luisteren naar je innerlijke raadgever, berouw en vergeving aan jezelf en vervolgens anders te handelen. Dus durf uit je comfortzone te komen, streef niet naar de top maar naar innerlijk inzicht, handel individueel (wees in de groep maar niet van de groep) en laat je ‘aanraken’ door een ander.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Gratis nieuwsbrief
+ ebook

 

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats