Vrouwen gebruiken hormonen zonder de risico's te kennen


Een analyse van twee grote onderzoeken, die online werd gepubliceerd in Menopause, het tijdschrift van The North American Menopause Society, vond dat van 28% tot 68% van de vrouwen die hormonen nemen tijdens de menopauze, kiezen voor complexe of zogenaamde "bio-identieke" hormonen, waarvan zij de risico's van deze niet goedgekeurde en niet geteste behandelingen niet kennen.

Voorschriften van complexe hormonen worden niet systematisch bijgehouden zoals die voor de door de FDA goedgekeurde medicijnen. De analisten gebruikten twee grote internet enquêtes onder vrouwen van middelbare leeftijd en oudere vrouwen van de VS om te weten hoe vaak ze gebruik maken van complexe hormoontherapie en complexe hormoontherapie tijdens de menopauze. Bijna 3.000 vrouwen vulden de Harris Interactive Inc en Rose Research LLC enquêtes in waarmee de onderzoekers hun feedback en US Census data om het nationaal gebruik te schatten opmaakten.

Zij berekenden dat elk jaar 57 tot 75.000.000 voorschriften voor alle menopauzale hormoontherapie zijn uitgegeven. Zesendertig miljoen recepten zijn geschreven voor de FDA goedgekeurde hormoontherapie, zodat de resterende 28 totn 39.000.000 voorschriften waarschijnlijk de over complexe hormonen gaan.

Maar het lijkt erop dat vrouwen niet weten wat ze krijgen. Uit een onderzoek werd aan de vrouwen gevraagd "Denkt u dat de bio-identieke complexe hormoontherapie goedgekeurd is door het FDA?" Slechts 14% antwoordde juist "nee". De meeste - 76% - waren niet zeker, en 10% antwoordden onjuist "ja."

De risico's op het nemen van niet goedgekeurde complexe hormonen zijn niet goed gedocumenteerd, omdat de formuleringen niet werden getest in klinische onderzoeken en er bestaat geen formeel mechanisme voor het melden van bijwerkingen. Een onderzoeksjournalist van het tijdschrift MORE (oktober 2013) toonde aan dat voorschriften voor complexe hormonen vaak niet de hoeveelheden vermelden. Dat kan bijzonder gevaarlijk zijn wanneer een vrouw oestrogenen neemt zonder voldoende progesteron, een onbalans die een verhoogd risico geeft op endometriumkanker.

http://www.menopause.org/

Vertaling: André Teirlinck



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats