Onderzoekers ontdekken hoe het goede vetweefsel in ons lichaam communiceert met onze hersenen


ATLANTA- Bruin vetweefsel, “het goede vet” in ons lichaam communiceert met onze hersenen door middel van het zintuiglijke zenuwstelsel. Waarschijnlijk deelt het belangrijke informatie dat nodig is om te kunnen vechten tegen menselijke obesitas, zoals hoeveel vet we hebben en hoeveel vet we hebben verloren, zeggen de onderzoekers van de Georgia State universiteit.

De bevindingen, gepubliceerd in The Journal of Neuroscience, beschrijven de conversatie die plaatsvindt tussen de hersenen en het bruine vetweefsel terwijl het bruine vet hitte genereert.

Bruin vet wordt beschouwd als goed of gezond vet omdat het calorieën verbrandt om lichaamswarmte te genereren en energie te verbruiken. Wit vet daarentegen slaat de energie op voor later en kan gezondheidsrisico’s vergroten, zoals diabetes en hartkwaal. Iemand met een gezonde stofwisseling heeft minder wit vet en een actieve hoeveelheid bruin vet.

Studies laten zien dat bruin vet een grote rol speelt in de mogelijkheid van iemand om meer energie te verbruiken, waardoor het een instrument wordt om slank te blijven en tegen obesitas te strijden. Pharmaceutische bedrijven proberen zich te richten op bruin vet en het meer te activeren, zegt Johnny Garretson, onderzoeksauteur en doctoraal student aan het Neuroschience Institute and Center for Obesitas reversal in Georgia State

Het onderzoek liet zien dat wanneer bruin vetweefsel geactiveerd werd met een middel dat de signalen van het sympatisch zenuwstelsel nabootst die normaal van de hersenen afkomstig zijn, het vet de hersenen antwoordt door het activeren van het zintuiglijk zenuwstelsel. Het zintuiglijke zenuwstelsel van het bruine vet nam in activiteit toe als antwoord op chemische prikkeling en het genereren van warmte.

“Dit is de eerste keer dat de functie van het zintuiglijke zenuwstelsel van bruin vet onderzocht is geworden”zegt Garretson. “Bruin vet is een actief orgaan dat nogal belangrijk is voor de stofwisseling, en we hebben nieuwe wegen gevonden hoe het communiceert.”

Het onderzoek laat ons meer zien van de communicatie tussen vet en de hersenen, wat van werkelijk belang is om menselijke obesitas te kunnen behandelen. Er is bewijs dat mensen met meer bruin vet een betere stofwisseling, minder aanleg voor type II diabetes hebben en slanker zijn .

Nu we weten hoe we de activiteit van bruin vet of bruin vet zelf kunnen laten toenemen zal dit voor de toekomst een andere manier zijn om te proberen effectief en snel gewicht te verliezen .

De onderzoekers speculeren over het feit dat bruin vet de hersenen vele dingen vertelt zoals hoe warmte wordt gegenereerd, hoeveel en welke soort vrije energie gebruikt of bewaard wordt, hoeveel vet we hebben en hoeveel vet we hebben verloren.

“Als bruin vet heter wordt en warmte genereert, actief is en goede dingen voor ons lichaam doet, zorgt het voor het toenemen van onze stofwisseling en helpt ons wit vet te verbranden.”zegt Garretson. Terwijl het heter wordt, hebben Dr. (Vitaly) Ryu en andere leden van ons laboratorium ontdekt dat het onze hersenen laat weten dat het heter wordt. Wij denken dat het een soort feedback is, net als een thermostaat, en terwijl het heter wordt, controleert het waarschijnlijk hoe de hersenen daarop reageren.”

Het was al bekend dat de hersenen met vetweefsel communiceert door het te vertellen af te breken en vrije energie los te laten of te gebruiken voor het functioneren van onze lichamen. Dit onderzoek toont een feedbacklus aan tussen bruin vetweefsel en de hersenen.

Het onderzoeksteam heeft jaren lang de communicatie bestudeerd van vet naar de hersenen en van de hersenen naar vet, maar ze zijn een van de weinige laboratoria in de wereld die de communicatie tussen vet en de hersenen hebben bestudeerd via het zenuwstelsel, zegt Garretson.

Vertaling: Joke Stipsen



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats