Enquête over graanconsumptie van start


Consumentenonderzoek met als doel de effecten van tarweproducten en oergranen op de gezondheid in kaart brengen.

Het Louis Bolk Instituut is een nieuw onderzoek gestart onder consumenten naar hun ervaringen met tarweproducten en producten uit 'oergranen' zoals spelt en emmer. Het doel is te achterhalen welke producten consumenten nu gebruiken, en welk verband er te leggen is met hun gezondheid en welbevinden. Het consumentenonderzoek maakt deel uit van een groot onderzoeksproject waarbij veredeling van graangewassen en glutenintolerantie centraal staan.

Aanleiding van het onderzoek
Niet minder dan 8% van de Nederlandse burgers heeft last van een 'prikkelbare darm', een lastige aandoening waar vaak geen effectieve medicatie tegen te vinden is. Vaak gaan deze mensen zelf op zoek naar oplossingen, en passen zij bijvoorbeeld hun voedingspatroon aan. Dankzij het breed inventariseren van graanconsumptie en gezondheidsaspecten (onder zowel gezonde consumenten als mensen die darmklachten hebben) kan achterhaald worden of oergranen bijdragen aan een betere gezondheid of niet.

Meedoen met het graanonderzoek
Consumenten kunnen de online enquête invullen tot eind oktober 2015 via de site van MW2. Resultaten van dit onderzoek worden in 2016 o.m. via deze site gepubliceerd.

http://q.mwm2.nl/kuyyZP_QZEWrBePTvwxvaw%20%20%20


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Gratis nieuwsbrief
+ ebook

 

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats