Groeihormoon verbetert sociale beperkingen mensen met autisme


Een groeihormoon kan aanzienlijke verbetering brengen bij de sociale stoornis geassocieerd met het autismespectrumstoornis (ASS) bij patiënten met een gerelateerd genetisch syndroom. Dit volgens een pilotstudie uitgevoerd aan de Icahn School of Medicine at Mount Sinaï en gepubliceerd op Pub Med, een openbare database over biomedische onderwerpen onderhouden door de National Institutes of Health (studie oorspronkelijk gepubliceerd in het 12 december nummer van het tijdschrift Molecular Autisme).

De studieresultaten richtten zich specifiek op het gebruik van de insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) voor het Phelan-McDermid syndroom (PMS), een aandoening veroorzaakt door een deletie of mutatie van het SHANK3 gen op chromosoom 22. Samen met gerichte vertragingen van ontwikkeling en taal en tekorten in motorische vaardigheden hebben de meeste mensen met PMS ook een autisme spectrum stoornis.

SHANK3 is een focus van het onderzoek op dit gebied vanwege zijn essentiële rol in de functie van synapsen, de kloof tussen zenuwcellen die beslissen of berichten verder door de zenuwbanen worden gezonden voor het reguleren van lichamelijke processen. Terwijl het Phelan-McDermid syndroom een zeldzame aandoening is, heeft geavanceerde genetische technologie geopenbaard dat het een relatief veel voorkomende oorzaak is van ASD.

“Onze studie is de eerste gecontroleerde studie van elke behandeling van Phelan-McDermid syndroom," zegt Alexander Kolevzon, MD, klinisch directeur van de Seaver Autisme Center aan de Icahn School of Medicine at Mount Sinaï. "Omdat verschillende genetische oorzaken van ASS steunen op gemeenschappelijke onderliggende chemische signaalwegen, kunnen de bevindingen van dit onderzoek gevolgen hebben voor vele vormen van ASS."

IGF-1 is een commercieel verkrijgbare verbinding die zenuwceloverleving, synaptische rijping en synaptische plasticiteit promoot, het vermogen van synapsen te versterken of te verzwakken in tijd, als reactie op toename of afname van hun activiteit. Het is momenteel goedgekeurd door de Food and Drug Administration.

De Mount Sinai studie is de eerste die aantoont dat IGF-1 veilig is, aanvaardbaar en geassocieerd met een significante verbetering van zowel sociale stoornissen als beperkende gedragingen (fascinatie voor één onderwerp of activiteit; sterke gehechtheid aan één specifiek object; preoccupatie met een deel van een object in plaats van het hele object; preoccupatie met beweging of dingen die bewegen) bij mensen met Phelan-McDermid syndroom, zegden de auteurs.

http://www.mountsinai.org

Vertaling: Andre TeirlinckOntvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats