Kunstmatige alvleesklierbehandeling werkt goed in proefonderzoek


WILEY

Onderzoekers melden een doorbraak in de ontwikkeling van een kunstmatige alvleesklier (pancreas) voor diabetes en andere aandoeningen, die tot stand is gekomen door het combineren van technologieën: de mechanische, kunstmatige alvleesklier, en een transplantatie van de insulineproducerende cellen (eilandjes van Langerhans).

In een onderzoek met 14 patiënten met pancreatitis (alvleesklierontsteking), die een standaard operatie hadden ondergaan en een transplantatiebehandeling van de eilandjes van Langerhans, bleek dat een gesloten-circuit insulinepomp - waarbij een voortdurende feedbackcyclus plaatsvindt, gebaseerd op bloedmetingen - beter werkte voor het in stand houden van normale bloedsuikerniveaus dan meerdere malen daags insuline spuiten.

“Het gebruik van de mechanische kunstmatige alvleesklier in patiënten na een transplantatie van de insulineproducerende cellen, kan er mede voor zorgen dat de getransplanteerde cellen langer overleven en dat ze langer en meer insuline zullen produceren”, aldus Dr. Gregory Forlenza, hoofdauteur van het onderzoek van het tijdschrift American Journal of Transplantation. “Wij hopen dat het combineren van deze technologieën in de toekomst een breed spectrum aan patiënten kan helpen, waaronder mensen met diabetes.”

Vertaling: Astrid Zwart


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats