Potentiële behandeling van obesitas richt zich op de 2 elementen van eetlust: honger en voldaan gevoel


Hormonen in ons lichaam werken samen om ons te vertellen wanneer wij moeten eten en wanneer wij moeten stoppen. Bij veel mensen die lijden aan obesitas is dit systeem uit balans. Wetenschappers hebben een hormoonachtige verbinding gecreëerd om honger te onderdrukken en verzadiging te stimuleren of een gevoel van voldaan zijn tegelijkertijd.

Zij rapporteren in ACS’ Journal of Medicinal Chemistry dat obese muizen aan wie de verbinding werd toegediend gedurende 14 dagen de neiging hadden minder te eten dan andere groepen.

In hun studie concentreerden Constance Chollet en collega’s zich op twee receptoren in het lichaam die helpen om de eetlust onder controle te houden. Wanneer hormonen zich binden aan ghreline receptoren voelen we ons hongerig maar wanneer ze zich binden aan Y2 receptoren, voelen we ons voldaan.

Wetenschappers onderzoeken verbindingen gericht op de ghreline receptor voor de behandeling van obesitas. Omdat de eetlust het resultaat is van meerdere hormonen die samenwerken wilde het Chollet team een verbinding ontwerpen om deze complexiteit beter aan te pakken.

De onderzoekers ontwierpen een peptide die zowel ghreline als de Y2 receptoren bindt. Ze werd toegediend aan obese muizen en men vond dat degenen die de nieuwe peptide kregen minder aten dan de andere muizen.

Vertaling: Andre Teirlinck



Je wilt reageren op dit bericht ?
 
Ik wil ook de Leefbewust nieuwsbrief ontvangen


 
Naam
Email



 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 


View My Stats