Water voor de maaltijd kan helpen bij gewichtsverlies


Universiteit van Birmingham.

Onderzoekers van de Universiteit van Birmingham hebben aangetoond dat het drinken van 500 ml water, een half uur voor het eten, zwaarlijvige mensen kan helpen om gewicht te verliezen. Zij geloven dat deze eenvoudige procedure enorm nuttig kan zijn en zou moeten gepropageerd worden bij gezondheidswerkers.

Zwaarlijvige volwassen werden gerekruteerd uit huisartspraktijken en gevolgd gedurende een periode van 12 weken.

Elk van de deelnemers, allen volwassenen met overgewicht, werden geadviseerd hun levensstijl en voeding aan te passen en hun lichamelijke activiteit te verbeteren. Aan 41 onder hen werd gevraagd water te drinken voor de maaltijd en aan 43 werd gevraagd om te denken dat ze een volle maag hadden voor het eten.

Degenen die voor elke maaltijd water dronken rapporteerden een gewichtsverlies van 4.3kg over 12 weken terwijl de anderen slechts gemiddeld 0,8 kg verloren.

Dr Helen Parretti, NIHR klinisch docent aan de Universiteit van Birmingham, legt uit: "De troef van deze bevindingen zit in de eenvoud. Gewoon een halve liter water drinken voor elke maaltijd kan helpen gewicht te verliezen.”

“De combinatie van een korte uitleg over de hoeveelheid lichamelijke activiteit en aangepaste gezonde voeding lijkt mensen te helpen in hun poging om gewicht te verliezen en het vraagt niet veel inspanning om dit te integreren in ons druk dagelijks leven. "

De deelnemers mochten alleen kraantjeswater drinken. Sprankelend water, frisdrank of gezoete dranken waren niet toegestaan tijdens de studie.

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Obesity, toont bemoedigende resultaten en het team hoopt dat nieuwe bevindingen over het drinken van water voor de maaltijd de voordelen ervan nog meer in het licht zullen stellen. Ze hopen steun te krijgen voor een proef met een groter aantal deelnemers en over een langere periode om de bevindingen nog meer kracht bij te zetten.

Dr. Parretti voegt eraan toe: "Het verliezen van een paar extra kilo’s in de loop van het jaar kan belangrijk zijn zeker op zo’n eenvoudige manier. Het is een eenvoudige boodschap met potentieel voor een echte bijdrage aan de volksgezondheid. "

Vertaling: Andre Teirlinck


Ontvang nu het gratis Leefbewust Eboek + nieuwsbrief


Gratis ebook + nieuwsbrief


     


    Uw email adres wordt niet aan derden verstrekt en de nieuwsbrief
    kan ieder moment weer gestopt worden.


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats