Nieuws




Vrouwentaxi…terug naar de middeleeuwen


Column Pauline Laumans

Utrecht heeft sinds kort het fenomeen vrouwentaxi. Dit is een taxi die roze geschilderd is en bestuurd wordt door, u raadt het al, een vrouw. Dit was blijkbaar nodig omdat de heren taxichauffeur, meestal getinte mannen, hun opmerkingen en handen niet thuis kunnen houden en oneerbare verzoeken deden aan de vrouwen. Dit gebeurde/gebeurt bij minimaal een kwart van de taxichauffeurs.



 

Het klinkt in eerste instantie heel sympathiek dat iemand eraan denkt om vrouwen te beschermen tegen opdringerige taxichauffeurs die vrouwen proberen te verleiden.
Maar…

Moeten geëmancipeerde vrouwen beschermd worden?
Een geëmancipeerde vrouw is immers ook assertief en zal dus gewoon aangifte doen van stalken, lastig vallen of aanranding of NEE zeggen. Zij zal aangifte doen bij het taxi bedrijf en/of bij de politie. Immers dit gedrag hoort niet thuis bij een bestuurder van openbaar vervoer.

Een niet geëmancipeerde vrouw raakt overstuur (subassertief) en durft niet meer met een taxi mee en is super blij met een speciale taxi voor vrouwen. Deze vrouwen zoeken een bescherm vrouw of heer.

In de middeleeuwen hadden we het nodig dat (edele) vrouwen beschermd moesten worden voor mannen die een vrouw slechts zagen als een stuk vlees, een stuk waar je seksueel van kan genieten en verder een plek in de marge geeft.

Sinds de Franse revolutie (eind 18e eeuw) heeft de mens de neiging (eindelijk) androgeen te worden. Dat is de dualiteit in jezelf omarmen om nadien de stap naar trinity te kunnen zetten. Iets wat Jezus in gang heeft gezet. Het zijn mensen die zich ontwikkelen tot echte volwassenen (zie de website van ons) en hebben meer evenwicht in hun mannelijke -en vrouwelijke houding en gedrag. Een onderdeel daarvan zou je kunnen zeggen is emancipatie. Het op eigen benen kunnen staan en onafhankelijk worden van de andere sekse op het werk, thuis en op de club.

Mannen die bedenken dat vrouwen een speciale auto moeten hebben om hen te beschermen erkennen niet de emancipatie, maar ook niet de rechten van de mens.
Vrouwen die zich in vrouwengroepen verschuilen of beschermd willen worden, doen de emancipatie teniet.

Mannen die als taxichauffeur vrouwen intimideren en lastig vallen met seksuele voorstellen horen niet in dit beroep thuis. Ze misbruiken hun machtspositie, jagen angst aan en moeten ontslagen worden. Mijns inziens moeten ze zelfs juridisch vervolgd worden, net als mensen die kinderen lastigvallen of vrouwen op straat of het werk aanranden.

De vraag is zelfs of dergelijke mannen wel in een West Europese samenleving thuis horen. Immers de West Europese samenleving is bezig om in elke man en elke vrouw het vrouwelijke en mannelijke aspect naar boven te halen, opdat we echte mannen en vrouwen krijgen. Daarmee komen die mannen en vrouwen in balans, gedragen zich volwassen en weten de mensenrechten te accepteren.

Zo lang vrouwen angstig en vol onbegrip naar de in hun ogen vreemde mannenwereld kijken of de mannen angstig en vol onbegrip naar de in hun ogen vreemde vrouwenwereld kijken, zijn nog niet volwassen in de ware betekenis van het woord. Ze dragen bij aan het verschijnsel van de laatste 30 jaar waarin we steeds verder teruggaan naar de middeleeuwen of zelfs misschien wel het stenen tijdperk.

Deels komt dit doordat we teveel Noord-Amerika achterna (door hun indoctrinatie middels TV en film). Een continent dat ca. 200 jaar achter loopt bij Europa. Daardoor hebben we veel hyperende, gillende en angstige mensen. Dominique Moïsi, wetenschapper en schrijver van geopolitiek met een leerstoel aan de Harvard Universiteit heeft hierover geschreven.
Andere landen rondom West - en Noord Europa lopen zelfs in sommige gevallen ca. 500 jaar in ontwikkeling achter.

Waarom gooien we onze duur verworven vrijheden zo wezenloos en onwetend weg?
Dat terwijl men de mond vol heeft van woorden als: in het hier en nu leven, bewust zijn, assertief zijn of geëmancipeerd zijn. Voor velen blijven deze woorden kreten maar de betekenis kunnen ze niet toepassen in hun leven.

Als we in een rol geduwd worden en onszelf niet leren te vinden, zullen we niet vrij zijn. Wanneer we niet als mens leren onszelf te kennen met onze positieve en negatieve kant, met onze innerlijke vrouwelijk en mannelijke kant, zullen we de dans der dualiteit niet kunnen dansen, komen we niet in balans met onszelf of met anderen en zullen we nog verder degenereren.

Slechts als we onszelf diepste innerlijk leren kennen met deze innerlijke waarden, zullen we de ander respecteren zoals we onszelf respecteren en kunnen we als mens (heid) genereren.

“Leer kennen wat je vooruit helpt en wat niet. Kies dan het pad naar wijsheid” aldus Buddha
Zie ook mijn boek Vrijheid in Relaties: het hebben van de juiste identificatie
ISBN 978-90-816233-5-3 www.Boekenroute.nl



Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ?

Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 


View My Stats