Nieuws

 


Column Pauline Laumans - Voeten


Sinds lang is er steeds minder aandacht voor afwijkingen aan de voeten en een goede manier van lopen. Dat is op straat te merken. Steeds meer mensen en met name kinderen hebben geen goede voetenstand waardoor ze zicht op een vreemde manier voort bewegen.
Deze afwijkende manier van voortbewegen leidt dan op termijn weer tot andere aandoeningen aan het skeletstelsel. En ja u raadt het in deze tijd al… wie zal dat betalen. Immers we worden steeds meer op onze eigen verantwoordingen afgerekend.

Een goede voethouding is de voeten recht naar voren met een kleine zijwaartse stand naar buiten. De voet afrollen is ook heel belangrijk. Dit betekent dat je soepele schoenzolen moet hebben zodat je eerst de hak op de grond kunt zetten en dan langzaam de voet kunt afrollen tot je bij de tenen bent gekomen. Helaas zetten veel mensen tegenwoordig hun voeten plat op de grond en lopen dan. Ze komen daarmee ook minder snel vooruit dan zij die hun voeten afwikkelen. Je voeten afwikkelen kost ook bijna geen inspanning, terwijl verkeerd lopen veel inspanning vergt en je dus moe maakt.

Als je platvoeten hebt – te zien aan een brede voetafdruk – dan is het verstandig inlegzooltjes te laten aanmeten bij een podoloog. Het kost niet veel maar het zorgt er wel voor dat je voet gesteund wordt, afwijkingen niet verder toenemen en je minder snel moe wordt.

Mocht je de afwijking aan je voeten hebben die bekend staat als Hallux Valgus dan kun je via je podoloog of anders via internet een speciale beugel kopen en die af en toe aantrekken.

Daarmee voorkom je dat de Hallux Valgus zodanige proporties aanneemt dat lopen te pijnlijk wordt en een operatie de enige oplossing lijkt. Een operatie die overigens niet bij iedereen tot het gewenste resultaat leidt. Een Hallux Valgus is een uitstekend gewricht bij je grote teen, waardoor de grote teen en de andere tenen steeds verder naar buiten gaan staan, met alle narigheid die daarbij hoort.

Laat het niet zo ver komen en zorg nu voor een goede manier van lopen. Je maakt dan niet alleen goed contact met de aarde, je wordt ook minder moe, loopt gemakkelijker en sneller en je kunt ook mocht je oud worden ook dan nog goed lopen.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair, Aura en chakra reader/healer, schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats