Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 


 

'Endocrine Society' pleit voor grootschalige studies voor het evalueren van de risico's van testosterontherapie


Oudere mannen die een behandeling overwegen moeten worden gewaarschuwd voor cardiovasculaire risico's.

Chevy Chase , MD - Volgens een verklaring van 'Endocrine Society' moeten de risico's en voordelen van testosterontherapie voor oudere mannen met dalende niveaus van het hormoon volledig worden geëvalueerd.

De verklaring is een reactie op recente studies die bezorgdheid suggereren over de veiligheid van testosterontherapie bij oudere mannen met een voorgeschiedenis van hart- en vaatziekten. Uit twee retrospectieve analyses en een gerandomiseerde proef ondersteund door het 'Veterans Health Care System' en de 'National Institutes of Health' blijkt een hoger percentage van cardiovasculaire problemen bij mannen die testosteron ontvingen en reeds hartproblemen hadden. De 'American Food and Drug Administration' heeft aangekondigd dat het van plan is om de veiligheid van testosterontherapie te evalueren.

Testosteron is goedgekeurd voor de behandeling van hypogonadisme als gevolg van ziekten van de testes, hypofyse en hypothalamus. Hoewel het gebruik van testosterontherapie toeneemt , is de behandeling niet goedgekeurd voor de behandeling van leeftijdsgebonden afname van testosteronniveaus.

Belangrijke gegevens over de veiligheid worden verwacht van een lopende gerandomiseerd onderzoek op testosteron door de NIA bij zo'n 800 oudere mannen met duidelijk lage testosteronspiegel en begeleidende symptomen, met inbegrip van seksuele en fysieke dysfunctie. Zorgvuldige opvolging van de cardiovasculaire ontwikkelingen tijdens de proef zal ons belangrijke veiligheidsinformatie moeten geven.

De vereniging pleit voor de ontwikkeling van meer grootschalige gerandomiseerde gecontroleerde studies om de ware risico's en voordelen van testosterontherapie bij oudere mannen te bepalen.

In haar verklaring adviseert de vereniging dat mannen die een testosteronsuppletie overwegen moeten worden geïnformeerd over de mogelijke cardiovasculaire risico's. Zij is ook van mening dat het aan te raden is geen testosteron therapie toe te dienen aan mensen die een cardiovasculair voorval (zoals myocardinfarct, beroerte of acuut coronair syndroom) hebben gehad in de afgelopen zes maanden.

Mensen die worden behandeld voor hypogonadisme moeten hun zorgverleners raadplegen vooraleer wijzigingen in te voeren op hun medicatie. De organisatie meent dat testosteron over het algemeen veilig en nuttig is wanneer het gebruikt wordt bij jonge mannen met hypogonadisme.

Vertaling: Andre Teirlinck


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats