Pestkoppen op de werkvloer


ISU onderzoeker onderzoekt de strijd van slachtoffers om hun verhaal te vertellen.

AMES, Iowa - De verhalen zijn schokkend en hartverscheurend maar ze zijn vaak onsamenhangend en moeilijk te volgen. Bij ernstige gevallen zijn de verhalen nog meer chaotisch. Dit is de realiteit voor slachtoffers van pesten op het werk en het is een belangrijke reden waarom ze blijven zwijgen, zegt Stacy Tyu-Williams, een assistent-professor in de communicatie studies en Engels aan de Iowa State University.

Niemand verwacht om tijdens het werk het gevoel te krijgen alsof je weer terug bent op het schoolplein, maar pesten komt bij veel werknemers te vaak voor. Volgens de Workplace Bullying Institute zijn ongeveer 54 miljoen werknemers of 35 procent van de Amerikaanse werknemers op een bepaald punt in hun carrière het doelwit van een pestkop. Tye-Williams vond bij een aantal mensen die ze interviewde voor een studie dat in plaats van dat men het rapporteerde men in stilte leed. Het rapport is gepubliceerd in Management Communication Quarterly.

”Veel van de deelnemers hadden het gevoel dat niemand hen zou geloven, of ze waren bang dat ze bestempeld zouden worden als een grote huilende baby of een zeurpiet, dus vertelden ze het niet aan een manager of iemand anders in de organisatie,” zei Tye-Williams. ”Als je op de werkplek een serieus trauma ervaart is het moeilijk uit te leggen wat er met je gebeurt.”

Tye-Williams en Kathleen Krone, een professor aan de Universiteit van Nebraska-Lincoln, verzamelden voor de studie verhalen van 48 slachtoffers van pesten. Meer dan de helft gaf aan te worden gepest door hun manager of baas terwijl anderen het doelwit waren van een collega. De deelnemers werkten in diverse disciplines waaronder professioneel en technisch onderwijs, gezondheidszorg, het bankwezen en financiën, alsmede het leger.

Voor veel van de slachtoffers was het moeilijk de juiste woorden te vinden of om in een logische volgorde te vertellen hoe het pesten begon en escaleerde. Tye-Williams zei dat de verhalen niet altijd een duidelijk begin, midden of einde hadden. Het kan maanden duren voordat de slachtoffers beseffen dat er een probleem is omdat pesten vaak begint met subtiele gedragingen die het in eerste instantie moeilijk maken het te identificeren.

Volgorde en timing zijn niet de enige uitdagingen om het verhaal te vormen. Slachtoffers zeiden dat het delen van hun ervaringen is als het proberen om het onbeschrijflijke te beschrijven. Hoe de slachtoffers hun verhaal vertellen maakt het verschil of de mensen geloven dat het waar is wat ze zeggen, zei Tye-Williams.

”Als het verhaal alle kanten op gaat en het voelt onsamenhangend dan begrijpen de mensen het niet of ze kunnen niet volgen wat er gebeurt is. Wat dan vaak gebeurt is dat het slachtoffer niet geloofd of serieus genomen wordt, dat is echt triest omdat deze slachtoffers degenen zijn die het meest te lijden hebben.”

Ondersteunende collega’s kunnen helpen

Slachtoffers voelen zich vaak buitengesloten omdat andere medewerkers, die getuige zijn of zich bewust zijn van het pesten, huiverig zijn om er bij betrokken te raken. Collega’s willen misschien wel helpen maar hebben het gevoel dat ze niet de macht hebben om de situatie te veranderen of ze vrezen dat ze ook een doelwit kunnen gaan worden, zei Tye-Williams. Studies tonen aan dat als er een collega is om mee te praten of die ondersteuning kan bieden dat er bij de slachtoffers een lager niveau is van depressiviteit en een hogere mate van werktevredenheid.

”Als slachtoffers niet geloofd worden en niemand hebben om hun verhaal aan te vertellen dan ondergaan ze een moeilijke tijd om hun relaas te formuleren,” zei Tye-Williams. ”Zelfs als je je als collega niet gemakkelijk voelt als iemand het pesten rapporteert, als je het slachtoffer zijn/haar verhaal laat vertellen, als je een drankje gaat drinken en hem/haar het verhaal laat ventileren, of hem/haar laat voelen dat hij/zij gelooft wordt kan dat al helpen. Voor veel van de slachtoffers is het proces van gelooft worden of iemand die luistert naar hun verhaal cruciaal om hen beter te laten communiceren over hun ervaringen.”

Het veranderen van de cultuur op het werk

Als een slachtoffer verslag komt doen van pesterijen is het belangrijk dat managers niet direct oordelen. Zelfs als het verhaal moeilijk te volgen is moeten managers luisteren en vragen stellen, zei Tye-Williams. Dit zal het slachtoffer helpen om de gedachten te organiseren en het voor de manager gemakkelijker maken om te begrijpen wat er gaande is.

Tijdens het onderzoek blijkt dat een manager of baas het meest als de pester wordt aangewezen, dit zou in een klein bedrijf een blokkade kunnen zijn voor veranderingen. Niet alleen moet het slachtoffer worden gehoord, er moet tevens actie worden ondernomen om het pesten te stoppen en er moet gestart worden met een cultuur verandering binnen de organisatie, zei Tye-Williams. In een ondersteunende omgeving is er een grotere kans dat slachtoffers naar voren komen en het gedrag rapporteren.

Scholen richten veel aandacht aan het stoppen en voorkomen van pesten maar op de werkvloer wordt het niet zo openlijk besproken. Volgens Tye-Williams toont onderzoek aan dat kinderen die op school anderen pesten dit als volwassenen ook blijven doen. Een groter bewustzijn kan helpen maar ook kleine, eenvoudige veranderingen kunnen een groot verschil maken.

”Soms zijn mensen al op de hoogte van het pesten maar anderen willen weten wat het verschil is met intimidatie of discriminatie, dus is bewustzijn van het probleem erg belangrijk,” zei Tye-Williams. ”Het is ook belangrijk dat we leren om elkaar beter te behandelen en een handreiking te geven wanneer mensen worden geschaad. We kunnen allemaal stappen in die richting maken.”

Vertaling: Lia Keizer


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats