Leefbewust.com Webwinkel Spirulina Chlorella Facebook Themas Videos Nieuwsbrief Email Lidmaatschap

 


Magneet ingestie (het inslikken van magneten)


Magneet ingestie (het inslikken van magneten)  door kinderen heeft over de afgelopen 10 jaar steeds meer aandacht gekregen. Met de toenemende beschikbaarheid van neodymium-ijzer-borium magneten die verkocht worden als zijnde "speelgoed", is er een toename van het aantal ingestie gevallen, resulterend in serieuze verwondingen en, in sommige gevallen, de dood. In een nieuwe studie die gepubliceerd zal worden in 'The Journal of Pediatrics", hebben onderzoekers de tendens met betrekking tot magneet ingestie onderzocht bij The Hospital for Sick Children (Sickkids), Canada's grootste kinderziekenhuis.

Matt Strickland, arts, en zijn collega's beoordeelden alle gevallen waarbij er sprake was van het inslikken van 'lichaamsvreemde' voorwerpen, gezien bij de spoedeisende hulp van 1 April 2002 tot 31 December 2012. Inclusie criteria waren: jonger dan 18 jaar, met verdenking van of vastgestelde magneet ingestie. Volgens Dr. Strickland "hebben we ervoor gekozen ons blikveld te beperken tot het spijsverteringskanaal omdat de meerderheid van serieus letsel voortkomt uit perforaties en fistels in de maag, dunne darm en de dikke darm. Om de introductie van kleine, bolvormige magneetsetjes uit 2009 te kunnen 'spiegelen' is de studie verdeeld over 2 periodes, bezoeken van 2002-2009 en die tussen 2010-2012.

Van de 2.722 patiëntbezoeken in verband met het inslikken van lichaamsvreemde voorwerpen, voldeden er 94 kinderen aan de inclusie criteria. Van die kinderen hadden 30 kinderen vastgestelde ingestie van meerdere magneten. Over het geheel genomen verdrievoudigde het aantal gevallen van magneet ingestie van 200-2009 tot 2009-2012; het aantal verwondingen met betrekking tot het inslikken van meerdere magneten verTIENvoudigde bijna tussen de twee periodes in. Zes gevallen vereiste een operatie in verband met sepsis (=bloedvergiftiging) of een potentieel dreigende darmperforatie, allemaal voorgevallen in de periode 2010-2012.

Deze studie laat een significante toename zien in de verhouding van het aantal meerdere magneet-gerelateerde verwondingen tussen 2002 en 2012. "Meer verontrustend, echter, " merkt Dr. Strickland op "is de toename van hoog-risico verwondingen waarbij meerdere, kleinere magneten een rol spelen. Ondanks nieuwe magneet-specifieke richtlijnen met betrekking tot speelgoed, eisen die gesteld worden aan de labels, producten die van de markt gehaald worden en veiligheidsadviezen die aan de orde zijn geweest in de afgelopen 10 jaar, zal de focus moeten blijven liggen op het scholen van ouders en kinderen over de gevaren die gepaard gaan met magnetisch 'speelgoed'.

Vertaling: Marieke Leuverink



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats