Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


1 op de 10 tieners neemt 'studie medicijnen,' maar de ouders letten er niet op

Volgens de nieuwe UM Nationale Opiniepeiling op de gezondheid van kinderen denken slechts 1 op de 100 ouders dat hun kinderen stimulerende middelen gebruikten om hun resultaat te verbeteren.

ANN ARBOR, Mich - Bij de voorbereiding op het eindexamen kunnen tieners verleid worden om een ​​"studie medicijn" te gebruiken - een voorgeschreven stimulerend middel of amfetamine - om een academische graad te verwerven. Uit een nieuw onderzoek door de universiteit van Michigan vindt slechts één op de honderd ouders van kinderen tussen 13 en 17 jaar dat hun tiener een studie medicijn heeft gebruikt.

Studie medicijnen verwijzen naar stimulerende medicijnen meestal voorgeschreven voor de behandeling van tekort aan aandacht en hyperactiviteit (ADHD); vaak voorgeschreven geneesmiddelen in deze categorie zijn Adderall, Concerta, Ritalin en Vyvanse.

Volgens de meest recente Universiteit van Michigan Mott Children's Hospital Nationale Opiniepeiling op de gezondheid van kinderen denken ouders van tieners die geen medicatie krijgen voor ADHD dat slechts 1% van hen gebruik maakt van een studie medicijn om hun resultaten te verbeteren. Echter, recente nationale gegevens van "Monitoring the Future" geven aan dat 10% van de studenten op de middelbare school en 12% van de hoge school zeggen dat ze een amfetamine of stimulerende medicatie niet voorgeschreven door hun arts gebruikten.

Soms nemen studenten zonder ADHD andermans medicijnen om wakker en alert te blijven en zo proberen hun scores op tentamens of opdrachten te verbeteren. Door het nemen van studie medicijnen is niet bewezen dat de kwaliteiten van de studenten verbeteren en het kan zeer gevaarlijk zijn voor hun gezondheid, zegt Matthew M. Davis, MD, MAPP, directeur van de CS Mott Children's Hospital National Poll on Children's Health.

"Het nemen van deze niet voorgeschreven medicijnen kan leiden tot acute uitputting, abnormale hartritmes en zelfs verwarring en psychose als de tieners verslaafd raken en zich terugtrekken," zegt Davis.

"Wat we hebben gevonden in deze enquête is een duidelijke discrepantie tussen wat ouders denken en wat hun kinderen rapporteren. Maar zelfs als de ouders deze gedragingen niet herkennen bij hun eigen kinderen, bleek uit deze enquête dat de helft ervan zeggen dat ze zeer bezorgd zijn over dit gedrag, "zegt Davis.

Blanke ouders waren het meest bezorgd (54%), in vergelijking met zwarte (38%) en Spaanse/Latino (37%).

Ondanks deze zorg, zeiden slechts 27 procent van de ouders dat ze hebben gesproken met hun tieners over het gebruik van studie medicijnen. Zwarte ouders hadden deze kwestie het meest besproken met hun tieners (41%), in vergelijking met blanke (27%) en Spaanse (17%) ouders.

"Als we dit probleem willen aanpakken en het misbruik van deze middelen willen verminderen moeten we de ouders, opvoeders, professionals in de gezondheidszorg en al die contact hebben met tieners aanzetten om meer proactief de kwestie te bespreken," zegt Davis.

Meer dan driekwart van de ondervraagde ouders zeiden het beleid van de school gericht op het stoppen van misbruik van studie medicijnen op middelbare en hogere scholen te ondersteunen. 76% van de ouders zei dat ze geloven dat scholen moeten worden verplicht om de gevaren van ADHD medicatie misbruik te bespreken.

Een andere 79% ondersteunen het beleid om van studenten met een voorschrift voor ADHD medicatie te eisen om hun pillen op een veilige locatie achter te laten zoals het verpleegkundig kantoor en het delen met of het verkoop aan andere studenten te verbieden.

"We weten dat tieners gemakkelijk medicijnen verspreiden en mondeling de kwaliteit van deze medicijnen ophemelen maar de basis van dit alles is dat het om voorgeschreven medicijnen gaat voor een wel bepaald persoon en dat tieners die ze gebruiken zonder voorschrift een ernstig risico nemen , "zegt Davis.

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats