Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Column Pauline Laumans - Verslavingsziekten deel 3

Rookverslaving

Nog steeds zijn er teveel mensen verslaafd aan roken. Je kent ze wel, zodra het pauze is meteen een peuk opsteken en voordat de pauze klaar is nog een. Zo gauw ze de trein uit zijn moeten ze weer of nog net een peuk opsteken en er aan trekken voordat ze een gebouw, bus of trein instappen. Je ervaart het ook in auto's die je huurt, ze stinken naar de rook en ze zijn niet meer fatsoenlijk schoon te krijgen.

Mensen die roken snappen ook niets van het gedrag van de omstanders. Dat is een van DE kenmerken van verslaafd zijn. Ze snappen niet dat anderen niet willen dat hun hemoglobine gehalte wordt aangetast. Ze snappen niet dat een ander geen kankerverwekkende stoffen wil inademen door in de buurt van een roker te zijn. Ja, het is onlangs zelfs bewezen dat je ziek kunt worden door de naar rook ruikende kleren van stevige rokers.

Moedwillig ziek
Het is feitelijk ook vreemd dat nu er kennis wijd verbreid is over de gevolgen van roken, er mensen zijn die zich moedwillig ziek maken.

Oorzaak
Rokers lijden aan stress. Stress omdat ze niet aan zelfrealisatie doen en niet assertief zijn, maar de problemen voor zich uit schuiven of een ander voor hun problemen de schuld geven.

Gevolgen
Hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, vaatvernauwing, te weinig zuurstof in bloed, waardoor lichaam niet goed gevoed wordt, kinderen die met een te laag geboortegewicht geboren worden, onvruchtbaarheid, impotentie, niet zwanger kunnen raken, miskraam, vroeggeboorte, hazenlip, hartafwijkingen, astma, chronische bronchitis, longemfyseem.

Gevolgen bovenstaande
Zoals een Herseninfarct, een Beroerte, ledematen die geamputeerd moeten worden, hartkleppen die vervangen moeten worden, aderen die vervangen moeten worden, trombose, slecht lopen of niet meer kunnen lopen, beademing die niet verder opgevoerd kan worden omdat anders de laatste longblaasjes uitgerekt worden of knappen en u dood gaat. Met andere woorden uw actie radius is beperkt, u komt in de ziektewet, u heeft hulp nodig, u kunt niet veel meer dan iets simpels in en rond het huis doen. Veel mensen onttrekken zich aan uw leven.

Actie
Er zijn diverse afkickmogelijkheden. Deze kunnen allemaal werken als de intrinsieke motivatie er is. Zonder echte motivatie blijft de roker een kapstok zoeken voor zijn rookgedrag en is niet bereid naar zijn eigen gedrag/ afwijking (stress) te kijken. Ik heb zelf onder druk van de groep ook gerookt en ben ermee gestopt. Mijn lichaam is me nog steeds dankbaar. Door goed om te gaan met je lichaam kun je immers tot op hoge leeftijd genieten van sporten, zonder beperkingen op vakantie gaan of gewoon werken alsof je nog jong bent. Immers je lijf laat je dan niet in de steek.

Wordt vervolgd...

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats