Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Transcendente Meditatie heeft een positieve invloed op het aantal leerlingen dat zijn diploma behaalt, volgens nieuw onderzoek

Nieuw onderzoek, gepubliceerd in het juni nummer van het tijdschrift Education (jaargang 133, nummer 4)*, toont aan dat van de mensen, die transcendente meditatie beoefenen, een groter aantal afstudeert dan van de controlegroep.

Als meer mensen een diploma hebben is dat niet alleen van invloed op hun eigen academische en persoonlijke leven, maar ook op de maatschappij als geheel.

Met diploma van de middelbare school komen,(t.o.v. uitvallen zonder diploma) leidt tot een hogere verdiencapaciteit, minder misdaad en gevangenneming, en minder afhankelijkheid van steun en opvang vanuit de regering.

De meest recente gegevens laten zien dat slechts 69 % van de leerlingen van onze nationale scholen hun diploma behaalt. De verwachting voor de komende tien jaar is dat meer dan 12 miljoen studenten niet zullen afstuderen, wat voor het land een geschat verlies op zal leveren van bijna $ 3 triljoen.

“Ondanks lichtpuntjes in het huidige openbare schoolsysteem, hebben de meeste stadsscholen te lijden van een reeks factoren, die bijdragen tot ondergemiddeld presteren en lage aantallen afgestudeerden”, volgens de belangrijkste auteur, Robert D. Colbert, doctor, professor en directeur van de Neag School of Education’s Diversity Council aan de universiteit van Connecticut. “Er moeten opvoedkundige programma’s komen voor de leerlingen, die iets waardevols toevoegen en de kansen op succes vergroten. Ons onderzoek heeft een dergelijk programma bestudeerd, Transcendente Meditatie, dat een enorme belofte in zich heeft om de levens van onze leerlingen te verrijken.

Er werd een analyse gemaakt van de schoolresultaten van een middelbare school aan de East Coast onder alle 235 leerlingen tijdens hun laatste schooljaar, gericht op het op tijd afstuderen. De resultaten lieten zien dat van de groep, die mediteerde, 15 % meer leerlingen op tijd afstudeerde dan van de groep die niet mediteerde. (na correctie ten opzichte van het gemiddelde). Nader bekijken van de subgroepen toonde zelfs aan dat dit aantal tot 25 % opliep bij vergelijking van de minst presterende leerlingen in beide groepen.

Volgens Sanford Nidich, Ed.D, medeschrijver en professor educatie aan de Maharishi University of Management: “Dit zijn de eerste resultaten die aantonen dat transcendente meditatie een positieve invloed kan hebben op het aantal leerlingen, dat met diploma de school verlaat. Het meeste effect werd gevonden in de groep, voor wie studeren een grote uitdaging is. Onlangs gepubliceerd onderzoek naar toegenomen leerprestaties en een lagere psychologische stress bij middelbare scholieren zou mogelijke oorzaken van de hogere aantallen afgestudeerden in dit onderzoek kunnen verklaren.

Eveneens bleek het aantal leerlingen dat uitviel zonder diploma en het aantal dat aangenomen werd in een vervolgopleiding significant te verschillen. Leerlingen die mediteerden, verlieten minder vaak de school zonder diploma, kwamen minder vaak in de gevangenis en werden vaker aangenomen op het vervolgonderwijs. Er zijn plannen voor verder onderzoek.

Vertaling: Christianne
 




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats