Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Eigenwaarde verhoogt het vermogen om armoede te overwinnen

Volgens een nieuwe studie verbetert voor mensen in armoede de herinnering aan betere tijden - zoals succes in het verleden - de werking van de hersenen met een aantal IQ-punten en verhoogt het de bereidheid om hulp te zoeken bij cruciale hulpdiensten.

De bevindingen suggereren dat armen aanzetten tot gevoelens van eigenwaarde de krachtige stigma en psychologische barrières verminderen die het voor individuën met een laag inkomen moeilijker maken om goede beslissingen te nemen of contact te zoeken met hulpdiensten die hen weer op de been kunnen krijgen.

"Deze studie toont aan dat door eenvoudige handelingen van zelfbevestiging de cognitieve functie en het gedrag van mensen in armoede kunnen verbeteren," zegt professor Cayee Zhao van de Universiteit van British Columbia en medeauteur. De studie verschijnt deze maand in Psychological Science.

De belangrijkste experimenten vonden plaats in een New Jersey gaarkeuken over meer dan twee jaar. Aan de bijna 150 deelnemers aan de studie werd gevraagd om hun persoonlijk verhaal op bandrecorder te zetten vooraleer een verscheidenheid van probleemoplossende testen uit te voeren.

Vergeleken met een controlegroep willekeurig bepaald onder de deelnemers voerden degenen die konden vertellen over een trots moment in het verleden opvallend betere tests uit equivalent aan een tien punt stijging in IQ . Ze waren ook meer geneigd om te zoeken naar informatie over de hulpdiensten van de lokale overheid.

Hoewel eerdere studies met succes bij twee andere marginale groepen van Afro - Amerikaanse studenten en vrouwelijke studenten wiskunde hebben vastgesteld dat zelfbevestiging de testscores verbeteren is dit de eerste studie die dit laat zien bij de armen en de eerste die orale zelfbevestiging technieken gebruikt op maat van het niveau van laaggeletterdheid van de deelnemers.

De studie heeft belangrijke gevolgen voor het beleid met inbegrip van de mogelijkheid tot beter hulp vragen bij de liefdadigheids hulpprogramma's van de overheid (gezondheidszorg, voedselbonnen, belastingvoordelen), die worden gebruikt door slechts een fractie van de in aanmerking komende deelnemers.

Vertaling Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats