Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Een studie veronderstelt dat eczeem een rol kan spelen bij de ontwikkeling van voedselallergieën bij zuigelingen

Een afbraak van de huidbarričre en ontstekingen in de huid zoals bij eczeem kunnen volgens een nieuwe studie een rol, spelen bij het ontwikkelen van voedsel overgevoeligheden bij zuigelingen. Onderzoekers zeggen dat deze ontdekking aangeeft dat voedselallergieën mogelijkerwijs ontwikkelen via het immuuncellen in de huid in plaats van in de darmen, dit legt de nadruk op eczeem als een als een potentieel doel om voedselallergieën bij kinderen te voorkomen

Een link tussen eczeem en voedselallergieën is al enige tijd bekend, volgens onderzoekers van het King’s College in Londen en de Universiteit van Dundee, is deze studie, zoals gepubliceerd in het “Journal of Investigative Dermatology”, een aanvulling op het groeiende bewijs van de rol van de huidbarričre in dit proces.

Bijna 1 op de 12 kinderen in het Verenigd Koninkrijk heeft een voedselallergie en 1 op de 5 lijdt aan eczeem. Beide ziekten hebben een duidelijke impact op de patiënten en hun familie. Vaak is er behandeling nodig en in ernstige gevallen ziekenhuisopname.

Eerdere studies hebben uitgewezen dat mensen met een defect aan de huidbarričre, zoals eczeem, geen adequate bescherming hebben tegen milieu allergenen. In deze studie, gefinancierd door het “Food Standards Agency, Medical Research Council” en het “National Institute for Health research”(NIHR), vonden onderzoekers dat zuigelingen met een gebrekkige huidbarričre, speciaal als ze ook eczeem hadden, 6 keer meer kans hebben dan gezonde zuigelingen om gevoelig te zijn voor een scala van voedsel zoals eieren, koemelk en pinda’s.

De onderzoeker van King’s en Dundee, analyseerden meer dan 600 baby’s van 3 maanden oud die deelnamen aan de EAT (Enquiring About Tolerance) studie en die allemaal vanaf de geboorte borstvoeding kregen. De baby’s werden onderzocht op eczeem, er werd getest hoeveel water de huid kon vasthouden en op genmutaties geassocieerd met eczeem. Daarna voerde ze een huid priktest uit om te zien of de zuigelingen ook gevoelig waren voor de 6 meest voorkomende voedselallergenen. Ze vonden dat eiwit het meest voorkomende allergeen was, gevolgd door koemelk en pinda. Ze zagen dat hoe ernstiger het eczeem, des te sterker de correlatie met voedselallergieën was, onafhankelijk van genetische factoren. Desondanks waarschuwen de onderzoekers dat voedsel overgevoeligheid niet altijd leidt tot een klinische allergie. Een vervolg op de EAT-studie is momenteel gaande.

Wanneer de betrokken zuigelingen alleen borstvoeding kregen en zodanig dus geen vast voedsel, suggereert dit dat actieve immuun cellen in de huid, in plaats van die in de darmen, een cruciale rol spelen in voedsel overgevoeligheid. Men denkt dat het defect raken van de huidbarričre bij eczeem ervoor zorgt dat de immuuncellen worden blootgesteld aan milieu allergenen, in dit geval voedsel eiwitten, welke vervolgens een allergische immuun reactie veroorzaakt.

Dr. Carsten Flohr, NIHR Klinische Onderzoeker en Hoofd Spreker van het King’s College in Londen en consultant bij het St. John’s Instituut voor Dermatologie van het St. Thomas Ziekenhuis, zegt, “Dit is een erg interessante studie, aangenomen dat er verder bewijs is dat een defecte huidbarričre en eczeem een belangrijke rol spelen in het oproepen van voedsel overgevoeligheden bij baby’s, dat uiteindelijk kan leiden tot de ontwikkeling van voedselallergieën”.

“Dit werk zetten, wat we dachten te weten over eczeem en voedselallergieën, op z’n kop, we dachten dat voedselallergieën van binnen uit werden veroorzaakt, maar ons werk laat zien dat bij sommige kinderen het mogelijkerwijs van buiten af komt, via de huid”. De huidbarričre speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen allergenen in ons milieu, we zien nu dat wanneer de huidbarričre is beschadigd, speciaal zo als bij eczeem, het erop lijkt dat de immuuncellen op deze manier worden blootgesteld aan deze allergenen.

Het brengt ons de mogelijkheid om als we de huid barričre kunnen repareren en effectief eczeem kunnen voorkomen, we mogelijkerwijs het risico op voedsel allergieën kunnen verminderen.

Vertaald door Diane




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats