Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Nieuw ontdekte bruine vetcellen geven mogelijkheden voor de behandeling van diabetes en obesitas

(Salt Lake City) — Obesitas en diabetes zijn een wereldwijde epidemie geworden die leiden tot ernstige hart- en vaatziekten. Onderzoekers van de Universiteit van Utah denken dat hun recente identificatie van bruin vet stamcellen bij volwassenen kan leiden tot nieuwe behandelingen voor hart- en endocriene stoornissen, dit volgens een nieuwe studie die gepubliceerd is in het peer-reviewed tijdschrift Stem Cells.

De studie werd geleid door Amit N. Patel, M.D. M.S., directeur van Clinical Regenerative Medicine and Tissue Engineering en universitair hoofddocent op de Division of Cardiothoracic Surgery aan de Universiteit of Utah School of Medicine

Voorafgaand aan Patel’s studie werd gedacht dat bruin vet stamcellen niet bestonden bij volwassenen. Kinderen hebben grote hoeveelheden bruin vet dat metabool zeer actief is, waardoor zij grote hoeveelheden voedsel kunnen eten zonder in gewicht aan te komen. Patel merkt op dat volwassenen in het lichaam doorgaans een overvloed aan wit vet hebben wat leidt tot gewichtstoename en cardiovasculaire ziekten, maar dit wordt niet geconstateerd in bruin vet. Naarmate mensen ouder worden verhoogt de hoeveelheid wit vet en bruin vet neemt af, wat bijdraagt aan diabetes en een hoog cholesterolgehalte.

”Als je meer bruin vet hebt, weeg je minder, je bent metabolisch efficiënt en je hebt minder gevallen met diabetes en een hoog cholesterolgehalte. De unieke identificatie van menselijke bruin vet stamcellen in de borst van patiënten in de leeftijd van 28-84 jaar is diepgaand. We waren in staat om de menselijke stamcellen te isoleren, ze te cultiveren en ze te laten groeien en we konden ze implanteren in pre-menselijke modellen, die een positief effect aantoonden op de glucose niveaus”, aldus Patel.

De nieuwe ontdekking van de vondst van bruin vet stamcellen kan helpen bij het identificeren van potentiële geneesmiddelen die het eigen vermogen van het lichaam verhogen om zelf bruin vet aan te maken of het helpt om nieuwe manieren te vinden om de bruin vet stamcellen direct te implanteren in patiënten.

###

De huidige studie zal 22 november worden gepresenteerd op de jaarvergadering van de International Federation for Adipose Therapeutics and Science (iFATS) in New York City. De studie werd gedeeltelijk gesponsord door BioRestorative Therapies, Inc., (Jupiter Florida.)

Bezoek, om de volledige studie te bekijken de volgen website:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/stem.1595/pdf

Vertaald door Lia Keizer




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats