Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Hoog cholesterol is juist gezond

Degenen die een van mijn boeken hebben gelezen weten dat een hoog cholesterolgehalte heilzaam is. Zo hebben meer dan twintig studies aangetoond dat oude mensen met een hoog cholesterol langer leven dan deze met een laag gehalte. Ik begrijp dat veel mensen hierover sceptisch zijn maar het is gemakkelijk na te gaan omdat de verwijzingen naar deze studies te vinden zijn op één van mijn websites:

http://www.ravnskov.nu/the%20benefits%20of%20high%20C.htm

Veel mensen hebben met mij contact genomen om te vragen hoe ze hun cholesterol kunnen verhogen. Tot nu toe wist ik niet wat hiermee te doen maar onlangs vond ik een verslag van Italiaanse onderzoekers van het Departement voor Genetica, Biologie en Biochemie aan de Universiteit vanTorino.

http://link.springer.com/article/10.1007/s00018-009-9018-5

Ik moet toegeven dat mijn biochemische kennis niet voldoende is om alle details uit hun notities te begrijpen. Hun bevinding is echter interessant: Het eten van digoxine verhoogt je cholesterol en verhoogt eveneens de concentratie van Q10.

Wat is digoxine en wat is Q10?

Digoxine is een stof uit de bladeren van vingerhoedskruid die al meer dan 200 jaar met uitstekend resultaat gebruikt wordt tegen hartfalen en atriale fibrillatie. Q10, of co-enzym Q10, is een vitale stof in onze cellen die onontbeerlijk voor de goede werking van die cellen.

Ironisch genoeg zijn de gevolgen van de statines het tegenovergestelde. zij omvatten niet alleen de remming van de synthese van cholesterol, maar ook van Q10. Het laatste effect is met alle zekerheid de reden waarom zoveel patiënten behandeld met statines last hebben van spierproblemen.

Merkwaardig dat auteurs van officiële richtlijnen, de meesten worden betaald door de
farmaceutische industrie, waarschuwen tegen het gebruik van digoxine. Zij zeggen dat digoxine de kans op te vroeg sterven verhoogt. In plaats daarvan raden zij andere, veel
duurdere geneesmiddelen aan. Maar een recente studie aan de Northwestern University in
Chicago vond geen bewijs van verhoogde mortaliteit of ziekenhuisopname bij degenen die een digoxine therapie hadden gevolgd.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=10.1093/eurheartj/eht120

Er is eveneens bewijs dat digoxine kan beschermen tegen kanker. Je kunt hierover meer lezen op de homepage van één van ons leden Barry Grove

http://www.infarctcombat.org/media/042006.html

Digoxine is goedkoop en niet octrooieerbaar. Begrijpelijk dat de farmaceutische industrie niet heeft geïnvesteerd in het bestuderen van dit effect.

In mijn nieuwsbrief van mei 2012 vertelde ik u over de revolutionaire film Statin Nation van Justin Smith en waar je die kon kopen:

http://www.ravnskov.nu/newsletters#May%202012

Nu kun je die film bekijken op Youtube Justin

http://www.youtube.com/watch?v=iZctVYxiW2w

Hij stuurde mij het volgend bericht: "Ik hoop dat dit zal helpen om geld in te zamelen voor een grootschalige campagne. De farmaceutische bedrijven deden een onderzoek onder gebruikers van statines en vonden dat ongeveer de helft van alle mensen die statine nemen het internet niet gebruiken als bron van informatie over gezondheid. DUS, ik hoop om geld in te zamelen om een "screening" toer te organiseren in verschillende steden.

Uffe Ravnskov, MD, PhD, onafhankelijke onderzoeker

Woordvoerder van THINCS
http://www.thincs.org
Magle Stora Kyrkogata 9, 22350 Lund, Zweden
tel. +46 46145022 of +46-702580416
www.ravnskov.nu / Uffe
http://www.ravnskov.nu/uffe

Mijn boeken
http://www.ravnskov.nu/my%20books.htm

Mijn nieuwsbrieven
http://www.ravnskov.nu/newsletters

Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Uffe_Ravnskov

Vertaling Andre Teirlinck


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats