Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Bloedgroep A

Wat maakt een 'type A' een individu?

Wat maakt mij Mij and u U?

Dat is de vraag, dat is de kern van de genetische puzzel. Het is ook centraal in onze verkenning van bloedgroepen. De sleutel is genetisch erfgoed - de verhaallijn van je leven. Ook al leef je in de 21e eeuw je hebt een gemeenschappelijke band met je voorouders. De genetische informatie van hun bijzondere kenmerken is aan u doorgegeven.

Mensen met bloedgroep A hebben andere kenmerken dan mensen met type O - Ze zijn gevoelig voor verschillende ziekten en zouden verschillend voedsel moeten eten en op een verschillende manier leven. Sommigen geloven dat persoonlijkheid wordt be´nvloed door bloedgroepen! Dr D'Adamo, auteur van de best verkochte boeken "Eat Right for Your Type and Live Right for Your Type" geeft ons een blauwdruk voor het leven. Lees verder om meer te weten te komen over het type A individu.

Type A geschiedenis.

Het Type A komt te voorschijn in de 21e eeuw met veel complexere uitdagingen dan hun voorouders zich hadden kunnen voorstellen. De belangrijkste factor in de ontwikkeling van type A kan wordt herleid tot de strijd om te overleven lang geleden toen er een snel slinkend aanbod kwam van jachtvoorraad. Na de kuddes van Afrika te hebben uitgedund werd de mens verder gedreven uit zijn voorouderlijk huis naar Europa en AziŰ. De teelt van granen en vee veranderde alles. Voor de eerste keer zou de mens afzien van de levensstijl van de jager/verzamelaar gemeenschappen en kiezen voor een stabiele levenswijze. Na verloop van tijd waren de aanpassingen die de bloedgroep A vormden gebaseerd op de noodzaak om de voedingsstoffen te halen uit koolhydraten. Deze biologische aanpassingen kunnen nog steeds worden gezien in de Type A spijsvertering structuur. Lage niveaus van zoutzuur in de maag en darmen, hoge disaccharide verteringsenzymen die de vertering van koolhydraten mogelijk maken. Volgens Dr D'Adamo zijn dit dan ook de factoren samen met de lage niveaus van intestinale alkalische fosfatase die het voor Type A moeilijk maken om dierlijke prote´ne en vet te verteren.

Wat maakt Type A zo uniek?

Veel neurochemische factoren in de type A genetische aanleg genieten van een gestructureerd, ritmisch, harmonieus leven, omringd door een positieve, ondersteunende gemeenschap. Het opgefokte tempo en het gevoel van isolement door zo velen in de maatschappij vandaag aangevoeld maken het leven heel moeilijk. Type A echter ´llustreert de krachtige verbindingen tussen lichaam en geest. Dit was van vitaal belang voor de verschuiving van de jacht en inkoop naar bouwen en groeien. Type A 's relatie tot stress, wat onze voorouders goed uitkwam, kan een uitdaging zijn voor het moderne Type A. Het bloed type dieet van proactieve mengeling van lifestyle strategieŰn, hormonale equalizers, rustige oefeningen en voedingsrichtlijnen zal uw algehele gezondheid optimaliseren; verlaag uw natuurlijk risico op kanker, diabetes en hart- en vaatziekten. Het resultaat: hoge prestaties, mentale helderheid, groter verhoogde vitaliteit en levensduur.

Type A Dieet

Als we spreken over "dieet" hebben we het niet over een plan voor gewichtsverlies, dat is meer een bijkomend voordeel als gevolg van dit plan. Eigenlijk hebben we het over voeding in de meer traditionele zin, dat wil zeggen een manier van eten," verklaart Dr D'Adamo. Type A's gedijen op een vegetarisch dieet . Als je gewend bent aan het eten van vlees zal je gewicht verliezen en meer energie hebben als je eenmaal de giftige voedingsmiddelen uit uw dieet verwijdert. Veel mensen vinden het moeilijk om af te stappen van het typisch vlees- en aardappeldieet naar soja-eiwitten, granen en groenten. Het is bijzonder belangrijk voor A types om hun voedsel te eten in een zo natuurlijk mogelijke staat: puur, vers en biologisch. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit kritisch dieet is voor het gevoelig immuunsysteem van Type A. Met dit dieet kun je uw immuunsysteem een boost geven en de ontwikkeling van levensbedreigende ziekten voorkomen."

Omgaan met Stress

In deze drukke steeds veranderende wereld is het mogelijk om bijna elke dag stress te vermijden. Type A heeft een van nature hoog niveau van het stresshormoon cortisol en produceert meer als reactie op stressvolle situaties. Cortisol wordt vrijgemaakt in 24-uurs patronen, typisch in de vroege ochtend tussen 06:00 en 08:00 met een geleidelijke afname in de loop van de dag. Vanwege de van nature verhoogde cortisol bij type A manifesteert de extra belasting zich vaak op verschillende manieren, verstoord slaappatroon, verhoogde viscositeit van het bloed (verdikking) en bevordering van spierverlies en aanmaken van vet. In extreme gevallen kan Type A zich manifesteren op meer serieuze manieren: obsessief-compulsieve stoornis, insulineresistentie en hypothyreo´die stress. Om evenwicht in cortisolniveaus te krijgen raadt Dr D'Adamo aan suiker, cafe´ne en alcohol te beperken. Geen maaltijden overslaan, vooral het ontbijt, minder eten, meer frequente maaltijden zullen ook helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Hij wijst er ook op dat van de hieronder genoemde elementen ook bekend is dat de cortisol niveaus en mentale uitputting verhogen voor Type A's - beperk bewust uw blootstelling indien mogelijk aan:

Mensenmassa
Lawaai
Negatieve emoties
Roken
Sterke geuren of parfums
Te veel suiker en zetmeel
Overwerk
Gewelddadige TV en films
Gebrek aan slaap
Extreme weersomstandigheden (warm of koud)

Kalmerende oefening - De kritische component voor Gezondheid en Welzijn

Verhoogde cortisol niveaus maken het moeilijker voor Type A om te herstellen van stress. Onderzoek heeft aangetoond dat cortisol niveaus kunnen worden verlaagd door middel van een regulier programma van oefeningen gericht op focus en kalmerende effecten. Doe deze activiteiten regelmatig als levensreddend deel van uw levensstijl. Dr D'Adamo beveelt aan: Hatha Yoga, Tai Chi, Meditatie en diepe ademhalingsoefeningen. Meditatie heeft effect op de stresshormonen. Het bleek dat na een effectieve meditatie de serumcortisolspiegels aanzienlijk verminderden. Dr D'Adamo schrijft, "Hoewel het fijn is voor een Type A deel te nemen aan meer intensieve fysische activiteiten bij goede conditie, moet die toch voorzichtig zijn omdat deze vorm van activiteit niet werkt als een uitlaatklep voor stress in hun geval. Ik heb Type A's ontmoet die uitblonken in gewichtheffen en aerobic activiteiten, maar zij moeten voorzichtig zijn voort overtraining want dit verhoogt de cortisol niveaus. "

De Persoonlijkheid.

De bloedgroep is een marker van individualiteit en wellicht ook van de persoonlijkheid. In Japan heeft men lang geloofd dat de bloedgroep een indicator is van de persoonlijkheid. In een studie uit 1999 vond Dr D'Adamo een aantal interessante verbanden tussen de bloedgroep en de persoonlijkheid. Type A's hebben volgende kenmerken: gevoelig voor de behoeften van anderen, goede luisteraars, detail, analytisch, creatief en inventief.

Leef juist!

Naast lichaamsbeweging, stress management en het eten van de juiste voeding volgen hier enkele belangrijke leefwijze strategieŰn voor type A individuen.

Cultiveer creativiteit en zin in je leven.
Stel een dagindeling samen.
Ga ten laaste om 23:00 naar bed en slaap acht uur of meer. Niet blijven liggen in bed, zodra je opstaat aan de slag!
Neem elke dag ten minste twee pauzes van twintig minuten. Stretch, maak een wandeling, doe diepe ademhalingsoefeningen of mediteer.
Geen maaltijden overslaan.
Eet meer eiwit aan het begin van de dag, minder bij het ​​einde.
Eet niet als je angstig bent.
Eet kleinere, meer frequente maaltijden.
Doe minstens drie keer per week gedurende 30-45 minuten kalmerende oefeningen.
Plan regelmatige screening op hart- en vaatziekten en preventie van kanker.
Kauw voedsel altijd grondig om de spijsvertering te verbeteren. Laag maagzuur maakt de spijsvertering moeilijker.

Speciale dank aan www.dadamo.com voor toestemming van deze vertaling

Vertaling: Andre Teirlinck
Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats