Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Astma? U hebt waarschijnlijk een allergie

Studie vindt bij 65 tot 75 procent van de astmatische volwassenen een allergie.

Astma wordt steeds meer een epidemie in de Verenigde Staten. Het aantal Amerikanen gediagnosticeerd met astma groeit jaarlijks, wat neerkomt op 26 miljoen euro aan verzorginskosten. Volgens een nieuwe studie hebben bijna twee derde of meer van alle astmapatiënten een allergie die bijzonder hinderlijk kan zijn in het voorjaar.

De studie, die is gepubliceerd in het aprilnummer van Annals of Allergy, Astma & Immunology, het wetenschappelijk tijdschrift van de American College of Allergy, Astma en Immunologie (ACAAI), vond dat een verbazingwekkende 75 procent van astmatische volwassenen van 20 tot 40 jaar oud, en 65 procent van de astmatische volwassenen in de leeftijd boven de 55 jaar ten minste één allergie hadden.

"Allergologen weten dat de prevalentie van allergieën bij kinderen met astma 60 tot 80 procent bedraagt, maar men dacht dat allergieën niet zo vaak voorkwamen bij astmatische volwassenen", zegt allergoloog Paula Busse, MD, hoofdauteur van de studie. "Deze bevindingen zijn belangrijk, en kunnen helpen bij het stellen van een juiste diagnose en behandeling."

Een totaal van 2.573 volwassenen werd bestudeerd in een National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Een groep van 19 allergenen werd gebruikt om allergiëen te detecteren bij astmapatiënten.

Terwijl astma vaak wordt geassocieerd met kinderen, is het niet ongewoon deze aandoening te vinden bij drie tot zeven procent van de volwassenen van 60 jaar en ouder. Dit aantal is waarschijnlijk hoger omdat astma vaak ondergediagnostiseerd wordt bij ouderen.

"Zowel astma als allergieën kunnen toeslaan op elke leeftijd, en zijn ernstige ziekten", zegt allergoloog Richard Weber, MD, ACAAI voorzitter. "Iedereen die denkt symptomen te hebben van een allergie of astma zouden moeten een gecertificeerd allergoloog. raadplegen. Allergologen zijn experts in het diagnosticeren en behandelen van beide ziektes."

Volgens het ACAAI hebben meer dan 50 miljoen Amerikanen een allergie en het aantal zit duidelijk in de lift. Is het verband tussen astma en allergieën een reden?

"Het zou een uitleg kunnen zijn voor de gestadige groei van het aantal allergieën," zei Dr Weber. "Andere factoren, zoals de hygiëne-hypothese, klimaatverandering en een toename van de bewustwording en informatie kunnen ook redenen zijn voor deze groei."

Vertaling: Andre Teirlinck


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats