Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Voedsel allergieën in de jeugd aan ras gekoppeld, niet aan
milieu allergieën

DETROIT-Onderzoek uitgevoerd bij Henry Ford Hospital toont aan dat ras en mogelijk genetica een rol spelen in de ontwikkeling van allergieën bij kinderen. Onderzoekers bevonden dat Afro-Amerikaanse kinderen minstens drie keer vaker gevoeliger waren voor één voedsel allergeen dan Kaukasische kinderen. Afro-Amerikaanse kinderen met een allergische ouder waren twee keer zo vaak gevoelig voor een milieu allergeen dan Afro-Amerikaanse kinderen zonder een allergische ouder. De studie zal zaterdag worden gepresenteerd op de Amerikaanse Academie van allergie, astma en immunologie jaarvergadering.

"Onze bevindingen suggereren dat Afro-Amerikanen wellicht een gen hebben wat hen meer vatbaar maakt voor voedsel allergenen of de overgevoeligheid komt gewoon vaker voor in Afro-Amerikaanse kinderen dan witte kinderen op de leeftijd van 2jr," zegt Haejim Kim, MD, een allergist Henry Ford en hoofdauteur van de studie. "Meer onderzoek is nodig om verder te kijken naar de ontwikkeling van allergie.

"Overgevoeligheid betekent dat iemands immuunsysteem een specifiek antilichaam produceert tegen een allergeen. Het betekent niet dat de persoon last zal hebben van de allergie symptomen. Volgens een studie van de AAAI van 2009-2010, naar schatting 8% van de kinderen hebben een voedselallergie, en 30 procent van de kinderen hebben meerdere voedsel allergieën. Pinda’s zijn de meest voorkomende allergenen, gevolgd door melk en schaal-en schelpdieren. 1De Henry Ford studie bestond uit een longitudinale geboorte groep van 543 kinderen die werden geïnterviewd samen met hun ouders en onderzocht tijdens een klinische bezoek op de leeftijd van 2. Gegevens bevatten ouderlijke zelfrapportage van allergieën en zelf-gerapporteerde ras (Afrikaans- Amerikaans of wit/niet-Spaans). De huid van kinderen werden getest op drie voedselallergenen-eiwit, pinda's en melk- en zeven milieu allergenen.

Belangrijkste bevindingen: 20,1 procent van de Afro-Amerikaanse kinderen waren gevoelig voor een voedsel-allergeen vergeleken met 6,4 procent in de Kaukasische kinderen. 13,9 procent van de Afro-Amerikaanse kinderen waren gevoelig voor een milieu allergeen vergeleken met 11 procent van de Kaukasische kinderen gevoelige personen. Afro-Amerikaanse kinderen met een allergische ouder waren 2,45 keer vaker gevoelig voor een milieu allergeen dan Afro-Amerikaanse kinderen zonder een allergische ouder.

Vertaling Shanti Onneweer


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats