Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Eiwitrijk ontbijt helpt de hele ochtend om de eetlust te beteugelen ontdekken wetenschappers

ATLANTA - Terwijl de Amerikanen over het algemeen voldoende eiwitten consumeren, neigen ze ernaar om een klein beetje bij het ontbijt te eten, matige hoeveelheden tijdens de lunch, en de grootste hoeveelheid bij het diner. Nieuw onderzoek vandaag gepresenteerd op de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst van de Obesitas Vereniging in Atlanta toont aan dat het eten van eiwitrijke worst en ei-gebaseerde ontbijten de hele ochtend honger in toom houden, vergeleken met een laag-eiwit ontbijt (pannenkoeken en stroop) of overslaan van het ontbijt, in 18-55 -jarige vrouwen.

"Het eten van een ontbijt rijk aan eiwitten verbetert significant het onder controle houden van de eetlust en kan vrouwen helpen om te veel eten later op de dag te vermijden," zei Kevin C. Maki, hoofdonderzoeker van de studie en een wetenschappelijk onderzoeker bij Biofortis Clinical Research, een Merieux NutriSciences bedrijf.

Alle ontbijten bevatten ongeveer 300 calorieën en vergelijkbare hoeveelheden vet en vezels. De eiwitrijke ontbijtbordjes bevatten 30 tot 39 gram eiwit. Deelnemers vulden vragenlijsten in om aspecten van eetlust te beoordelen - zoals honger, mate van verzadiging, en het verlangen om te eten - voor het ontbijt en met 30 minuten intervallen tussen ontbijt en lunch. Een standaard lunch van tortellini met saus werd geserveerd en de proefpersonen werd gevraagd om te eten tot het punt van comfortabel vol zitten. Deelnemers aan de studie had verbeterde eetlust beoordelingen (minder honger, meer verzadiging, minder zin om te eten) in de ochtend na het eten een eiwitrijk ontbijt, en aten ook minder calorieën bij de lunch, in vergelijking met het lage-eiwit ontbijt en het ontbijt overslaan (alleen water ).

"In de Verenigde Staten kiezen veel mensen ervoor om het ontbijt over te slaan of ze kiezen laag eiwit voedsel wegens gebrek aan gemakkelijke eiwitrijke keuzes. Deze resultaten tonen aan dat commercieel bereide gemakkelijke eiwitrijke maaltijden vrouwen kan helpen een vol gevoel te houden tot lunchtijd en in potentie teveel eten kan voorkomen en de voedingskwaliteit kan verbeteren", zei Heather Leidy, een assistent-professor die gespecialiseerd is in eetlust-regulatie aan de Universiteit van Missouri en een co-auteur van de studie.

Vertaald door Ingrid




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats