Nieuws internet


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Manipulatie van onze levens door Google en sociale media

Dr. Robert Epstein is de Senior Research Psychologist bij het American Institute for Behavioral Research and Technology. Het instituut onderzoekt de rollen van ouderschap, stressbeheer, volwassenwording en de invloed en manipulatie van ons leven door internet.

Lees verder


Onderzoekers: teveel informatie kan goed zijn

In de wereld van de gezondheidszorg, kan de term “teveel informatie” - of TMI - een serieus probleem zijn. Als je bijvoorbeeld op Google “Hoe voorkom je kanker” opzoekt, vind je rijen en rijen websites die de beste strategie claimen, sommigen met wel 20-30 te nemen stappen. Dezelfde situatie doet zich voor als je informatie zoekt over stoppen met roken, sporten, slaap, en ontelbare andere zaken. Dan wordt de vraag: wanneer krijgt iemand teveel gezondheidsinformatie?

Lees verder


Stoppen met internet verhoogt hartslag en bloeddruk

Wetenschappers en clinici uit Swansea en Milaan hebben geconstateerd dat sommige mensen die internet gebruiken veel significante fysiologische veranderingen ervaren, zoals verhoogde hartslag en bloeddruk wanneer ze stoppen met het gebruik ervan. Deze verhogingen in hartslag en bloeddruk werden weerspiegeld door verhoogde gevoelens van angst. Er waren echter geen dergelijke veranderingen voor deelnemers die geen problemen rond internetgebruik hadden gemeld.

Lees verder


Samenhang tussen meer sociale online contacten en toename gevoel van isolement

Hoe meer tijd jongvolwassenen doorbrengen op sociale media, hoe waarschijnlijker het is dat zij zich sociaal geïsoleerd voelen, aldus een landelijke analyse onder leiding van wetenschappers van de Pittsburgh School of Medicine. Naast de tijd die online werd doorgebracht, bleek ook de frequentie van het gebruik samen te hangen met een verhoogd gevoel van sociaal isolement.

Lees verder


Social media vormt bedreiging voor mensen met verstandelijke beperking

Mensen met verstandelijke beperkingen zijn gevoeliger voor uitbuiting en misbruik en de opkomst van het Internet verhoogt deze gevoeligheid nog verder. Het eerste onderzoek op dit gebied, mede uitgevoerd door een wetenschapper van de Michigan State University, wijst uit dat volwassenen met het Williams syndroom – extreem sociale en goedgelovige mensen – vaak gebruik maken van Facebook en andere sociale netwerksites en dat zij vooral zeer kwetsbaar zijn om online tot slachtoffer te worden gemaakt.

Lees verder


De manier waarop je je e-mails beheert kan slecht zijn voor je gezondheid

Nieuw onderzoek suggereert dat het niet alleen de hoeveelheid e-mails is die stress veroorzaakt; het zijn onze goede bedoelingen en controledrang die voor problemen zorgen. Dit zijn een paar van de hoofdzaken die donderdag 7 januari 2016 gepresenteerd werden door dr. Richard MacKinnon van het Future Work Centre tijdens het jaarlijkse congres van het Britse Psychological Society's Division of Occupational Psychology in Nottingham.

Lees verder


Een op de zes jongeren zegt verslaafd te zijn aan sociale media

“Ik ben verslaafd aan sociale media”. Dit zegt 17 procent van de jongeren in Nederland. Meisjes zeggen vaker dat ze verslaafd zijn dan jongens. Bovendien kunnen sociale media volgens jongeren een negatieve invloed hebben op hun concentratievermogen, nachtrust en schoolprestaties.

Lees verder


Nabestaanden ongewenst opgezadeld met digitale nalatenschap

Ruim 59 procent van de Nederlanders heeft nog nooit nagedacht over wat er na overlijden met zijn of haar online profielen moet gebeuren. Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Nuvema. Opvallend is, dat bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) wil dat zijn of haar nabestaanden die beslissing nemen. En dat terwijl maar liefst 59 procent helemaal geen social media accounts van overleden familie en vrienden wil beheren.

Lees verder


Video - Het echte gezicht van sociale media

Deze video zal jullie visie van de wereld veranderen. Absoluut te kijken !


De cruciale keuze tussen digitale verdeeldheid en analoge heelheid

Nog meer dan vroeger de kerk beheerst vandaag de dag digitale technologie ons hele leven, of we dat nou willen of niet. Net als geloof splitst digitale technologie onze samenleving in fanatieke voor- en tegenstanders. Dit artikel tracht enige duidelijkheid te scheppen over dit onmiskenbare fenomeen. Om alles in perspectief te plaatsen moeten we terug naar de eind 17e/18e eeuwse Verlichting gevolgd door de Industriële Revolutie. In die periode stuurde een aantal, tot voor kort ten onrecht bejubelde filosofen en wetenschappers de dominante westerse “beschaving” een bepaalde richting op. Mensen als Descartes, Bacon en Leibnitz legden de basis van de hedendaagse samenleving en technologische ontwikkelingen.

Lees verder


Foto's op Facebook en Myspace beïnvloeden riskant gedrag onder tieners

USC volksgezondheid vorsers onderzoeken hoe informatie op online sociale netwerken roken en alcoholgebruik kan beïnvloeden.

LOS ANGELES - Tieners die op foto's, geplaatst op Facebook en Myspace, vrienden zien roken en alcohol drinken hebben meer kans om zelf te gaan roken en drinken, volgens een nieuwe studie van de University of Southern California (USC). "Onze studie toont aan dat jongeren kunnen worden beïnvloed door online foto's van hun vrienden over roken en drinken," zei Thomas W. Valente , Ph.D. , hoogleraar preventieve geneeskunde aan de Keck School of Medicine van de USC en hoofdonderzoeker van de studie. " Voor zover ons bekend, is dit de eerste studie met sociale netwerkanalyse methoden om te onderzoeken hoe de activiteiten van tieners op online social networking sites invloed uitoefenen op hun rook- en drinkgedrag. "

Lees verder


Uit MU studie blijkt dat overmatig gebruik van Facebook relaties kan beschadigen

Het gebruik van Facebook kan leiden tot vreemdgaan en echtscheiding

COLUMBIA, Mo - Facebook en andere sociale netwerken hebben een revolutie teweeg gebracht in de manier waarop mensen relaties creëren en onderhouden. Maar nieuw onderzoek toont aan dat Facebook gebruik daadwerkelijk schadelijk kan zijn voor de romantische relaties van de gebruikers. Russell Clayton, een doctoraal student aan de Universiteit van Missouri School of Journalism, vond dat mensen die overmatig Facebook gebruiken veel meer kans hebben om Facebook gerelateerde conflicten te ervaren met hun partner met vervolgens negatieve relatie toestanden waaronder emotioneel en fysieke vreemdgaan en echtscheiding.

Lees verder


Twitter kan macht geven aan het publiek

Twitter kan de mensen gemakkelijk leren over sociale bewegingen zoals Wall Street bezetten en hen zelfs verleiden om er aan deel te nemen, volgens een nieuwe studie door een onderzoeker van Michigan State University onderwijs. De social networking site – waarmee gebruikers kunnen lezen, verzenden en groeperen van 140-letter berichten bekend als tweets-daadwerkelijk een betere bron van informatie kan zijn dan traditionele nieuwsbronnen en online zoekmachines, rapporteert Benjamin Gleason in het dagboek Amerikaanse Behavioral wetenschapper.

Lees verder


Sociale media kunnen de gezondheid van ouderen ondersteunen

Het gebruik van sociale media door ouderen kunnen waardevolle extra ondersteuning bieden in geval van onpasselijkheid en ziekten, toont nieuw onderzoek van de universiteit van Luxemburg aan. In een nieuwe publicatie, concludeert dr. Anja Leist van Research van de Universiteit Unit INSIDE, dat de mogelijkheden voor een systematische toepassing in de klinische praktijk veelbelovend lijken. Met de opkomst van gebruiksvriendelijke apparaten, zoals tablets en andere internet toegankelijke apparaten, houden ouderen zich steeds vaker bezig met sociale media, zoals online sociale netwerken, discussieborden en online forums. Het bewijs voor het grote potentieel van gebruik van sociale media in de klinische praktijk was tot nu toe niet veelvuldig onderzocht. De beoordeling van de bestaande studies door dr. Leist, in verband met de Technology and Ageing Working Group van professor Dieter Ferring, verkent de uiteenlopende interventiemogelijkheden, zoals het ontwerpen van websites om informatie te verstrekken over het voorkomen van een heupfractuur en waar ouderen ook kunnen discussiëren over hun ervaringen.

Lees verder


Meer Facebook-vrienden betekent meer stress, zegt rapport

Een groot aantal vrienden op Facebook kan indrukwekkend lijken, maar volgens een nieuw rapport betekent hoe meer sociale kringen waaraan een persoon is gekoppeld online hoe groter de kans dat sociale media een bron van stress worden. Uit een rapport van de Universiteit van Edinburgh Business School is gebleken dat hoe meer groepen mensen in iemands Facebook, hoe groter de kans om aanstoot te veroorzaken. In het bijzonder, het toevoegen van werkgevers of ouders resulteerde in de grootste toename van angst. Stress ontstaat wanneer een gebruiker een versie van zichzelf op Facebook plaatst die onaanvaardbaar is voor een ​​deel van zijn online 'vrienden', zoals schrijven over eigen gedrag, zoals vloeken, roekeloosheid, drinken en roken.

Lees verder


Is Facebook een factor in psychotische symptomen?

Tel Aviv University onderzoeker verbindt computer communicatie en psychose.

Naarmate internettoegang zich steeds meer verspreidt, doet dit ook de gerelateerde psychopathologie zoals Internet verslaving en waanideeën met betrekking tot de technologie en virtuele relaties. Computer communicatie zoals Facebook en chatgroepen zijn een belangrijk onderdeel van dit verhaal, zegt dr. Uri Nitzan van Sackler Tel Aviv University Faculteit der Geneeskunde en de Shalvata Mental Health Care Center in een nieuw artikel gepubliceerd in het Israël Journal of Psychiatry and Related Sciences . In zijn studie, presenteerde de onderzoeker drie diepgaande case studies die de verbinding leggen tussen psychotische episoden en Internetcommunicatie uit zijn eigen praktijk. Volgens Dr Nitzan, deelden de patiënten een aantal cruciale kenmerken, met inbegrip van eenzaamheid of kwetsbaarheid als gevolg van het verlies of de scheiding van een geliefde, relatieve onervarenheid met de technologie, en geen voorgeschiedenis van psychose of middelenmisbruik. In elk geval werd een verband gevonden tussen de geleidelijke ontwikkeling en verergering van psychotische symptomen, waaronder waanideeën, angst, verwarring, en intensiever gebruik van computercommunicatie.

Lees verder


Julian Assange great Speech 2010

WikiLeaks is a multi-jurisdictional public service designed to protect whistleblowers, journalists and activists who have sensitive materials to communicate to the public. Since July 2007, we have worked across the globe to obtain, publish and defend such materials, and, also, to fight in the legal and political spheres for the broader principles on which our work is based: the integrity of our common historical record and the rights of all peoples to create new history.


TED - TOM SCOTT - Looking at social media in a very different way


Radio - Online therapie doet niet onder voor face to face

Steeds meer mensen volgen therapie via internet. Waarom doen ze dat? En werkt het eigenlijk wel? Internettherapeut Bart Schrieken vertelt over de trends, de voor- en de nadelen.

Lees verder


Truth In Numbers Trailer 2010 HD

After viewing this provocative documentary, you will never look at Wikipedia the same way. Filmmakers Scott Glosserman and Nic Hill engagingly explore the history and cultural implications of one of the most travelled and referenced sites on the Internet. A whole range of opinion is expressed about the impact of Wikipedia on the archiving of learning, from interviews with founder Jimmy Wales to commentators suspicious of the site's supposed neutrality. The documentary delves into the EssJay controversy in which a Wikipedian made false claims about his academic credentials and the battle over journalist John Seigenthaler's inaccurate entry. Evenhandedly weaving multiple perspectives about the impact of Wikipedia, the film provokes a deeper conversation on how knowledge is formed and what future generations will learn about history and the world.


Radio - Internet hoort bij publieke bestel

Internet is niet meer weg te denken uit het publieke bestel. Dat zegt Madeleine van Toorenburg, Tweede Kamerlid voor het CDA. Daarmee reageert zij op uitspraken van Anouschka van Miltenburg van de VVD. Die partij vindt dat de Publieke Omroep zich moet concentreren op televisie en radio en minder op internet. Van Miltenburg verwees daarbij naar een passage in het regeerakkoord. Maar volgens Van Toorenburg hóórt internet bij de omroepen. "Internet is niet los te zien van de publieke omroepen. We moeten niet terug naar het Stenen Tijdperk."

Link


WorldWide growing headache as Web spins out of control


TV - Erasing David

David Bond wil weten hoeveel persoonlijke informatie over hem is opgenomen in de digitale bestanden van de overheid en privé-organisaties en vraagt zich af wat er met die informatie gebeurt.

Link


TV - De macht van Google

Google verdient in Nederland meer aan reclame dan de Ster, RTL, radiozenders en de rest van het internet. Youtube (van Google) is de populairste tv-zender van Nederland en Google weet meer over ons dan de Belastingdienst. Hoeveel groter kan Google nog worden? En wat zijn de gevaren voor privacy, afhankelijkheid, auteursrechten en misbruik door opsporingsdiensten?

Link


VPRO Thema: Wat nou privacy?


Justitie houdt verboden websites geheim

De lijst van verboden websites die Nederlandse internetgebruikers niet mogen bezoeken, blijft geheim. Het ministerie van justitie kan namelijk geen inzicht geven in de afspraken die tussen internetproviders over de lijst worden gemaakt. "Het is hierdoor niet bekend welke websites precies geblokkeerd zullen worden, welke technologie zal worden gebruikt en wat de procedures voor plaatsing en verwijdering van de lijst zijn", zo meldt Bits of Freedom (BoF).

Lees verder

Ron Ergy


Twitter dicht gapend XSS-gat

Twitter heeft een ernstig beveiligingslek in de microbloggingdienst gedicht, waardoor een worm zich automatisch wist te verspreiden. Duizenden accounts, waaronder die van verschillende bekendheden, werden het slachtoffer van de worm.

Lees verder

Ron Ergy


Radio - Wat nou privacy?

Bestaat dat nog anno 2010? Dat is de vraag die vanavond bij de VPRO centraal staat in een speciale thema uitzending. Waarom deze avond en moeten we ons zorgen maken om de hoeveelheid gegevens die op straat liggen, juist in dit digitale tijdperk? Een gesprek hierover met Hans Simonse, programmamaker bij de VPRO.

Lees verder


VPRO Thema: Wat nou privacy?

De intiemste zaken delen we op Facebook of op Hyves. Maar ook overheidsdiensten en bedrijven verzamelen steeds meer van onze gegevens.

Link


Radio - Programma steelt wachtwoorden via wifi

Met het nieuwe programma Firesheep kan iedereen allerlei gegevens van nietsvermoedende internetgebruikers op een onbeveiligd draadloos netwerk kraken. Grote sites als Twitter en Facebook zijn er niet of nauwelijks tegen beschermd, waardoor privégegevens 'op straat' komen te liggen. Firesheep is een functie binnen internetbrowser Firefox. Het geeft alle gebruikers weer van een openbaar wifi-netwerk.

Link


Radio - Imagoschade door social networks

Youp van t Hek had een akkefietje met telecombedrijf T-Mobile en twitterde daar lustig over. Aangezien de cabaretier meer dan 40 duizend volgers heeft, verspreidde zijn geweeklaag zich als een olievlek. Dat kostte T-Mobile een lieve duit aan imagoschade, rekenden ze uit bij Buzzcapture, een bedrijf dat daar onderzoek naar doet.

Link


Vrijheid op het internet verboden, dankzij nieuwe wet in de VS

De Huffington Post komt met een bericht waar in gemeld wordt dat vorige week er in de VS een nieuwe wetsvoorstel is aangenomen in de VS. Eén die de regering in de gelegenheid stelt om iedere site, of andere informatie, op internet te blokkeren of weg te laten halen.

Lees verder

Geert


D66: Frankrijk misbruikt plan vrij internet

D66 in het Europarlement keert zich tegen de manier waarop een Nederlands-Frans initiatief voor vrijheid op internet zich ontwikkelt.

Lees verder


Privacy op internet

Jij hebt recht op vertrouwelijke communicatie, ook op internet. Laat jij je vrienden, werkgever of verzekeraar al jouw brieven en sms-jes lezen? Waarschijnlijk niet. Waarom zouden we dit op internet dan wel goedkeuren?

Link


Microsoft heeft plan om iedereen van het net te kunnen gooien

De opkomst van het internet, de snelle groei van alternatieve nieuwsbronnen en de vrije uitwisseling  van informatie die daardoor is ontstaan is al jaren een grote zorg voor de machthebbers op onze planeet. Hun oplichterspraktijken, hun machtsspelletjes en hun geschiedvervalsing worden langs alle  kanten aan het licht gebracht, en het vertrouwen in hen die ons 'besturen' daalt met elke klik van onderzoekende en wakkere burgers. Hoe blokkeer je websites die geen enkele wet overtreden?

Lees verder

Geert


Eenzame mensen doen vaker contacten op via internet

it het vandaag publiek gemaakte onderzoek van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van Coalitie Erbij, komt naar voren dat eenzame mensen vaker contact op doen met andere mensen via internet dan niet eenzamen.

Lees verder


Computer Vision Syndrome

Dr. Jennifer Ashton has the latest on a health problem that affects 70 percent of computer users.

Link


Nederlandse internetgemeenschap protesteert tegen overheidscensuur

Nederlandse maatschappelijke organisaties, bedrijven, wetenschappers en bloggers stuurden vandaag een brandbrief aan de minister van Justitie. Een onlangs gelanceerd wetsvoorstel werkt overheidscensuur in de hand. De organisaties dringen erop aan het voorstel ingrijpend te wijzigen om de pers- en internetvrijheid in Nederland te waarborgen.

Nederlandse internetgemeenschap voor het eerst samen in actie
Niet eerder kwam zo een grote groep vertegenwoordigers van de Nederlandse internetgemeenschap samen op voor een gemeenschappelijk doel. Het conceptwetsvoorstel van demissionair minister Hirsch Ballin heeft vergaande gevolgen voor de vrijheid van Nederlandse internetters. Zo kunnen delen van websites, blogs, maar ook persoonlijke pagina's op websites als Facebook en Hyves worden afgesloten zonder dat een rechter daarover heeft geoordeeld.

De brief is een initiatief van Bits of Freedom en is ondertekend door negentien maatschappelijke organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), Internet Society en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). De brief is daarnaast ondertekend door twintig experts uit de academische wereld, waaronder hoogleraar strafrecht Theo de Roos, hoogleraar informatiebeveiliging Bart Jacobs en hoogleraar informatierecht Egbert Dommering. Tot slot is de brief ondertekend door bloggers, omroepen en internetondernemers, waaronder Bert Brussen, BNN en Sargasso.nl.

Wijzigingen in wetsvoorstel
De internetgemeenschap vraagt de minister om de wet aan te passen op drie punten. Ten eerste wil zij dat delen van een website alleen op zwart mogen worden gezet na tussenkomst van een rechter. De minister wil in het wetsvoorstel de eis van deze rechterlijke toets schrappen. Ook wil zij dat het voorgenomen verbod op publicatie van niet-openbare informatie integraal wordt heroverwogen. Tot slot vragen ze de minister om het voorgenomen verbod op het opnemen van eigen gesprekken te verduidelijken.

Internetconsultatie
Het Ministerie van Justitie vraagt Nederlanders om hun reactie via de internetconsultatie, zodat de voorgestelde regeling verbeterd kan worden. De internetconsultatie loopt tot 30 september.


Download tip

Hiren's BootCD 11.0 - All in one Bootable CD which has all these utilities

Een zeer uitgebreide mix van freeware utilities

Link

Jan van Vlerken


Plagiaat

Pas op voor 'slimme personen die niet capabel zijn zelf iets op te bouwen' en die dus - zogenaamd verborgen - gebruik maken van de naam van uw bedrijf. Vaak ziet u bij het zoeken op Google uw eigen bedrijfsnaam vermeldt naast een website van een ander bedrijf wat werkelijk niets met uw bedrijf te maken heeft. Zij 'reizen' zonder abonnement mee op de ladder van uw bekendheid. En delen u dat uiteraard niet mee. Ik walg echt van dat soort lui. Heb er met Zwitserland over gebeld, maar vooralsnog zijn er nog geen wetten; maar men noemt het plagiaat. Het probleem is bekend.

Ditta


Het weer vandaag

Het weer in één overzicht:

Lees verder

Gerrit


Byebye, zwaaizwaai vrij internet

Er wordt op dit moment “ernstig zorgen” gemaakt over de toekomst van het internet. Ja,  ondertussen beginnen een aantal verloren politici plotseling te realiseren dat “persvrijheid”, “privacy” en “vrijheid van meningsuiting” slechts een snackje is voor de corporatistische bovengestelden, en dat zodra “openheid” over een smerige oorlog wordt gegeven, iemand oude media en politiek gek maakt of het wettelijk geregeld kan worden om personen van  het internet af te smijten, bepaalde democratische principes harder wegsmelten als witte fosfor op een zonnige dag in Gazastad of Bagdad.

Lees verder

Geert


Google fast flip

Google biedt een nieuwe service waarbij je snel door artikelen uit bekende kranten heen wandelt....

Link


Boek - De Google Code

Verander uw manier van zoeken met Google en vind informatie die voor anderen verborgen blijft! Zoeken met Google levert vaak een overdosis aan informatie op. Hoe vind je nu precies datgene wat je wilt? Simpel: zoek slim en leer denken zoals Google zelf! Internetexpert en zoekspecialist Henk van Ess heeft een zoekmethode ontwikkeld die leidt tot een veel kortere lijst met meer relevante antwoorden. Verdoe geen tijd meer met het doorspitten van duizenden zoekresultaten, maar ga recht op het goede antwoord af.

Lees verder


2 Countries to Block Blackberry Features

The UAE said it will block key features on BlackBerry smart phones, citing national security concerns because the devices operate beyond the government's ability to monitor their use. Saudi Arabia quickly indicated it planned to follow suit.


Radio - Hirsch Ballin wil wetgeving computercriminaliteit aanscherpen?

Minister van Justititie Hirsch Ballin gaat computercriminaliteit hard aanpakken. Daarvoor heeft hij een pakket aan maatregelen bedacht. Belangrijk onderdeel daarvan is dat Officieren van Justitie zelf informatie van internet moeten kunnen verwijderen, zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen. Dat roept bij veel mensen vragen op.

Download MP3


Officier van Justitie kan strafbare informatie laten verwijderen

Officieren van justitie krijgen bevoegdheid om strafbare informatie van internet te laten verwijderen. Veel internetproviders werken vrijwillig volgens de zogeheten notice and take down-gedragscode. Zij verwijderen zelf gegevens als overduidelijk is dat die informatie onrechtmatig of strafbaar is. Wanneer de gedragscode niet afdoende is, dan kan de officier van Justitie opdracht geven om de informatie op internet ontoegankelijk te maken. Hij kan ook een dwangsom opleggen, bijvoorbeeld als gegevens snel geblokkeerd moeten worden om erger te voorkomen, en het nodig is zijn bevel kracht bij te zetten.


Zoek je rechtenvrije muziek voor je youtube filmpje?

Een voorbeeld van een aanbieder: Link

Als je filmpje op youtube hebt gezet kun je met de audioswap functie de audio vervangen door een rechtenvrij stuk muziek. Wel ben je dan evt geluidseffecten kwijt helaas. Er is behoorlijk wat keuze qua muziek...

Ron


Boete voor Twitter-belediging

Een 39-jarige Rotterdammer heeft boete van 350 euro moeten betalen voor het beledigen van burgemeester Aboutaleb. Dat deed hij op 8 mei, de dag van de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax, in een Twitter-bericht.


Radio - IP adressen bijna op

Binnen een jaar zijn wereldwijd de adressen voor internet op. Dan zijn alle IP-adressen in gebruik. Gesprek met Internetjournalist Herbert Blankenstein.

Download MP3


Radio - IJsland wil klokkenluider-vriendelijk worden

IJsland wil voorop lopen als klokkenluider-vriendelijk land op het gebied van internet. Het land wil de site Wikileaks alle ruimte bieden om zaken via het internet aanhangig te maken, en bovendien bescherming bieden aan de makers. De klokkenluiders-site kwam gisteren naar buiten met 90-duizend min of meer geheime documenten over de oorlog in Afghanistan.

Download MP3


uim helft journalisten heeft Twitter-account

Twitter is bezig aan een sterke opmars als nieuwsbron voor journalisten en bloggers. Meer dan de helft van de journalisten en bloggers in Nederland heeft een Twitter-account en van hen gebruikt maar liefst 88% het kanaal voor nieuwsvergaring. Dit komt naar voren uit een onderzoek onder 215 journalisten en bloggers, uitgevoerd door ANP Pers Support, Marketingfacts, LEWIS PR en Stichting One.

Naast Twitter merken de respondenten ook Google aan als manier om te zoeken naar nieuws. 82 % van de respondenten zet de zoekmachine daarvoor in. Als startpunt in de zoektocht naar achtergrondinformatie scoort Google nog hoger; maar liefst 99% van de journalisten en bloggers weet zijn weg naar Google te vinden.

83% van de journalisten gebruikt Twitter om zijn artikel te promoten en 58% van hen gebruikt het kanaal om achtergrondinformatie bij een artikel te verkrijgen. Ondanks de opkomst van Google en Twitter als nieuwsbron, geven de respondenten aan nog steeds waarde te hechten aan 'traditionele' persberichten. Vier op de vijf verwacht dat het persbericht niet uit het medialandschap zal verdwijnen.

"De resultaten van het onderzoek laten zien dat journalisten en bloggers steeds meer kanalen inzetten om nieuws te zoeken. Dat Google voor achtergrondinformatie bij een artikel wordt gebruikt is niet verrassend, maar dat het ook wordt gebruikt om op zoek te gaan naar nieuws des te meer", zegt Jan Willem Alphenaar van Stichting One. "Voor bedrijven betekent dit dat hun SEO steeds belangrijker wordt en dat ze daar op alle mogelijke manieren rekening mee moeten houden."


Europa waarschuwt Internet-zoekbedrijven over het bewaren van gegevens

Google, Microsoft en Yahoo bewaren details van zoekmachine data te lang en maken ze later niet voldoende anoniem, en dat is in strijd met Europees recht, heeft de EU's raadgevend orgaan voor data bescherming gewaarschuwd.

Link

Constans Kootstra


Jobs: 'We're human, we make mistakes'


Wat is Vrijbit?

De vereniging Vrijbit stelt zich ten doel zich grensoverschrijdend in te zetten voor het recht op privacy, vrije communicatie en toegang tot informatie. Vrijbit is een onafhankelijke organisatie en en bestaat louter uit vrijwilligers. Vrijbit steunt mensen die zich tegen de afbraak van privacy verweren en actie ondernemen om de controledrift een halt toe te roepen. Elke eerste zondag van de maand vanaf 14:00 uur organiseren we daarom in Utrecht werkvergaderingen voor leden en belangstellenden. Verder organiseert Vrijbit film en debat avonden, verzamelt nieuws en informatie en houdt lezingen. Vrijbit voert actie en staat initiatieven van derden bij met raad en daad.

http://www.vrijbit.nl/


Google buigt voor Chinese censuur

De internet-reus heeft een verrassende kronkel gemaakt en ingestemd met de censuur van bepaalde webpagina’s in China. Hij beloofde de wet van het land te respecteren.

Link

Nelly Busschots


Oklahoma Bureau of Narcotics Warning Parents About I-Dosing


Hoe je Apple iPhone je bespioneert

Naarmate dit communicatie-apparaat groeit in populariteit, wijden technologie-experts en Amerikaanse wetshandhavingsdiensten steeds meer inspanning aan het begrijpen van hun potentieel voor forensischeonderzoekers.

Link

Constans Kootstra


Google to stay in China


KB en Google digitaliseren duizenden boeken

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag en Google hebben woensdag een overeenkomst getekend over de digitalisering van boeken. Dit hebben de twee organisaties bekendgemaakt.

Link


Alternatief voor Scroogle

Zoekmachine Scroogle werkt niet meer. Er is wel een andere oplossing tegen de verzamelzucht van Google gemaakt. Een Firefox(browser) add-on zorgt dat er een “pool” van identiteiten ontstaat die telkens weer een andere identiteit aan jouw zoekfunctie doorgeeft aan Google terwijl de goede resultaten aan jouw worden doorgestuurd. Er wordt telkens een andere identiteit gekozen zodat er niet meer te achterhalen is wie op welke woorden heeft gezocht

Link

Leendert


Radio - Verslaafd aan Facebook

Vrienden ontmoeten we allang niet meer uitsluitend in de kroeg of op de sportclub. Het merendeel van onze vriendschappen bestaat tegenwoordig online. Het gebruik van sociale netwerken zoals Hyves, Facebook en Twitter explodeerde de afgelopen jaren. Met een digitale vriendenkring die op ieder moment via je mobieltje beschikbaar is, ben je nooit meer alleen. Dat klinkt onschuldig, maar volgens Amerikaans onderzoek ligt er gevaar op de loer: met name jonge vrouwen raken verslaafd aan deze
social media.

Download MP3


Internet: het einde van het televisiekijken

Het is nu ongeveer een kleine twee jaar geleden dat ik voor het laatst bewust naar een televisieprogramma heb gekeken. Eén van mijn beste beslissingen ooit en ik kan het afstand nemen van de hypnosebox iedereen daarom ook van harte aanraden. Het apparaat televisie gebruik ik nog wel, maar dan in de vorm van een zogenaamd mediacenter waarop ik documentaires, series of video’s op videosites bekijk. Als ik me wil laten hypnotiseren, dan doe ik dat namelijk graag met materiaal waar ik zelf voor kies.

Link

Geert


Julian Assange: Is WikiLeaks Biased?

WikiLeaks editor Julian Assange responds to charges that his website presents information in a politically biased way. Assange explains that the organization provides text summaries of raw data and edits of raw video to provide context to the material, without which most content would simply "fall into the gutter" and be overlooked by most users.



Maak vandaag nog een backup van je data !!!

Recent waren Mike en ik beide aan de beurt met een harddisk crash. Doordat moderne pc's erg warm worden door sterkere processors en beter videokaarten zal je harde schijf veel te lijden hebben. Ik doe zelf in de zomer vaak mijn PC kast open zodat zaak beter kan koelen. Je kunt ook evt een externe ventilator op de PC richten als deze openstaat.

Heb je belangrijke data op je PC maak dan vandaag nog een backup, dit scheelt je veel ellende mocht je schijf deze zomer sneuvelen. Bij een crash is meestal al je data onbereikbare of je moet duizenden euros willen uitgeven bij HD herstelbedrijven.

Ondergaande informatie kwam toevallig vandaag binnen:

Warm weer laat ook harde schijven niet onberoerd

Hoge temperaturen bemoeilijken zijn niet alleen voor mensen om te werken, ook harde schijven vallen bij deze weersomstandigheden vaker uit. "Tijdens dit jaargetijde krijgen we een ongebruikelijk groot aantal schadegevallen binnen", zegt Robbert Brans, directeur bij Attingo in Nederland. Op bijzonder warmen dagen zoals nu ligt het aantal gevallen waarbij een beroep wordt gedaan op specialisten om data te herstellen, 50 procent hoger dan normaal. Harde schijven zetten bij deze weersomstandigheden uit, wat kan leiden tot het crashen van de koppen of andere defecten. Dat betekent niet dat data daardoor al geheel verloren kan worden beschouwd. "In onze cleanrooms zijn we in staat om nog altijd meer dan 90 procent van die data weer te herstellen", aldus Brans.

De belangrijkste oorzaak van schade veroorzaakt door hitte, is dat serverruimtes vaak onvoldoende gekoeld worden, waardoor harde schijven oververhit raken. Maar ook de uitval of het per ongeluk uitschakelen van een koelsysteem kan schade veroorzaken. Attingo adviseert bij het verlaten van het kantoor altijd goed te controleren of de koeling nog aanstaat. Wie niet over een koelsysteem beschikt, zou er in ieder geval voor moeten zorgen dat de ruimte zo koel en droog mogelijk wordt gehouden. Harde schijven kunnen ook met speciale ventilatoren worden uitgerust. "Door het gebruik van zo'n ventilator kan de temperatuur tot maximaal 70 procent worden verminderd", zegt Brans.

Ook onweer dat vaak bij warm weer optreedt, betekent meer werk voor datarecovery specialisten. Blikseminslag kan verwoestende schade aanrichten. Ook de data die dan verloren gaat, kan in de meeste gevallen nog door datarecovery specialisten hersteld worden. Attingo adviseert echter om in een computeromgeving altijd te werken met een beveiligingsoplossing die overspanningspieken kan opvangen.

Ron


Radio - Kagie: Internet grootste bedreiging voor privacy

‘Als je iemand wilt beschadigen is internet het aangewezen middel. Filmpjes zijn er heel lastig af te halen.’ Dat stelde journalist Rudy Kagie dinsdagmorgen in het programma Dit is De Dag op Radio 1.

Download MP3


Rechter wijst claim neuroloog toe – artsen niet meer vogelvrij op internet

Neuroloog Jan Kuks (UMCG) is vandaag in het gelijk gesteld door de rechtbank Utrecht in het kort geding dat hij wegens smaad had aangespannen tegen Sophie Hankes van SIN-NL. De KNMG vindt het via de website openbaar aan de schandpaal nagelen van artsen volstrekt verwerpelijk en is dan ook bijzonder verheugd over deze uitspraak.

Link

En dan de volgende vraag:

De antikwak doet op haar site niet anders dan artsen/therapeuten uit de alternatieve sector te mangelen. Hoog tijd dat deze ook aktie ondernemen richting Renckens en kornuiten.....

Ron


Google verzamelde wachtwoorden van e-mailaccounts

Google heeft naast data van wifi-netwerken tijdens de opnames voor Street View ook wachtwoorden van e-mailaccounts verzameld.

Link


Bits of Freedom lanceert eerste zelfverdedigingsgids voor internetters

Digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heeft een zelfverdedigingsgids voor internetgebruikers ontwikkeld. De gids, met de naam ‘Webwijs – Online Zelfverdediging in 5 Clicks’, legt uit hoe iedere internetter zich met vijf simpele maatregelen kan beschermen tegen virussen, hackers en privacyschendingen. In tegenstelling tot eerdere initiatieven, biedt ‘Webwijs’ de gebruiker een breed pakket maatregelen, die zowel simpel als effectief zijn.

https://www.bof.nl

Geert


Groene zoekmachine

Ik gebruik sinds kort een zoekmachine op internet waarmee 2m² (2.4yd²) regenwoud wordt gered met elke web zoekopdracht die ik uitvoer. De resultaten zijn net zo goed als Google of Yahoo, en het is geheel gratis.

Het adres is: www.Ecosia.org

Momenteel heeft Ecosia 99.414.932 m² (118.900.259 yd²) regenwoud gered! Bekijk het ook eens en stuur deze email door naar jouw vrienden. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om groen te zijn...

Janet


Meer bezoekers op je site

Hoe kun je social media zoals Twitter, Linkedin, Youtube, Google Analytics en Bit.ly inzetten om de traffic naar je site te verhogen in 3 stappen? Deze video toont de aanpak en resultaten hoe het aantal bezoekers is verzesvoudigd en het aantal pageviews is verdubbeld.


Internetfiltering: het hellend vlak

Even een kort berichtje in het kader van ?zie je nou wel dat onze anussen nog verder opgerekt worden dan reeds het geval was?: zoals wij hier al verscheidene malen voorspeld hebben, gaat het aankomende kinderpornofilter ervoor zorgen dat we ons vrije internet in Vernederland op niet al te lange termijn vaarwel kunnen gaan zwaaien. Voor de duidelijkheid een korte samenvatting wat wij hier de afgelopen tijd zoal geroepen hebben:

Link

Geert


Bescherm U tegen Google

Zolang er nog geen regelwetgeving is die UW RECHTEN beschermd. Op dit moment heeft U geen enkel recht.

Link

Ditta


Hoe bedoel je, geen internet?!

Hoe bedoel je, geen internet?! - jongeren over de nieuwe media in 28 essays om even bij stil te staan. Twintigjarigen hoef je anno 2010 niets te vertellen over het gebruik van nieuwe media. Ze zijn ermee opgegroeid, ermee vergroeid. Ze tellen hun zegeningen. En ze kennen de risico's. In deze bundel beschrijven 28 studenten van de Hogeschool van Amsterdam de bijwerkingen van de veranderende, digitaliserende samenleving. Op een opbeurende manier: 'Kijk ook eens naar de mensen achter je vriendenlijstjes', schrijft de één. 'Frisser nieuws dan van Twitter kun je niet krijgen', vindt de ander. En: 'Gelukkig hebben we de smileys nog'. In vijf hoofdstukken leiden deze mediawijzen hun lezers door de wereld van Wikipedia, Google, Facebook en Massive Multiplayer Online Role Playing Games. Om telkens te concluderen dat de nieuwe media ons voorgoed hebben veranderd: ons denken, ons lichaam, onze geloofsbeleving, onze politiek en onze sociale vaardigheden. Maar is dat erg?


Supersnelle browser - opera

Omdat Firefox steeds trager werd met opstarten was ik op zoek naar een snellere browser. En een gratis juweeltje is deze browser: Opera. Programma is supersnel, je kunt ook heel gemakkelijk sites visueel vergroten (dus handig voor senioren) en ondersteund vele widgets en functies.

Ik was binnen 1 dag verkocht.....

Ron

http://www.opera.com/


Paul Blok, Route social media


Slacktivisme, het nieuwe actievoeren!

Spandoeken zijn uit, online is in. Het actievoeren via internet is in opkomst en heet Slacktivisme. Bekijk hier de hele uitzending: http://player.omroep.nl/?aflid=10978604


Oppassen met Google

Er is nog geen regelwetgeving wereldwijd, dus al die bedrijven kunnen 'doen wat ze willen'. Overigens de 'statitics' kloppen voor geen meter ! De SEO dus ook niet. Pure geldklopperij voor een ieder die TE SNEL wil gaan in de 'virtuele wereld', dus op naar de VOLGENDE KRISIS !

Link

Ditta


Internet - tips voor webmasters

Een mooie site met veel wetenswaardigheden mbt het tunen van een website voor een goede score in Google.

http://andrescholten.nl/

Gerrit


Youssef is smoorverliefd op Kaya, maar bestaat zijn vriendin
wel echt?

Youssef heeft al twee jaar een chatrelatie met Kaya. Youssef probeert al een tijdje reallife met haar af te spreken, maar telkens komt er iets tussen. Dennis en Valerio vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Is Kaya wel echt dat mooie blonde meisje? Bekijk hier de hele uitzending van loverboys: Link


Youtube filmpjes downloaden?

Handig om youtube filmpjes te downloaden, echter met het nieuwe ontwerp kon dit niet meer, maar ik heb een manier gevonden die werkt!

Link

Gerrit


Tips mbt harddisk crashes

Beste Ron,

Een bijzondere manier om je 'dingen' te bewaren is niet een externe harde schijf. Ik heb er 5 versleten op 2 jaar. De betere manier is een usb-stick (16 gigabite) die je in een kluis bij de bank of een goede vriend legt. Je herlaadt die af en toe. Daarnaast gebruik je nog eens dezelfde soort USB stick die je wekelijks aanvult.

+  Je stuurt al je gegevens naar een voor jou prive hotmail, life, gmail adres. Elke keer je iets schrijft, stuur je dat met e-mail door. Je kan het sturen naar 2 adressen voorbeeld ron123fon@life.nl en ron123fon@gmail.com. Regelmatig op de maand doe je die mails open. Je kan op die mailadressen een aantal gigabites stockeren als extra extra beveiliging. Dit is een raad van iemand die zelf graag schrijft en vooral zijn schrijfselen bewaard.

Filip Muylle

--

Hier heb ik mij een beetje in verdiept. Koop Samsung (externe) schijven die draaien op 5400 rpm, veel koeler,stiller en zuiniger. De meeste schijven draaien nu op 7200 toeren en worden vele malen warmer en slijten enorm. Zie al die Western Digital en dergelijke maar als de supermarkten die alleen op ons geld uit zijn en zo min mogelijk kwaliteit willen leveren voor zo veel mogelijk geld. ( het is niet anders dan bij voeding). En dan is Phillips wel het mooiste (slechtste) voorbeeld. Die verkopen alleen nog maar rotzooi. Beter kunnen we het niet maken, slechter wel.

Wim Koolwijk


Een 'nieuwe, virtuele' vorm van oplichting

'Begrijp' wat Uw webmaster achter de schermen uitspookt. Is een webmaster NIET open en duidelijk over diverse activiteit, dan onmiddelijk stoppen met dit bedrijf. Pas op voor webmaster die 'uw' domein schaduwen, dus plagiaat plegen: dit is VERBODEN. Dus doe aangifte. Ik trof een duidelijk verhaal overzicht over 'zoekmachine - optimalisatie': gooi Uw geld NIET over de balk:

Link

Ditta


Netneutraliteit cruciaal voor vrij verkeer internet

“Netneutraliteit is cruciaal voor vrij verkeer internet en vrije toegang tot informatie. Daarom zijn we met een nieuw wetsvoorstel bezig te regelen dat providers straks transparant moeten zijn over eventuele beperkingen die zij opleggen aan het internetverkeer. Ook kunnen we zo nodig eisen stellen als het de verkeerde kant uitgaat.” Dat zei minister Van der Hoeven 22 april 2010 naar aanleiding van een wijziging van de Telecomwet die momenteel wordt geconsulteerd bij marktpartijen. Netneutraliteit, de vraag in hoeverre het verschillend behandelen van internetverkeer toelaatbaar is, staat hoog op de agenda en wordt steeds actueler. Het dataverkeer dat over elektronische netwerken stroomt neemt bijvoorbeeld gestaag toe, waardoor vraagstukken omtrent management van dat verkeer steeds vaker opspelen. Telecomoperators moeten duidelijk maken welke eventuele beperkingen zij hanteren bij internetdiensten “Waar op dit moment telecom- en internetproviders niet expliciet verplicht zijn aan te geven hoe zij internetverkeer afhandelen, regelen we in onze nieuwe plannen dat telecomoperators verplicht worden transparant te maken welke eventuele beperkingen zij hanteren bij internetdiensten. Ook regelen we dat als er teveel beperkingen zijn we de mogelijkheid hebben om als overheid kwaliteitseisen te stellen als de vrijheid van het internet in het geding lijkt te komen”, aldus de minister in een toelichting op de nieuwste plannen.


Een op de vijf kinderen wordt bedreigd of gepest via het internet

Een op de vijf kinderen wordt bedreigd of gepest via het internet, volgens een van de grootste onderzoeken naar het online gedrag van jongerenin het Verenigd Koninkrijk . De studie, geleid door Professor Julia Davidson van Kingston University in Zuid-West-Londen, heeft ook aangetoond dat een groot percentage van de kinderen een hoog risico gedrag online vertoonde, zoals het delen van informatie met vreemden. Professor Davidson zei dat de bevindingen zorgelijk waren, en dat de studie een wake-up call zou moeten zijn voor kinderen, ouders en beleidsmakers omtrend de gevaren van het internet. "Een belangrijk deel van de tieners vertoont gedrag dat volwassenen gevaarlijk zouden vinden, zoals het geven van persoonlijke informatie en het uploaden van foto's van zichzelf, "zei ze. "Dit wordt door jongerenvaak gezien als aanvaardbaar. We moeten leren het online gedrag van tieners beter te begrijpen, teneinde een effectiever
beleid en veiligheidsmaatregelen te ontwikkelen. "

Link

Constans Kootstra


Kabinet zet de bijl in het open internet!

Het demissionaire Kabinet heeft vandaag een concept-wetsvoorstel gepubliceerd dat de bijl zet aan het vrije en open internet. Volgens het Kabinet mogen providers zelf bepalen welke diensten of websites ze voor hun klanten blokkeren, mits ze klanten hierover informeren. Daarmee trekt het kabinet zich niets aan van de bezwaren van Bits of Freedom, en zet zij de deur open naar een internet waar je meer moet betalen als je meer websites wil bezoeken. Bits of Freedom roept het kabinet op om het wetsvoorstel te herzien.

Link

Geert


Overheden die Google vragen data te verwijderen uit Google/Youtube

Like other technology and communications companies, we regularly receive requests from government agencies around the world to remove content from our services, or provide information about users of our services and products. The map shows the number of requests that we received between July 1, 2009 and December 31, 2009, with certain limitations.

Link

Gerrit


What Happens if the Entire Internet Goes Down? - David Eagleman

Neuroscientist David Eagleman asks, "What happens when the Net goes down?" He advocates for a back-up plan modeled after the Svalbard Global Seed Vault. The facility would be powered by renewable energy and contain information on how to rebuild the network.


George Bush: Internet activist

During his administration, there were plenty of issues that were infringing on freedom of speech, from the patriot act to wiretapping. Now, former President George W. Bush is now being referred to as a freedom fighter; he has been on a mission to keep the internet free. Bush hosted an internet freedom conference in his home state of Texas.


Google is under fire for privacy concerns

After launching new social networking and mapping devices, watch dog groups and some foreign governments are demanding the corporate online giant do away with tools which infringe upon users' privacy rights. Google quickly responded with a transparency tool which discloses government censorship requests. However analysts say the new technology to track government censorship is merely a PR stunt to mask the company's growing privacy issues.


Can texting become an addiction?

A new study finds that one in three teens send at least 100 texts a day. CNN's Deborah Feyerick reports.


Can the Internet Save Civilization? Seriously

Neuroscientist David Eagleman outlines the Internet's potential to be utilized as a powerful tool to prevent the spread of epidemic disease. By reducing human-to-human contact through telepresence and telemedicine, as well as by charting search queries, Eagleman is confident the Internet is civilization's "key to survival."


Internet onttroont televisie

Amerikanen tussen 12 en 44 jaar zouden liever televisie opgeven, dan hun internettoegang te moeten missen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar mediagebruik van Edison Research, The Infinite Dial, dat voor de achttiende keer is uitgevoerd.

Link


Eerst digitale incontinentie en nu infobesitas


Author explains how to disappear

Author Frank Ahearn offers advice on ways not to leave digital footprints.


Jacht op illegale e-boeken geopend

De stichting Brein wil jacht maken op illegale kopieën van elektronische boeken. Dit gaat al lang niet meer om copyright. Dit gaat om het controleren van de informatie stromen.

Link

Hier nog een waarschuwing:  De jacht is geopend op websites die foto's gebruiken waar copyrights op berusten.

Link

Geert


Rob Gonggrijp over Wikileaks


Afgeschermde hyves profielen vaak toch zichtbaar

De hyvers onderschatten de beveiligingsinstellingen die te maken zijn in hyves. Uit onderzoek blijkt dat 60% de instellingen van hun foto’s niet juist instelt. Iedereen heeft toegang tot hun foto’s terwijl hun account niet toegankelijk is.

Download PDF


'Draconian' digital bill can cut off Internet in fight for copyright

Britain is hoping to put itself at the forefront of the fight against internet piracy. The Digital Economy Bill, which will be debated in parliament later on Tuesday, will give authorities the power to block pirate websites and cut people off from the Internet for file sharing. But protesters claim the measures are too extreme and threaten the very future of the web.


WikiLeaks Release

Wikileaks.org uses trust as a center of gravity by assuring insiders, leakers, and whistleblowers who pass information to Wikileaks.org personnel or who post information to the Web site that they will remain anonymous


Waarom filteren van internetcontent niet werkt

Met dank aan Bits of Freedom voor de tip. Onderstaande is een gedeeltelijke en vrije vertaling van een Engelstalig artikel op mrtopf.de, dat beschrijft waarom de internetfilters die op Europees niveau ingevoerd zullen gaan worden, geen zin hebben. Niet dat het uiteraard veel zal veranderen aan de koers die onze opzichters reeds hebben uitgezet maar dan heeft u in ieder geval weer wat om over na te denken. Je kunt sites wel blokkeren maar dat betekent nog niet dat de sites ook daadwerkelijk weg zijn. Ze zijn nog steeds aanwezig op internet en dus ook vindbaar voor iemand die de voorgestelde filters kan omzeilen.

Link

Geert


Watch your wallet online


Big brother goes global


Google Me

A documentary about a guy, Jim Killeen, who Googled himself and then went all over the
world meeting others with his name.


Google Home-View


De strijd tegen Street View

Het protest tegen Google Street View neemt toe. Beelden van een blote kleuter zorgden dit weekend voor een nieuwe proteststorm.

Link


Authors@Google: Thomas Goetz

THE DECISION TREE stems from Goetz's unique experience as an editor at WIRED and as a student working on a Masters in Public Health. Goetz was struck by the unfortunate disconnect between the public health world and the tech world. Wasn't there was a way to combine the promise of technology with the rigor of public health in order to engage people more predictably, strategically, and effectively with their own health, he wondered? In the book, Goetz looks at the tools and technology available to us now from DNA analysis that can predict future health issues, to social networks that can keep us abreast of the latest treatments. Goetz balances the science and ideas in the book with stories of real people who are utilizing these tools allowing us to see the opportunities and possibilities in action. The Decision tree is an organizational system that maps out our options, factors in all relevant info (family history, our habits, conditions, etc), and guides us toward the best possible health care choices. A Decision Tree has the power to turn the chaos of medical science into a system that makes sense by prioritizing facts and evidence over instinct and tradition. It puts the patient in the central role as decision maker not the doctor, insurance company, or hospital administrators.


De zoekmotor van Google past zich aan aan de persoon die zoekt op het web

We wisten al dat Google publiciteit weet te publiceren op de door u bezochte pagina's. Maar sinds gisteren is bekend geworden dat Google de 1e 5 zoekresultaten baseert op Uw eigen zoekgedrag..........van de afgelopen tijd.

Link

ps: en dit is nog maar het begin...

DvH


Digitale informatie vertienvoudigd iedere 5 jaar

De hoeveelheid digitale informatie vermeerderd iedere 5 jaar met de factor 10 zo meld The Economist in een speciaal artikel over het managen van informatiestromen. Volgens IDG, creërde de mensheid 150 exabites (miljard gigabites) aan data in 2005. Dit jaar zal het getal uitkomen op 1200 exabites. Tegen 2013 zal de hoeveelheid digitaal verkeer op het internet jaarlijks 667 exabites bedragen, volgens Cisco.

Link

Fred de Groot


Waak over Uw Privacy en Uw Rechten

De maatschappij bent uzelf ! Helaas zijn er teveel 'foute personen' die misbruik maken van hun ego en heerszucht en 'macht'. Kom op voor de zwakkeren. Zeker in nl waar elk greintje fatsoen verdwenen lijkt te zijn, met name in de reguliere medische wereld !

Link

DVH


Worldwide wiretap - John Young on Alex Jones


De nieuwe 'kill App' van het wereldwijde web : FACEBOOK

Een diepgaande, zeer profesionele, onafhankelijke documentaire over FACEBOOK: 150 miljoen gebruikers wereldwijd, waarvan 4 miljoen in Frankrijk. Gewaarschuwd wordt voor het gevaar van uw Privacy.

Bekijk de reportage van Envoyé Spécial van France 2 - 26/02/2010

Link

DvH


Italië - Google medewerkers vervolgd voor youtube pestfilmpjes

Three Google executives have been convicted of privacy violations in Italy because they did not act quickly enough to pull down a Youtube video that showed bullies abusing an autistic boy. (Feb. 24)


Laat Uw leven niet verzieken door Google !

Zet NIETS op het web waar u later last van kunt krijgen. Mensen zijn over het algemeen LAF en TEGEN u, als het om hun EGO gaat.

Link

ps: ook Frankrijk houdt Google scherp in het oog.

DVH


Internet verandert relatie tussen patiënten, artsen en verzekeraars

Door de verdere ontwikkeling van internet komen veel verbeteringen in de zorg 'spontaan' dichterbij. Transparantie over diagnoses, behandelmogelijkheden en kosten, maar ook een gelijkwaardiger verhouding tussen professional en patiënt horen daarbij. Zorgkosten kunnen verminderen net als een dreigend arbeidstekort in de zorg. De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) brengt in zijn advies Gezondheid 2.0 de veranderingen in kaart en roept alle betrokken partijen op om de grote mogelijkheden van sociale media te benutten.

Nieuwe technologieën en de wijze waarop ze worden ingezet ondersteunen de persoonlijke en professionele besluitvorming over gezondheid en zorg. Door informatie-uitwisseling, samenwerking en netwerkvorming kunnen mensen een 'betere patiënt', maar ook een 'betere professional' zijn. Dit leidt tot kwaliteitsverbetering van het zorgsysteem als geheel.

Een beter geïnformeerde patiënt is een gelijkwaardige partner bij de besluitvorming over behandeling maar ook bij zelfmanagement van chronische aandoeningen. Meer informatie over gezonde leefwijzen kan daarnaast leiden tot het voorkomen van ziekten of het verminderen van de nadelige gevolgen. Dit kan bijdragen aan het verlagen van de zorgkosten en van de dreigende arbeidstekorten in de zorg.

Hoewel de ontwikkeling van het internet een autonoom proces is, moet volgens de RVZ de overheid zelf actief meedoen, ook om de belemmeringen en de risico's voor andere partijen weg te nemen of te verminderen. De geïnstitutionaliseerde zorg is bijzonder 'veranderingsresistent' en pas net gewend aan web 1.0. De cultuur in de zorg is niet gericht op vernieuwingen, voor zover deze geen betrekking hebben op de medische zorg. Transparantie en een zorgconsument die zelf de regie voert zijn niet voor alle betrokkenen een aantrekkelijk perspectief.

De Raad noemt twee andere terreinen waarop de overheid moet handelen bij de verdere ontwikkeling van Gezondheid 2.0. Dit is het tegengaan van misbruik van gegevens en het bevorderen dat zorgconsumenten kunnen profiteren van de mogelijkheden die 2.0 biedt. Voorkomen moet worden dat er een digitale zorgkloof ontstaat. Zorgaanbieders moeten de sociale media benutten om samen met de patiënt de zorg te optimaliseren. Zorgverzekeraars kunnen op grond van de ervaringen van verzekerden betere zorgproducten inkopen. Burgers en patiëntenorganisaties kunnen een actievere rol spelen in het zorgproces, zowel bij het voorkomen dat zij aanspraak moeten maken op zorg, als door zelfmanagement van een (chronische) ziekte.

Internetcensuur

Internetcensuur. Met de ongelofelijke hoeveelheid terroristische aanslagen die Europa de afgelopen jaren heeft geteisterd *kuch* en het door kinderporno compleet overwoekerde internet in het achterhoofd *hoest*, is het natuurlijk helemaal niet verwonderlijk dat onze eigen Führers met grote gretige ogen kijken naar de mogelijkheden van het wonder dat internetcensuur of internetcontrole heet.

Link

Geert


Noren zieken Google-auto

Niet iedereen is blij met Google Street View. Het bedrijf zou te veel zien, filmen en publiceren, en dat kan natuurlijk een inbreuk op je privacy zijn.

Link


Internet censuur tegen ‘complot-sites’

Sinds afgelopen vrijdag worden de website Infowars.com en Prisonplanet.com geblokkeerd in diverse landen zoals Nieuw-Zeeland, Italië, Canada en China. Bezoekers uit deze landen krijgen te zien dat de sites geblokkeerd zijn vanwege het verspreiden van haat, of krijgen geen melding maar werken simpel weg niet. De radio-uitzending staat daarom op dit moment geheel in het teken van deze censuur.

Link

Geert


Google CEO: Tech Doesn't Rot Your Brain

Eric Schmidt, chairman and CEO of Google, responds to the theory that frequent technology use negatively affects the mind. He lauds the surprising mental benefits of video games, but expresses concern about the toll constantly relying on a computing device may take on long term cognition.

Kijk hele uitzending hier


Franse overheid wil einde aan wachtwoorden op internet

De Franse overheid wil het gebruik van wachtwoorden op het internet overbodig maken, door gebruikers hun identiteit te laten bevestigen met een certificaat in de vorm van een smartcard of usb-stick. Beveiligingsbedrijf Trend Micro is kritisch.

Link

GdJ

--

Ja zo'n stick is echt veilig, daar weet de Nederlandse politie en Defensie intussen alles van.....


Politie waarschuwt voor fraude op sociale netwerksites

De Federal Computer Crime Unit (FCCU) van de Federale Politie wil waarschuwen voor een trend op de sociale netwerksite Facebook. Meer en meer worden groepen opgericht waarin de groepsbeheerder allerhande mooie beloften doet aan de leden.

Link

DvH


Andere kant vd wereld

Deze site laat de andere kant van de wereld zien tov uw lokatie

http://www.antipodr.com/

GdJ


Unieke 3D videopnames gemaakt in Haiti

 


Pas op met onduidelijke, vage websites

Doe alleen zaken met websites waarop DUIDELIJK is met wie u van doen heeft. Vermeldt dient te zijn:1. privacybeleid 2. inschrijfnummer KvK oftewel een officieel registratienummer, 3. naam / adres / telefoonnummer, .4. let op dat u niet te lang hoeft te zoeken naar deze gegevens. Integere bedrijven hebben niets te verbergen en tonen op hun openingspagina al hun contactgegevens !

Link

DvH


Video's downloaden van Youtube.....

Omdat ik bovenop videos zit die op Youtube worden gepost. Videos zijn soms slechts een paar uur oud en dan is nog grote kans dat Youtube deze verwijderd ivm censuur, copyright schendingen etc. Wil je een video bewaren voordat deze verwijderd kan worden dan kun je deze snel wegschrijven in MP4 formaat op je harde schijf met onderstaande site.

Ron

www.keepvid.com


Israëlische studie:lang internetten kan leiden tot psychose

Uit een voorlopig onderzoek door Israëlische onderzoekers blijkt dat lang internetten kan leiden tot psychotische perioden.

Link


Digital web Bill makes UK 3rd world country


Maak een einde aan je leven op internet

Een einde maken aan je online-leven op internet. Het blijft mogelijk, ondanks protest van Facebook. Web 2.0 Suicide Machine, het programma dat je accounts op sociale netwerken vernietigt, weigert ermee te stoppen.

Bekijk de hele uitzending: Link


China zwicht niet voor Google

China lijkt niet van plan om te zwichten voor de dreigementen van internetbedrijf Google. Het bedrijf weigert nog langer zijn zoekresultaten te censureren en dreigt zich uit China terug te trekken.

Link


2 zoekalternatieven

2 alternatieven voor zoeken op het net buiten Google om:

www.scroogle.ORG (cookie-free)
www.duckduckgo.com (ads-free)

kleine heldhaftige eenpitters die de strijd aan durven gaan met de zoek-moloch uit Silicon Valley.Een kleine donatie en dagelijks zoeken via hun is een manier om informatie vrij beschikbaar te houden.

Lisa


Telefoonvirussen

De virusgevoeligheid van mobieltjes. Omdat de mobiele telefoons steeds meer minicomputertjes worden, verwachten experts dat virussen de komende jaren een groot probleem kunnen vormen. Op onze computer installeren we nu al braaf allerlei antivirusprogrammas, maar voor mobieltjes is dat nog geen gewoonte. Waar dat toe kan leiden, laat WWJK zien.

Bekijk de hele uitzending: http://player.omroep.nl/?aflID=10413836


Hoe geld en controlezucht ons vrije internet slopen

Het open en vrije karakter van het internet is in Nederland niet gewaarborgd, aldus privacywaakhond Bits of Freedom (BoF), dat vandaag een aanbeveling naar het ministerie van Economische Zaken stuurde. Het gaat dan met name om de houding van de Nederlandse overheid tegenover netwerkneutraliteit.

Link

Geert


Wat bezielt iemand op internet te schrijven

Het heeft vaak te maken met jouw achtergronden, hobby of principes of kennis overdracht en of het vergaren daarvan. Slechts een onderwerp zal ik nader toelichten en dat is waar ik zelf vaak over schrijf, politiek en geld. Mijn achtergronden zijn dat ik gezien heb hoe mensen in armoede en in oorlog verkeerde keuzes maakten, enkel alleen om het beter te krijgen en uit armoede te geraken.

Link

Geert


Internet? Dat is toch een vechtspelletje?

Tja, met die kersttoespraak van onze vorstin maakten zij en de haren geen goede beurt. Het was al duidelijk dat de heersende klasse niet zo gesteld is op al die ongecontroleerde moderne media en daarom wordt er van alles geroepen om deze in een kwaad daglicht te plaatsen. Veel burgers hebben al lang in de gaten dat het spel om internet te reguleren, reeds was begonnen.

Link

Geert


Kwade opzet Australisch internetfilter” Vanaf volgend jaar

Vanaf volgend jaar zijn Australische internetproviders verplicht om al het internetverkeer te filteren, maar volgens een communicatie expert heeft de overheid de tests van het filter zo opgezet dat die niet konden falen. De regering "down under" gebruikt de resultaten voor de eigen politieke agenda, aldus professor Bjorn Landfeldt. Een commissie zal een zwarte lijst van verboden websites opstellen, die Australische burgers niet meer mogen bezoeken. Critici vergelijken Australië inmiddels met landen als China en Iran, maar dat lijkt de Australische overheid niet af te schrikken.

Link

Geert


OPTA: Eerste boete voor versturen spam via Hyves

Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft een privépersoon boetes van in totaal 12.000 euro opgelegd voor het versturen van ongewenste berichten aan consumenten via het sociaal netwerk Hyves. In deze berichten ("krabbels") maakte deze persoon reclame voor zijn website waar, deels tegen betaling, een maffiaspel gespeeld kan worden. Het verzenden van elektronische berichten met commerciële doeleinden zonder toestemming van de ontvanger ("spam") is verboden in Nederland. Onderzoek van OPTA heeft uitgewezen dat de privépersoon 3.213.568 ongevraagde krabbels heeft verstuurd vanuit automatisch aangemaakte Hyves-profielen. Het is de eerste keer dat OPTA een boete uitdeelt voor het versturen van spam via een sociale netwerksite. "Social networks zijn potentieel spam-vrije communicatieplatformen omdat er vooral door vrienden onderling wordt gecommuniceerd. Die vertrouwde omgeving wordt bedreigd door spammers. We zijn dan ook erg blij dat dankzij deze uitspraak van OPTA spam voortaan hard aangepakt kan worden," aldus Raymond Spanjar, medeoprichter van Hyves


Hoe bekend ben jij in Google ?

Je hoort vaak dat potentieële werkgevers eerst even gaan googlen op namen van nieuwe werknemers. Als dat klopt dat krijgen ze bij mij nog wat werk. Ik ben intussen 1.110.000 keer te vinden op pagina's die wereldwijd online staan. Dat ik ook uitgever ben van meer dan 120 sites en ruim 250 software titels zal natuurlijk mee hebben geholpen. Voorlopig ben ik nog ondernemer en hoop dat ook erg lang te blijven, ben namelijk niet iemand die goed in een onderdanig keurslijf past en mag graag voorop lopen met zaken. Verkenners noemen ze dat.....

Link

Ron


Tip veilig internetten en voorbereiden toekomstige beperking

1. Hier een tip waardoor je tamelijk veilig kunt internetten zonder dat je in de gaten kan worden gehouden door controleurs..... Via de link kan je op een website komen die daar meer informatie over geeft.
http://www.torproject.org/

2. m.b.t. de dreigende beperking van Internet. Link

Mocht dit toch snel gebeuren dan zal Nederland niet het eerste land zijn die deze absurditeit inlijft. Als je naar de geschiedenis van computers en Internet kijkt, zie je dat hackers (de goede computer-"criminelen") aan de wieg staan van technologie die niet meer is weg te denken. Om toegang tot sites en andere diensten via Internet te beperken, zullen "ze" hoogst-waarschijnlijk aanpassingen doorvoeren op het DNS systeem, het telefoonboek waar ieder Internet-apparaat vraagt welk nummer er achter een naam zit. Als een naam niet voorkomt in het telefoonboek, kan het adres niet worden achterhaald waardoor de site onbereikbaar wordt. Wat ik dan verwacht, is dat er lijsten zullen opkomen die de nummers leveren bijbehorend bij de verboden sites. Deze lijsten zijn op iedere computer te importeren, waardoor de computer alsnog het adres bij een naam kan achterhalen. Een andere optie is om het verkeer tussen computers en verboden sites te versleutelen met encryptie, waardoor het voor buitenstaanders niet langer mogelijk is om te achterhalen welke gegevens worden opgevraagd.

Dat de Verenigde Staten corrupt zijn, is duidelijk. Nederland is ook goed op weg om het vertrouwen v/d burger te verliezen. Ik hoef alleen maar te wijzen naar de vele vrijheidsbeperkende maatregelen en/of de wens de burgers handelen in detail te achterhalen. Zo staat het me helemaal niet aan dat de overheid in detail kan achterhalen waar ik naar toe reis d.m.v. de OV-Chipkaart en het Rekeningrijden. In beide
gevallen weet de overheid waar jij gaat en staat. Het wordt hier langzamerhand een politiestaat.  Stuur deze kennis door zodat wij als volk blijven bepalen welke informatie ons toekomt en wanneer.

Ron B


Het einde van het vrije internet begint in Groot Brittannië

Uitwisselen van bestanden straks vrijwel onmogelijk - Privacy verdwijnt

Volgens bronnen bij de Britse (socialistische) Labour regering is er een extreem radicale wet in voorbereiding die een einde zal maken aan het vrije internet. De minister van Binnenlandse Zaken, Peter Mandelson, wil namelijk 'secundaire wetgeving' invoeren waardoor hij zonder goedkeuring en toezicht van het parlement naar eigen inzicht stringente maatregelen mag nemen om het copyright te beschermen. Hierdoor zal het mogelijk worden om hele gezinnen van het internet te verbannen, als één gezinslid -al dan niet per ongeluk- een fotootje waar copyright op zit, op zijn of haar blog zet.

Link

Geert


Google belooft dat PC in 7 seconden kan starten

<Baal je ook zo van het trage opstarten van je PC met Windows. Na verlopen van tijd krijg je het gevoel dat je nog rustig een bak koffie kunt drinken voordat je aan je werk kunt. Maar Google komt met een nieuw operating systeem en belooft een starttijd van slechts 7 seconden. En software zal nog gratis zijn ook..... we wachten af met smart.....

Link


Cyber Czar may curb Internet freedom


Internet 40 jaar


Copyrightverdrag

Uit uitgelekte documenten is gebleken dat de onderhandelaars bij het Anti-Counterfeiting
Trade Agreement eraan denken om internetproviders wereldwijd te gaan verplichten om
auteursrechtschenders af te sluiten van internet. Doen ze dat niet, dan zijn ze zelf
aansprakelijk voor de schade. Uit het document blijkt dat de Amerikaanse regering het plan niet schriftelijk wilde uitreiken aan de onderhandelingspartners, uit angst dat het zou uitlekken, zo meldt Wired.

Link

Geert


Alles over draadloze routerbeveiliging

Hoe voorkom je dat criminelen misbruik maken van je computer? Een draadloos netwerk met een onbeveiligde router is immers een uitnodiging voor hackers. En wanneer zij delicten plegen via jouw verbinding, krijg jij in het ergste geval de politie op je dak! Daarom vertellen wij je alles over netwerksleutels om je draadloze router optimaal te beveiligen.

Link


GroenLinks stelt aanpak webpiraterij aan de kaak

GroenLinks zal tijdens de behandeling van de Justitiebegroting felle kritiek uiten over het voorgenomen downloadverbod.

Link


Pamela’s Gelijk

Internet is de achilleshiel van de van de bureaucratie, want daardoor heeft de overheid
zijn greep op de informatiestroom verloren. De grootste oorlog die ik op termijn voorzie,
is dan ook de slag om de controle over het internet. We gaan nog heel wat beleven,
vrees ik.Dit zijn de slotzinnen van Pamela Hemelrijks artikel They all laughed at Christopher Columbus, uit september 2004, nu ruim 5 jaar geleden.

Link

Geert


Nieuwe aanpak auteursrecht op internet

Thuiskopieheffingen op informatiedragers zoals blanco cd's en dvd's moeten op termijn worden afgeschaft. Daarvoor in de plaats komt een regeling die het downloaden van beschermde werken uit (evident) illegale bron verbiedt. Verder wordt het toezicht op auteursrechtorganisaties sterker en zal de contractuele positie van auteurs en uitvoerende kunstenaars worden verbeterd. Dit zijn de belangrijkste maatregelen uit de kabinetsreactie op de aanbevelingen van de parlementaire werkgroep auteursrechten onder voorzitterschap van het Tweede Kamerlid Gerkens. De ministerraad heeft op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie, mede namens de ministers Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Van der Hoeven van Economische Zaken, ingestemd met toezending van de kabinetsreactie aan de Tweede Kamer.

Technologische ontwikkelingen in de digitale wereld hebben ervoor gezorgd dat het huidige stelsel met thuiskopieheffingen steeds meer onder druk is komen te staan. De snelle groei van de beschikbare geheugencapaciteit van opslagmedia en consumentenelectronica speelt daarin een belangrijke rol. Hetzelfde geldt voor de snelheid van het dataverkeer. Dit vergt een nieuwe aanpak van het auteursrecht op internet. Zoals de werkgroep Gerkens terecht heeft geconstateerd, wordt het in toenemende mate interessant om de inhoud te kopen in plaats van de drager. Bij film, muziek en games zal het nauwelijks meer van belang zijn hoe of waar het wordt bekeken, beluisterd of gespeeld.

Dit betekent dat auteursrechtvergoedingen voor het maken van kopieën van beschermd werk op een andere manier moeten worden geregeld. Het is beter om dat via de marktpartijen - rechthebbenden, consumentenorganisaties, de entertainmentindustrie en internetaanbieders - te laten lopen. Zij zijn het beste in staat om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van consumenten en rechthebbenden. Het gaat dan bijvoorbeeld om licenties waarin consumenten tegen een maandelijks bedrag muziek via internet kunnen beluisteren of uitwisselen. Het kabinet wil dit ondersteunen met regelgeving die commerciële partijen ervan moet weerhouden zich met illegale activiteiten te verrijken. Daardoor ontstaat een markt waarin consumenten tegen een redelijke vergoeding en op een legale manier op internet aan muziek en films kunnen komen en rechthebbenden ook in de toekomst verzekerd zijn van inkomsten. Om dit te bereiken is het ook nodig het downloaden uit (evident) illegale bron te bestrijden. Nu kan alleen het aanbieden (het zogeheten uploaden) van beschermd werk worden aangepakt. Het kabinet zal dit downloadverbod in de komende drie jaar uitwerken. Deze periode geeft de marktpartijen gelegenheid om de noodzakelijke initiatieven te nemen.

Het kabinet wil het downloadverbod niet gebruiken om individuele internetgebruikers het leven zuur te maken, maar juist om de illegale activiteiten van commerciële partijen uit te bannen. Het gaat erom dat een redelijke vergoeding voor het gebruiken of kopiëren van auteursrechtelijk beschermd werk de culturele sector gezond houdt. Daarbij moet het belang van de individuele auteurs en uitvoerende kunstenaars centraal staan.

Verder is het kabinet van plan om begin 2010 met een wetsvoorstel te komen waarin de contractuele positie van auteurs en uitvoerende kunstenaars wordt versterkt. Het toezicht op collectieve beheersorganisaties zal worden aangescherpt op het punt van good governance, financieel beheer, beleggingsbeleid en bezoldigingen. Dit komt bovenop een wetsvoorstel dat in de Tweede Kamer ligt en het toezicht op collectieve beheersorganisaties aanscherpt.


NWO maakt einde aan vrij internet

Je kon erop wachten. Dat het eraan zat te komen was zeker, ik had het er vaak over met Pamela Hemelrijk. “Ze gaan internet dichtgooien. Wacht maar. Geen totalitaire staat kan het zich permitteren dat er echte vrijheid van meningsuiting bestaat.” Thans is het zover. Onder aanvoering van NWO-officier Nicolas Sarkozy heeft het Europees Parlement eind vorige week als een dief in de nacht het zogeheten Amendement 138 laten vallen dat vrijheid van internet-gebruik voor alle Europese burgers garandeert dan wel verordonneert
dat slechts een rechterlijk oordeel aan deze rechten een einde kan maken.

Link

Geert


Europarlement schrapt toetsing bij internetban

Het Europees Parlement laat alsnog amendement 138 vallen, dat rechterlijke toetsing vereiste vóór het afsluiten van het internet. Achteraf is nu voldoende. Aan het gesteggel over hoe en wanneer recidiverende 'internetpiraten' mogen worden afgesloten van het
internet komt geen einde. Deze week blijkt de harde eis van rechterlijke toetsing vooraf te zijn gesneuveld. Onderhandelaars van het Europarlement hebben dat ingeslikt in aanloop van gesprekken met de Raad van Europa en de Europese Commissie.

Link

Geert


Volgens een nieuwe EU-studie wordt 60% van alle grensoverschrijdende bestellingen via internet geweigerd

Volgens een nieuw rapport van de Europese Commissie over grensoverschrijdende elektronische handel tussen bedrijven en consumenten is er sprake van wijdverspreide problemen met de weigering van bestellingen voor Europese consumenten die proberen online goederen in een andere lidstaat te kopen. In opdracht van de Commissie is een uitgebreid en onafhankelijk "mystery shopping"-onderzoek uitgevoerd, waarbij deelnemers uit de hele EU een lijst van honderd populaire producten, bijvoorbeeld camera's, cd's, boeken en kleding, probeerden te kopen bij een in een ander land gevestigde leverancier. In totaal werden meer dan 11 000 testbestellingen geplaatst. Uit dit onderzoek bleken consumenten 60% van de grensoverschrijdende transacties niet te kunnen voltooien doordat de verkoper het product niet naar hun land kon of wilde verzenden of geen voldoende mogelijkheden voor grensoverschrijdende betaling aanbood. Letland, België, Roemenië en Bulgarije zijn de landen waar consumenten de minste mogelijkheden hebben grensoverschrijdende aankopen te doen (voor de volledige rangorde van de 27 EU-landen, zie MEMO/09/475 ). Op twee landen na is de kans om een succesvolle grensoverschrijdende aankoop te doen echter minder dan 50%. De voordelen die de burger zo misloopt zijn ook zeer duidelijk. In meer dan de helft van de lidstaten konden 50% of meer van de producten 10% goedkoper gevonden worden via een website in een ander land, waarbij de vervoerskosten werden meegerekend. Bovendien konden 50% of meer van de gezochte producten niet gevonden worden op websites in het land zelf en werden deze alleen aangeboden door een verkoper in een andere lidstaat. In de mededeling wordt een reeks maatregelen voorgesteld die nodig zijn om de ingewikkelde regelgeving, die bedrijven ontmoedigt om consumenten in andere lidstaten te bedienen, te vereenvoudigen. Daarnaast zullen, om het vertrouwen in onlinehandel te vergroten, de problemen op het gebied van de vergaring van commerciële gegevens en het gebruik daarvan om consumenten te profileren en gericht te benaderen door een forum van belanghebbenden worden geanalyseerd.

Commissaris Kuneva zei hierover het volgende: "De resultaten van dit onderzoek zijn zeer opvallend. We hebben nu de beschikking over concrete feiten en cijfers die laten zien dat de Europese interne markt voor consumenten op het gebied van onlinedetailhandel tot op grote hoogte nog geen realiteit is. Binnen onze omvangrijke Europese markt zouden consumenten met slechts een klik van de muis toegang moeten hebben tot betere aanbiedingen en een ruimer aanbod van producten. De werkelijkheid is echter dat de nationale grenzen voor consumenten bij het doen van online-aankopen nog steeds in hoge mate gesloten blijven. Europese consumenten lopen zo een ruimer aanbod en een betere prijs-kwaliteitsverhouding mis. Zij verdienen beter. We moeten de wirwar van wetten en regels die onlinehandelaren ervan weerhoudt hun waren in andere landen aan te bieden vereenvoudigen".

Not in Front of the Children: Civil Liberties and Internet Censorship

In 2000, the ACLU challenged the Child Online Protection Act (COPA), a piece of legislation making it illegal to distribute content on the Internet acknowledged as protected speech for adults but deemed harmful to minors, including the web content mentioned above. If implemented, COPA would have imposed harsh criminal sanctions, such as huge fines and prison time. In January 2009, the U.S. Supreme Court announced that it will not hear the governments appeal of COPA, officially ending the 10-year legal battle. In his talk, Chris Hansen will share his experience challenging COPA and other Internet censorship efforts.


Tracking-software: Wat ziet Google eigenlijk niet?

In het vorige topic heb ik kort aandacht besteed aan tools als Ghostery en TrackerWatcher, wat ik zelf als hele waardevolle hulpmiddelen beschouw. Als je deze tools installeert kun je vervolgens per website die je bezoekt zien wat de site allemaal gebruikt qua marketingtools, die op een vrij slinkse wijze in de HTML-code worden opgenomen. Deze sneaky software zorgt ervoor dat elke keer als jij een pagina van een  website bezoekt die er gebruik van maakt (in de vorm van opgenomen stukjes Javascript-code), de tracking-server ook een signaal krijgt.

Link

Geert


Linkvendor

http://www.linkvendor.com/

Handig om je eigen website te testen, diverse mogelijkheden.

suc6

GdJ


Niet betalen voor muziek

Het plan om bloggers te laten betalen voor het embedden van muziekfilmpjes is van de baan. Tenminste, voor particuliere sites. De auteursrechtenorganisatie Buma/ Stemra heeft dat besloten na een storm van kritiek.

Link


Parkinson in beweging

Wilson Abdo's proefschrift gaat in op de grote diagnostische problemen die artsen ondervinden bij het stellen van de juiste diagnose wanneer een patiënt zich presenteert met klachten die kunnen passen bij de ziekte van Parkinson. Naast de ziekte van Parkinson bestaat een breed scala aan aandoeningen die dezelfde klachten kunnen veroorzaken. Daarom is het voor artsen vaak moeilijk om een goed onderscheid te maken. Dit onderscheid is echter van groot belang voor de vervolgstappen (behandeling en het adviseren van de patiënt en diens familie). Uit onderzoek blijkt dat patiënten vooral klagen over de moeizame diagnostiek in deze vroege fase. Abdo bespreekt een serie van onderzoeken die artsen kunnen helpen bij het beter en sneller stellen van de juiste diagnose. Het betreft een breed spectrum van enerzijds eenvoudige testen die in de spreekkamer kunnen worden verricht, tot anderzijds geavanceerde biochemische analyses van het hersenvocht. Naar aanleiding van dit proefschrift heeft Abdo ook een handzaam boekje in zakformaat uitgebracht waarin alle onderzoeksmogelijkheden worden besproken die in de dagelijkse praktijk ingezet kunnen worden voor de diagnostiek bij patiënten met Parkinson klachten.


Werk aan de winkel in postoperatieve zorg

De postoperatieve zorg in ziekenhuizen is op onderdelen voldoende, maar kent ook nog teveel risico's voor de patiënt. Zo is er gebrek aan eenduidigheid in overdracht en communicatie, onvoldoende aantoonbaar onderhoud van medische apparatuur, slechte handhygiëne en onvoldoende controle bij medicatiebereiding en medicatietoediening. Dit concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in haar onderzoek naar het postoperatieve proces in ziekenhuizen. Ziekenhuizen scoorden in het postoperatieve proces voldoende tot goed op de veiligheid van vervoer van OK naar verkoeverafdeling en op de veiligheid van het vervoer van de verkoeverafdeling naar de verpleegafdeling. Ook presteerden ziekenhuizen voldoende tot goed op de inhoudelijke overdracht van verkoeverafdeling naar verpleegafdeling. Verder werken alle bezochte ziekenhuizen met eenduidige oplossingsschema's van intraveneuze medicatie op de verkoeverafdeling en de verpleegafdeling. Verschillende schema's kunnen leiden tot oplossings- en toedieningsfouten waardoor schade kan optreden bij patiënten.

De onderzoeksresultaten zijn gebaseerd op gegevens uit een enquête onder alle algemene en academische ziekenhuizen ziekenhuizen, onaangekondigde observaties op 23 verkoever-en verpleegafdelingen en gesprekken met vertegenwoordigers van de betrokken beroepsbeoefenaren. De inspectie keek bij het onderzoek of de ziekenhuizen voldeden aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te leveren. Het onderzoek ging niet over het medisch-technisch handelen of de gezondheidsuitkomsten voor de patiënt. De IGZ wil dat ziekenhuizen hun situatie spiegelen aan de bevindingen in het rapport. Tekortkomingen moeten voor 1 juli 2010 verbeterd zijn. In het najaar van 2010 zal de IGZ steekproefsgewijs het hele operatieve proces bij ziekenhuizen toetsen. De IGZ zal nagaan of de maatregelen zijn geïmplementeerd en worden nageleefd. Ziekenhuizen die onvoldoende verbeteren kunnen daarna onder verscherpt toezicht worden gesteld. Dit onderzoek is het laatste deel van een drieluik over het toezicht operatieve proces (TOP), dat bestaat uit drie trajecten: vóór (1), tijdens (2) en na de operatie (3). Dit rapport gaat over het postoperatieve traject, dat loopt vanaf het moment dat de patiënt de OK verlaat tot aan het ontslag uit het ziekenhuis. In 2007 en 2008 publiceerde de IGZ de rapporten over het proces voorafgaand aan de operatie en tijdens de operatie. De IGZ concludeerde toen ook al een gebrekkige communicatie en overdracht tussen zorgverleners. Inmiddels heeft het veld naar aanleiding van de eerdere rapporten de richtlijn 'Het preoperatieve proces' ontwikkeld en daarmee een goede kwaliteitsnorm neergelegd voor professionals en instellingen.


Europese Commissie eist meer maatregelen om spammers te bestrijden en de privacy op internet te beschermen

De Europese Commissie heeft vandaag haar oproep aan de EU-landen herhaald om de bedreiging van de privacy op internet voor het publiek harder aan te pakken. Uit een door de Commissie gefinancierde studie, die vandaag wordt gepresenteerd, blijkt dat de meeste EU-landen de afgelopen jaren weliswaar enkele maatregelen hebben getroffen om het Europese verbod op spam te handhaven, zoals boetes voor spammers, maar dat het aantal vervolgingen en sancties voor overtreders sterk varieert. De studie bevestigt de behoefte aan de verbeteringen in de wetgeving die bij de hervorming van de telecomwetgeving van de EU ( MEMO/09/219 ) zijn voorgesteld: duidelijkere en consequentere handhavingsvoorschriften en afschrikwekkende sancties, betere internationale samenwerking en voldoende middelen voor de nationale instanties die de privacy van de burger op internet moeten beschermen.

"Uit de cijfers van vandaag blijkt dat veel EU-landen meer ondernemen om de voorschriften voor privacy op internet af te dwingen. Toch kunnen en moeten we nog veel verbeteren aan de bestrijding van spam voor de internetgebruikers in de EU, " aldus Viviane Reding, de EU-commissaris voor informatiemaatschappij en media. " Hoewel het Europees recht spam en spyware sinds 2002 verbiedt, wordt gemiddeld 65% van de burgers van de EU nog regelmatig lastiggevallen met spam. Wij moeten de strijd tegen spammers verder opvoeren en zorgen dat de EU wetgeving invoert die spammers strenge civiel- en strafrechtelijke sancties oplegt. Ik roep de EU-landen op om de nationale strijd tegen de bedreigingen van de privacy op internet – zoals spam, spyware en kwaadaardige software (malware nog meer kracht bij te zetten. Als wij de spamplaag binnen Europa een halt kunnen toeroepen, worden wij een voorbeeld voor de ons omringende landen en andere delen van de wereld, die evengoed verantwoordelijk zijn voor de spam die wij in Europa ontvangen."

Dit zijn de belangrijkste bevindingen van de studie die vandaag door de Europese Commissie wordt gepubliceerd: Bijna alle EU-landen hebben nu één of meer websites waar de burgers informatie kunnen vinden of een klacht kunnen indienen als zij last hebben van spam, spyware of malware; Een analyse van meer dan 140 vervolgde gevallen in 22 lidstaten laat aanzienlijke verschillen tussen het aantal gevallen per land en de opgelegde boetes zien. De meeste gevallen werden gemeld in Spanje (39), Slowakije (39) en Roemenië (20). De hoogste boetes werden opgelegd in Nederland (1 000 000 euro), Italië (570 000 euro) en Spanje (30 000 euro). Daarentegen kregen spammers in landen als Roemenië, Ierland, en Letland slechts bescheiden boetes, variërend van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.

Voor een succesvolle bestrijding van de gevaren van internet is een combinatie van preventie, handhaving en bewustmaking van het publiek noodzakelijk. De openbare instanties (zoals de regelgevende instanties op telecomgebied, de gegevensbeschermings- en consumentenorganisaties en de handhavings instanties) moeten duidelijke verantwoordelijkheden en procedures voor onderlinge samenwerking hebben; ook de openbare en de particuliere sector moeten samenwerken. De mate van samenwerking verschilt sterk tussen de EU-landen. In België, Cyprus, Duitsland, Estland, Frankrijk, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Roemenië en het VK bestaan samenwerkingsovereenkomsten, terwijl in bijvoorbeeld Luxemburg en Malta sprake is van informele samenwerking. Spam is een wereldwijd probleem. Meer internationale samenwerking, zowel binnen de EU als wereldwijd, is noodzakelijk om spam aan te pakken. De EU-landen moeten de nationale autoriteiten voldoende middelen ter beschikking stellen om bewijsmateriaal te verzamelen, onderzoek te verrichten en vervolgingen op dit gebied in te stellen.

De hervorming van de EU-telecomwetgeving die door de Commissie is voorgesteld (en momenteel door het Europees Parlement en de Raad wordt voltooid) zal voorwaarden voor een betere handhaving van privacyregels scheppen. Volgens een nieuwe regel in de EU-telecomwetgeving moeten de sancties op schendingen van de nationale wetgeving inzake privacy op internet doeltreffend, evenredig en afschrikkend zijn. Verder worden de EU-landen verplicht om de noodzakelijke middelen aan de nationale handhavingsautoriteiten toe te wijzen. De nieuwe regels maken het ook mogelijk dat nationale spambestrijders toetreden tot het Europese netwerk van autoriteiten die consumentenbeschermingswetgeving handhaven, terwijl privaatrechtelijke organisaties zoals de aanbieders van internetdiensten de mogelijkheid krijgen om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen spammers die hun netwerken misbruiken. Tezelfdertijd onderhandelt de Commissie met de VS over een overeenkomst voor grensoverschrijdende samenwerking bij de handhaving van consumentenbeschermingswetgeving. Volgens gegevens van de bedrijfstak wordt 1 op de 6 spam-e-mails vanuit de VS verzonden. Volgens de herziene telecommunicatieregels wordt de samenwerking op het gebied van spam opgenomen in de overeenkomst tussen de EU en de USA.

Achtergrondinformatie:
In mei 2009 heeft de Commissie eYouGuide gelanceerd, dat praktisch advies geeft over de "digitale rechten" van de consument op grond van de EU-wetgeving. In deze context hebben de commissarissen Reding en Kuneva een toekomstige "Digitale Agenda" voor de Europese consumenten gepresenteerd, waarin de bestrijding van spam als doel voor mogelijke EU-maatregelen wordt genoemd, met name door middel van sancties die in alle EU-lidstaten en in de naburige landen even doeltreffend zijn ( IP/09/702 ). De praktische samenwerking tussen handhavingsautoriteiten en de particuliere sector komt aan de orde tijdens de CNSA/LAP-workshop over spambestrijding die van 7 - 9 oktober 2009 in Lissabon wordt gehouden. De studie van die vandaag wordt gepresenteerd, met beoordelingen van de vooruitgang per EU-land en links naar de websites van de nationale gegevensbeschermingsautoriteiten in de lidstaten waar u een klacht over spam, spyware en malware kunt indienen, vindt u hier:

Link


Artsen blij met 'webwijze' patiënt

Specialisten van het UMC Utrecht vinden het nuttig dat patiënten medische informatie opzoeken op internet. Patiënten zijn beter geïnformeerd dan vroeger en zijn betere gesprekspartners. Artsen vertellen dit in magazine Uniek van oktober. De ‘webwijze’ patiënt is doorgaans een betere gesprekspartner, leert een rondgang langs vijf specialisten van het UMC Utrecht. Oncoloog Emile Voest stelt bijvoorbeeld: ‘Internet brengt kennis bij de patiënt, ze kunnen daardoor betere vragen stellen. Dat houdt je scherp als dokter.’ Op internet is ook veel misleidende medische informatie vinden, maar de specialisten vinden dat de meeste patiënten zich daardoor niet van de wijs laten brengen. ‘Natuurlijk komen mensen ook wel eens met minder zinnige informatie op de proppen’, vindt geriater Rob van Marum. ‘Toch is mijn ervaring dat mensen over het algemeen met accurate informatie komen.


Fear In The Fast Lane

There's little doubt that the internet has changed our lives for the better. Online, we do everything from booking holidays to paying bills. But how easy is it for a cyber-crook to take control of your computer without you even knowing it? This eye-opening doc reveals how you can have your identity stolen, your phone disconnected and your bank accounts emptied in hours.


David Icke: Who Controls The Web?


Kabinet: bewaartermijn internetgegevens zes maanden

Aanbieders van openbare telecommunicatienetwerken of -diensten worden straks verplicht om internetgegevens zes maanden te bewaren in plaats van de eerder door het kabinet vastgestelde termijn van twaalf maanden. Politie en justitie kunnen de gegevens gebruiken voor opsporing en vervolging van ernstige misdrijven. De bewaartermijn voor gegevens rond telefonie over een vast of mobiel netwerk blijft twaalf maanden. De ministerraad heeft op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie, mede namens staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken, ingestemd met een daartoe strekkende wetswijziging.

Tijdens de behandeling in de Eerste Kamer van de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens in juli van dit jaar is het voorstel gedaan om de bewaartermijn van gegevens over telefonie en internet te splitsen. Zo kan meer rekening worden gehouden met de bedrijfsvoering en investeringslasten van de aanbieders van internetdiensten.

Met de nieuwe regeling blijft het kabinet binnen de grenzen van de Europese richtlijn dataretentie die voorschrijft dat de te bewaren gegevens ten minste zes maanden en ten hoogste twee jaar opgeslagen moeten worden vanaf de datum van de communicatie. Bij de bewaarplicht gaat het niet om de inhoud van de communicatie, maar om de telefonie- en internetgegevens over de contacten en het belgedrag van personen. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.


Het boek 'De wet op internet'

Je mening geven op een blog of forum, via Kazaa of Limewire de nieuwste muziek downloaden, even een scriptie kopiëren van internet of op een gedeelde map in andermans computer rondkijken.  Gewoon wat klikken, of zware internetcriminaliteit? Wat zijn de regels van Buma/Stemra, en hoe  moet je omgaan met Creative Commons-licenties? En hoe zit het met een webwinkel die niet doet wat hij belooft? Internet verandert snel, maar wetgeving een heel stuk langzamer. Dat maakt internetrecht zowel voor leken als voor juristen een lastig vakgebied. Dit boek legt in heldere taal uit hoe je als internetter om moet gaan met deze regels. Aan de hand van vele voorbeelden en rechtszaken wordt uitgelegd wat de consequenties zijn van bijvoorbeeld de privacywetgeving, de Wet Koop op Afstand of de  strafbepalingen over computercriminaliteit voor een weblogger of forumsite. Ook voor wie muziek of films op internet wil plaatsen, biedt dit boek een goede houvast.

Link

Geert


 

 

 


View My Stats