De week van Ron - 13 maart 2020
 

 
 

 


Waarschuwing
Deze kennis kan je bewustzijn blijvend vergroten
 


Beste lezer,

Ik heb vandaag een nieuw woord geleerd, oversterfte. Ik kende dit woord niet maar kwam het tegen toen ik probeerde uit te vogelen hoeveel mensen er ieder jaar aan de griep sterven. In de VS zag ik vorige week een persbericht waar men het aantal van 18.000 doden noemde tot nu toe deze "winter".

De longontstekingen en griepsterfte zijn laag, maar tot nu toe zijn dit seizoen 125 sterfgevallen als gevolg van influenza bij kinderen gemeld. Dit aantal is hoger voor dezelfde periode dan in elk seizoen sinds de rapportage begon in 2004-05, behalve voor de pandemie van 2009. De CDC schat dat er tot nu toe dit seizoen minstens 32 miljoen griepziekten, 310.000 ziekenhuisopnames en 18.000 sterfgevallen door griep zijn geweest.

https://www.leefbewust.com/doden-door-griep-vs-corona-in-de-vs/

In Nederland vond ik zogenaamde oversterfte cijfers die grotendeels veroorzaakt kunnen zijn door de griep. Als deze cijfers dagelijks in het nieuws zouden komen zoals nu gebeurd met Corona dan zouden we ook doodsbang worden voor de gewone griep. Oversterfte is het verschil tussen het waargenomen en het verwachte aantal sterfgevallen in een bepaalde periode.

Sterftecijfers door griep
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

En angsten kunnen erger worden door ons dieet. Suikerrijke, sterk bewerkte diŽten leiden tot meer angst. Of het nu gaat om correlatie of oorzaak, degenen die een hogere inname van fruit en groenten vertonen, doen het beter. Het is niet de enige factor, maar het is een belangrijke factor waar we onvoldoende aandacht aan lijken te schenken.

https://bigthink.com/surprising-science/anxiety-dietIk heb al eens eerder gezegd mbt medische missers, ik meen bijna 2000 doden door fouten dan zou je dus iedere dag 7 mensen in de krant zien staan met hun verhaal maar dat is geen nieuws meer, het hoort er blijkbaar bij, bedrijfsongevalletjes. En dan nemen ze vaak nog niet de mensen mee die door medicijncocktails zijn omgekomen.

De patiŽntveiligheidsexperts van Johns Hopkins, die medische sterftecijfers over een periode van acht jaar analyseerden, hebben berekend dat meer dan 250.000 sterfgevallen per jaar het gevolg zijn van medische fouten in de VS. Hun cijfer, gepubliceerd op 3 mei 2016 in The BMJ, overtreft de derde belangrijkste doodsoorzaak, luchtwegaandoeningen, die bijna 150.000 mensen per jaar doodt.

https://www.hopkinsmedicine.org/news/media/releases/study_suggests_
medical_errors_now_third_leading_cause_of_death_in_the_us
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27143499
https://www.bmj.com/content/353/bmj.i2139.long

Polyfarmacie is het gebruik van vijf of meer geneesmiddelen. Polyfarmacie komt veel voor bij ouderen die meerdere aandoeningen hebben en dus meerdere geneesmiddelen tegelijk nodig hebben. Doordat er zoveel middelen tegelijk gebruikt worden, is de kans op interacties en bijwerkingen groter. (Wikipedia)

Veertig jaar geleden ontdekten artsen in Frankrijk al dat moeders die valproaat (verkocht onder de merknaam Depakine) namen tijdens hun zwangerschap veel meer misvormde kinderen kregen. De laatste vijf jaar kwamen daar nog afwijkingen bij: hetzelfde geneesmiddel zorgt voor een gestegen risico op autisme, een lager IQ en autismespectrumstoornissen.

https://www.demorgen.be/opinie/laat-het-valproaatdossier-vooral-geen-kopie-worden-van-wat-er-met-de-slachtoffers-van-softenon-gebeurde-ba2564cb/Ik denk zelfs dat het aantal slachtoffers door verkeerde medicatie of door deze medicocktails een groter probleem zijn dan de Corona of de griep, zeker als je ook gaat kijken naar de gevolgen en kosten van vele extra ziekenhuisopnames die gewoon veroorzaakt zijn door medicatie/combinaties die nooit goed onderzocht zijn.

In de VS zag ik deze week nog een interessant bericht. In Nederland deed de Hartstichting zaken met Unilever, in Amerika deden ze dat met Bayer, de maker van aspirine. Er stonden dus displays in Amerikaanse winkels met het logo van beiden erop om de verkoop van aspirine te promoten. Beetje vervelend als dit verhaal dan niet helemaal meer klopt en er juist mensen stierven door maagbloedingen door dit soort medicatie. Dus displays weer snel de winkel uit.

Vorig jaar, nadat er drie nieuwe studies over de kwestie waren gepubliceerd, sloot de hartvereniging zich aan bij andere medische groepen die de aspirine therapie afraden, tenzij een arts dit aanbeveelt.

https://www.statnews.com/2020/03/09/american-heart-association-teaming-with-bayer-on-aspirin-marketing-was-misstep

En Bayer ligt onder vuur. Ze hadden zich verslikt in de giftige appel die we Monsanto noemen en na Roundup is het nu ook feest rondom een ander middel Dicamba.

Een nieuwe tegenslag treft Bayer. De Duitse chemiereus is in de VS, samen met BASF, veroordeeld tot een boete van 265 miljoen dollar (244 miljoen euro) voor het gebruik van het pesticide dicamba.

https://www.tijd.be/ondernemen/chemie/pesticide-dicamba-bezorgt-bayer-nieuwe-kater/10208611.html

Dan is er nu dus ook het probleem rondom de aspirine mythe en is er een grote belegger boos vanwege de schade die is ontstaan door de rechtszaken rondom Monsanto.Het bestuur van Bayer en andere topambtenaren zijn aangeklaagd door een belegger die claimt dat de 'rampzalige' overname van Monsanto in 2018 het bedrijf heeft opgezadeld met rechtszaken over het gewasbeschermingsmiddel Roundup, die mogelijk miljarden gaan kosten.

https://www.groentennieuws.nl/article/9197450/belegger-bayer-klaagt-topambtenaren-aan-voor-rampzalige-overname-monsanto/

En er was meer slecht nieuws voor deze gifboer. Jarenlang blijven ontkennen dat hun onkruidbestrijder geen bijenkiller was en systematisch de boel bijsturen zodat je gifje langer op de markt mag blijven, iets dat we ook zien bij Monsanto dus op dat gebied waren het 2 handen op 1 dikke buik. Maar goed, laatste nieuws is dat de bijen dit goedje meenemen naar de korf, het daar stapelt en de hersenen aantast van de babybij die net als veel van onze kinderen leerproblemen oplopen. Pesticiden kunnen de hersengroei bij babyhommels beÔnvloeden, wat hun vermogen om een ​​eenvoudige leertaak als volwassenen uit te voeren, beÔnvloedt volgens een nieuwe studie. Onderzoekers van het Imperial College London gebruikten micro-CT-scantechnologie om te laten zien hoe specifieke delen van hommelhersenen abnormaal groeiden wanneer ze tijdens de larvenfase aan pesticiden werden blootgesteld.

https://www.leefbewust.com/pesticiden-beinvloeden-ontwikkeling-hersenen-van-babybijen/

Dat het kinderbrein ook schade oploopt door toxines in de voeding en lucht lijkt me nu wel duidelijk met zoveel studies naar pesticides, zware metalen en stoffen als BPA.

Largest maker of pesticide linked to brain damage in kids to stop producing chemical
https://www.theguardian.com/environment/2020/feb/06/chlorpyrifos-pesticide-corteva-trump-administration

Blootstelling aan neonicotinoiden tijdens de zwangerschap kan de ontwikkeling van de hersenen negatief beinvloeden
https://www.boerenlandvogels.nl/content/blootstelling-aan-neonicotinoiden-tijdens-de-zwangerschap-kan-de-ontwikkeling-van-de-herseneAls een kleine ondernemer rommelt met voeding dan wordt de tent gesloten, een grote speler heeft een good old boys netwerk en kan gewoon doorhobbelen. Op naar de volgende ziekmaker en herhalen van de geschiedenis want de overheid heeft toch last van een multinationale blindheid als het om misdaden tegen de mensheid of natuur gaat.

Wat je ook ziet is dat dit soort multinationals langzaam de markt van supplementen overnemen. Dat zag je bijvoorbeeld gebeuren bij de bekende krillolie uit Canada, maar je ziet ook steeds advertenties voor een kruidenmiddel voor de maag. Ik zie ook liever dat multinationals hun geld verdwenen met dit soort middelen dan met pesticiden maar de vraag is altijd, blijft de manier van samenstellen hetzelfde of gaan de principes overboord. We zullen dus scherp moeten blijven kijken naar de samenstellingen.

Mocht je trouwens produkten spotten die een betere samenstelling hebben dan supplementen die wij verkopen dan zijn tips altijd welkom al zie je wel dat veel verschillende produkten zoals bijvoorbeeld algenolie vaak toch weer bij 1 grote fabrikant zoals DSM vandaan komt. Ook de vitamine C die vorige week aan China is geschonken kwam daar vandaan. Ik las deze week ook dat er een tekort aan vitamine C is en dat men nu C uit Zuid Korea importeert.

De run op C is verergerd door het feit dat Chinese kopers de online sites overspoelen om het product uit Korea te halen, terwijl de grondstoffen die nodig zijn om de vitamine te maken voornamelijk uit China komen.

http://koreajoongangdaily.joins.com/news/article/article.aspx?aid=3073816

Zelf merk ik hier nog geen echte leveringsproblemen al is er bij ťťn produkt wel een rem opgezet door mijn leverancier. En gelukkig zijn er voor C zoveel natuurlijke bronnen, daar ben ik niet zo bang voor want we gaan toch richting de zomer straks en dan misschien toch maar weer eens ouderwets wat gaan wecken of invriezen, zeker als we dit soort nieuwe virussen vaker op bezoek krijgen. Ik combineer zelf altijd fruit met supplementen gewonnen uit fruit.

Made in China heeft nu wel een nieuwe lading gekregen. Alleen is de vraag, komt dit virus echt uit China of is er een stukje "aanpassing" in China geweest. Het schijnt nu al te muteren dus het zal zeker een blijvertje worden. Men spreekt nu over een medicijn op basis van nanodeeltjes, wat kan er fout gaan denk je dan, en dan ontdekte ik dat de gearresteerde Amerikaanse professor die hielp bij opzetten van lab in Wahun ook een nanodeeltjes expert was.

Wat veel mensen niet weten van bijvoorbeeld de Spaanse griep is dat het eigenlijk de Amerikaanse griep was, maar daar was door de oorlog censuur op de media waardoor het nieuws niet naar buiten kwam.

Amerikaanse militairen die in Spanje aankwamen namen het virus mee en daar werd het nieuws al snel bekend en kreeg het de naam van de Spaanse griep. Ik vertelde vorige week al dat er in Nederland op ruim 6 miljoen inwoners zo'n 22.000 mensen stierven. Maar dat was in tijd met veel minder medische hulpmiddelen. Ook begon het tijdens de eerste wereldoorlog dus zullen er tekorten geweest zijn en we hadden maar liefst een miljoen Belgische vluchtelingen op bezoek.

Het was trouwens niet zo gek dat met name Brabant nu getroffen is want ik zei tijdens Coronaval al, dit is wel de perfecte manier om een virus goed onder de mensen te krijgen.

Veel mensen bij elkaar, lange nachten, veel drinken en ongezond eten, te weinig slaap, gebieden met veel luchtvervuiling en veel mensen die er ook nog heen reizen en terugkomen. Ik had alleen ook in Limburg dan meer uitbraken verwacht maar misschien dat er in Brabant meer mensen op de been waren of dat de lucht misschien wat schoner is dan in Brabant.

Want de gebieden waar tot nu toe Corona echt doorpakte waren vaak flink vervuild. Misschien is het daarom in Groningen nog relatief rustig. Minder mensen op een kluitje en minder luchtvervuiling.Maar goed, we zullen wel zien hoe de zaken uit gaan pakken, voorlopig is de schade economisch groter aan het worden, zeker voor mensen die afhankelijk zijn van juist bezoekers uit het (buiten)land of die goederen importeren uit landen zoals China en Zuid Korea.

Je ziet nu wel goed hoe afhankelijk we zijn geworden van dat buitenland, we produceren veel voedsel voor het buitenland maar zijn enorm kwetsbaar qua medische middelen, electronica, onderdelen en ook simpele dingen als mondkapjes.

Ik zag het afgelopen weekend ineens mijn glucosewaardes oplopen zonder een echte reden, had wel een nieuwe sensor geplakt en merk toch dat je onbewust toch wat onrustiger bent. De laatste weken waren heel hektisch want drukker in de winkel, meer vragen, meer emails, meer nieuws dus op je tenen lopen, iets dat veel zzp'ers wel kennen. En vaak heb je de meeste stress door fouten van anderen of dingen die buiten je macht misgaan zoals leveringen naar klanten waar je afhankelijk bent van vervoerders.

Maar ik weet van twee jaar geleden toen ik een ontstoken plek op mijn been had dat infecties ook je glucose kunnen verhogen. Maar goed, nog wat meer op de koolhydraten letten en zie ik toch een iets hogere waarde dan even 5 min op de hometrainer. Blijft frappant dat ik met 5 min fietsen mijn glucose vaak al 3-4 punten omlaag kan krijgen.

Door die sensor krijg je wel mooi inzicht in zaken, alleen jammer dat het zo'n dure hobby is. Ook laat de sticker soms al eerder dan 2 weken los, ik heb daarom in Amerika pleisters gekocht die ik om de sensor kan plakken voor extra plakkracht, ze heten Simpatch.

En een vriend noemde Berberine. Ik heb het vaker voorbij zien komen net als een middel dat de Ayurveda gebruikt en een goedje dat populair is in het Midden Oosten, arabisch gom maar berberine nooit getest. Ik had wat capsules gekregen dus dacht even open maken en dan met lage dosering beginnen maar bleek geen poeder te zijn maar een soort gele tandpasta dus maar even doorgeslikt.

Die smaak zal ik niet snel vergeten. Ik ben gek op witlof, spruitjes, bittere chocolade maar gek genoeg niet op grapefruit. Dat laatste zou kunnen omdat het bepaalde enzymen blokkeert die o.a. toxines en medicatie afbreken en misschien niet ok voor mijn lijf.

Maar die berberine is zo giga bitter en blijft ook lang in je keel hangen dus voortaan maar gewoon in een capsule testen. Heb er zelf niets van gemerkt maar zal hem nog een paar keer testen.

Wat ik wel weet is dat bittere voeding en kruiden goed voor de lever zijn en dat bitter ook de eetlust remt. Probeer maar eens een reep bittere chocolade te eten. Ik heb vaak aan paar blokjes genoeg.

En er zijn meer bittere produkten, denk maar eens aan zwarte koffie, ook dat is bekend als goed voor de lever, mits je de bio variant neemt. Ook is bekend dat het diabetes 2 afremt. We neigen teveel naar te zoete voeding, vaak aangewakkerd in de kindertijd door snoep en sappies maar het gaat ook daar om een balans met zuur en bitter.

Mocht je berberine gaan testen verdiep je dan wel in de stof. Ik kwam een artikel tegen waarin met name de wisselwerking met medicatie werd genoemd dus altijd even in verdiepen want net zoals met grapefruit kan je in de problemen komen. Grapefruit kan bijvoorbeeld problemen geven bij medicatie zoals cholesterolremmers.

In het verleden heb ik ook kaneel geprobeerd. Uiteraard wel de Ceylon variant en niet de gewone kaneel die coumarine bevat. Maar ook daar zag ik weinig effect op mijn glucosewaardes. Ook is kaneel net als gember een verwarmend kruid en ik heb het al vaak te warm, zeker in bed waar ik nu al weer onder een hoes ipv dekbed slaap.

Met de glucosesensor kun je ook goed zien dat een hogere glucosewaarde in de nacht nog meer hitte, dorst en plaspauzes kan veroorzaken. Dus herken je dit meet dan zeker eens je glucosewaarde.

Verder is er ook een instinker. Neem je in de avond laat nog een vette hap met koolhydraten dan komen de suikers vrij terwijl je ligt te slapen en zal je glucose oplopen terwijl je lichaam weinig glucose zal verbruiken. Beste is dus of vasten of kiezen voor wat eiwit of dingen als noten in de avond. Eet je wat later in de avond toch nog wat koolhydraten dan kun je ook nog even een rondje doen of zoals ik vaak doen even op de hometrainer, 5-10 minuten is meestal al genoeg.

Afgelopen was er weer een nieuwe studie over de rol van je darmflora bij diabates 2. Een deel van die mensen heeft blijkbaar een andere flora waarbij er een bepaalde stof teveel wordt aangemaakt en deze stof verstoort weer de insulinewerking. En net zoals met de andere oorzaken is dit weer een oorzaak voor een deel van de mensen met diabetes 2, net zoals overgewicht vele oorzaken kent.

Fredrik Bšckhed, Universiteit van GŲteborg, is op weg om een medicijn te maken dat diabetes type 2 kan voorkomen en genezen. Door medicatiecapsules met speciale darmbacteriŽn te nemen, gelooft hij dat een groot deel van degenen met diabetes type 2 beter kan worden.

Door zijn onderzoek heeft hij vastgesteld dat patiŽnten met type 2-diabetes bepaalde bacteriŽn missen, waardoor ze bepaalde voedingsstoffen anders afbreken en de stof imidazolpropionaat wordt gevormd. De stof schaadt het vermogen van de cellen om te reageren op insuline, experimenten met muizen zijn er al in geslaagd, nu is de mens aan de beurt.

https://www.leefbewust.com/hoop-op-een-medicijn-tegen-diabetes-type-2/

Mijn versie heeft echt te maken gehad met verstoring door nachtwerk, het jarenlang inademen van teermastiekdampen en flink wat stress en zorgen rondom mijn gehandicapte zoon. Daarnaast wist ik de eerste jaren niet waar mijn klachten vandaan komen en het niet weten wat je ziek maakt is ook weer een stressbron. Zoektocht duurde 6 jaar.

Stress is de grootste sloper, zeker al als je jeugd niet prettig was, dat heeft impact op je hele leven. Ben je als kind gekleineerd dan kan dit nog altijd een rol spelen bij de zoektocht naar erkenning en waardering. Deze week zag ik toevallig een uitzending van die professor die zo mooi kan vertellen over de hersenen. Hij vertelde over zijn jeugd en dat hij moeite had om in het familiebedrijf een rol te gaan spelen, was gewoon niet zijn ding. Is expert op hersengebied geworden maar de onzekerheid bleef. Hij deed een programma voor de Wereld draait door en werd gemangeld door een nare vent van de NRC, een gevalletje afgunst.

De bekende breinprofessor Erik Scherder keert terug naar de plek waar hij als jonge jongen faalde te voldoen aan de hoge verwachtingen van zijn vader. En hij herkent de angst om niet goed genoeg te zijn bij Madelief en Mirte, twee jonge scholieren in hun examenjaar. Hij vindt inspiratie bij Sjoerd, die erin slaagde zijn eigen weg te kiezen, tegen alle verwachtingen in. En ten slotte wacht Scherder een ongemakkelijke confrontatie met scherpe kritiek op zijn tv-prestaties. Waarom laten we ons soms zo gijzelen door de angst voor wat anderen van ons vinden of verwachten?

https://www.npostart.nl/erik-scherder-laat-zich-niet-kisten/05-03-2020/VPWON_1303422

Je ziet dat hoe sympathiek deze man ook is, er altijd lieden zijn die je klein willen maken, vaak zelf niets bereikt in het leven.  Ik heb de professor nog ook bedankt voor zijn openheid en hij reageerde meteen terug met een vriendelijke email, dan zie je meteen hoe iemand in elkaar steekt. Veel van zijn collega's zullen nooit reageren als ik ze een interessante link of nieuwtje doormail want ik hoor niet bij hun clubje. Maar de mensen die wel reageren zoals ook professor Marshall, professor Exley en vele anderen zijn toch een ander slag mensen die het doorgeven van kennis belangrijker vinden dan hun ego.

Wel heb ik mijzelf moeten begrenzen, er was gewoon de laatste tijd teveel data, ik had dagen met 6000 links. Dus heb de tweets die ik volgde per RSS laten vallen, teveel rommel en te weinig zinvolle links, scheelt me weer 1000 links per dag :)

Het voor- en nadeel van mijn werk is dat ik steeds meer nieuwe bronnen vind maar mijn hoeveelheid tijd blijft hetzelfde. Als iemand naar mijn bronnen vraagt zeg ik altijd, ik heb er bijna 2400 intussen, dus RSS feeds, 1000+ Youtube kanalen, 300+ twitter kanalen, Facebook contacten, nieuwsbrieven, pressrelease mailings etc. Daarnaast een handjevol vrijwilligers die elke week helpen met vertalingen van belangrijk nieuws maar het is elke dag een race tegen de klok.

In Brabant moeten mensen nu aan sociale onthouding doen, ik doe dat al jaren, heb genoeg contact met mensen en niet de tijd om maar overal heen te vliegen, is ook niet mijn ding.

Je merkt namelijk als je meer bewuster leeft de mensen om je heen je vaak niet meer begrijpen of dat je over heel veel zaken niet kan of mag praten, ze leven nog altijd in de wereld die wordt bedacht door marketingmensen en overheden die de illusie in stand houden.

Verslavende middelen zorgen ervoor dat ze afgeleid of versuft zijn, stellen ze minder kritische vragen of zien bepaalde verbanden niet. Een soort dwangbuis van informatie die je koest moet houden en zorgen dat je rendement hoog blijft.

Je ziet dat nu goed, mensen die kritisch zijn over 5G worden meteen weer afgedaan als complotgekkies maar het feit dat ze fel reageren is veelzeggend. Het grootste complot is namelijk kritische geluiden afdoen als complot, daar kwamen ze vroeger mee weg maar in deze tijd niet meer. De mensen zijn beter op de hoogte en zien hoe ze keer op keer worden misleidt, hoe halve waarheden worden verteld of hoe economische belangen altijd voorgaan. Nog altijd is het korte termijn denken, dweilen met de kraan op. Of de Corona crisis iets zal veranderen, ik zie dat we liever nieuwe vaccins gaan ontwikkelen dan te focussen op zaken die onze weerstand ondermijnen en ons juist kwetsbaarder maken bij een pandemie zoals juist zaken zoals die 5G.

China, 5G, And The Wuhan Coronavirus
https://www.electricsense.com/5g-coronavirus/

De burgemeester van Potenza Picena Noemi Tartabini heeft een verordening uitgevaardigd waarin hij iedereen verbiedt om 5G te testen of te installeren op het grondgebied van de gemeente Potenza Picena in afwachting van de nieuwe classificatie van carcinogenese zoals aangekondigd door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek, met toepassing van de voorzorgsmaatregel principe gesanctioneerd door de Europese Unie, met als referentie de meest actuele wetenschappelijke gegevens, onafhankelijk van banden met de industrie en al beschikbaar over de effecten van radiofrequenties, uiterst gevaarlijk voor de menselijke gezondheid ".

https://ehtrust.org/26609-2/

Geconfronteerd met een groeiende storm van oppositie van anti-stralingsactivisten die zich zorgen maken over de gezondheidseffecten van de nieuwe 5G-cellulaire technologie, stemde de gemeenteraad van Santa Barbara om de autorisatie van een licentieovereenkomst met Verizon uit te stellen die de gigant van mobiele telefonie in staat zou hebben gesteld om tot 60 nieuwe 5G-antennes voor mobiele telefoons in de binnenstad.

https://www.independent.com/2020/03/04/council-hits-big-fat-pause-button-on-5g-antennas/

En we zijn weer 2 uur verder dus ik ga weer afronden met een interessante video over de rol van voeding op ons brein:

In Duitsland heeft een psycholoog aan de Universiteit van LŁbeck aangetoond dat sociaal gedrag wordt beÔnvloed door de ingrediŽnten die bij het ontbijt worden geconsumeerd. Maar wat gebeurt er echt in de hersenen als we kiezen voor honing in plaats van jam, en vis in plaats van worst? Wetenschappers over de hele wereld proberen erachter te komen. Neurovoeding is de naam van een interdisciplinair onderzoeksveld dat de impact van voeding op de gezondheid van de hersenen onderzoekt. Experimenten met ratten en vliegen bieden nieuw inzicht in de effecten van onze eetgewoonten. Wanneer laboratoriumratten een dieet met junkfood krijgen, is het resultaat niet alleen obesitas. Het menu heeft ook een directe invloed op hun geheugenprestaties. De rol van de darmflora is al enige tijd bekend, maar wetenschappers ontdekken momenteel andere relaties.

https://www.youtube.com/watch?v=TLpbfOJ4bJUIk wens je weer een leerzame week en ontspannen weekend toe.

Ron Fonteine


 

Maandag - Vrijdag
10.00 - 14.00 uur

0346-330038
Of per email:
info@ugamedia.com

 


Op zoek naar een natuurlijke multi? 


Mijn playlist op Youtube...
Terug naar de Leefbewust site


 

Disclaimer
Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of
een medisch specialist

 

Leefbewust webwinkel

 

Maandag - Vrijdag
10.00 - 14.00 uur

0346-330038
Of per email: info@ugamedia.com

 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.