Luteïne- en zeaxanthineisomeren nuttig bij hoge blootstelling aan beeldscherm

OMNIACTIEVE GEZONDHEID TECHNOLOGIEËN

Een nieuwe publicatie over een lopend onderzoek naar maculaire carotenoïden van de Universiteit van Georgie laat zien, dat aanvulling met luteïne en zeaxanthineisomeren bescherming kan geven tegen een groeiend probleem onder de algemene bevolking - de ongewenste effecten van langdurige blootstelling aan hoog energie-blauw licht, afkomstig van digitale schermen van computers, tablets en smartphones. Luteïne- en zeaxanthineisomeren - bekend als de maculaire carotenoïden - zijn natuurlijke filters van hoog-energie blauw licht. Hoog-energie blauw licht dringt diep in het oog en kan de macula schaden - de oogstreek die verantwoordelijk is voor de hoogste gezichtsscherpte - door de productie van vrije radicalen te bevorderen. Korte termijn effecten kunnen oogvermoeidheid veroorzaken, terwijl langdurige blootstelling kan leiden tot een progressief verlies van de visuele functie.

De B.L.U.E. studie (een acroniem voor Blue Light User Exposure) was het onderwerp van een recent artikel, t.w. "Effecten van maculair carotenoid supplementatie op visuele prestaties, slaapkwaliteit en negatieve fysieke symptomen bij mensen met een hoge scherm tijdsblootstelling," gepubliceerd in Foods 2017 (Stringham , Et al.). Dit is de eerste studie om de impact van macula carotenoïdenvulling te onderzoeken om de visuele gezondheid en prestatie te beschermen, de slaapkwaliteit te verbeteren en de oog vermoeidheid te verminderen tijdens langdurige blootstelling aan blauwe lichtgevende digitale schermen.

"De effecten van blauw licht op het oog zijn niet nieuw. Echter, 10 jaar geleden zagen we een toename in de nabijgelegen veldtechnologie van apparaten die binnen armlengte gebruikt werden en resulteerde in
- pijn in de nek, oogpijn en vermoeidheid, hoofdpijn, verklaarde Dr. James Stringham, de voornaamste auteur van het artikel. "Dit heeft geleid tot een kans met supplementatie - een eenvoudige therapie met specifieke voedingsstoffen die een rijkdom hebben van voordelen als ze in het oog komen. Na zes maanden suppemetation zagen we in een aanzienlijke vermindering van ongeveer 30% van de symptomen en een significante verbetering in de mate van visuele prestatie en bescherming. "

De B.L.U.E. studie was een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde aanvullende test van 6 maanden, met 48 gezonde jonge volwassenen die gedurende 6 uur per dag achter het scherm zaten. Onderwerpen werden geëvalueerd op basislijn, 3 maanden en 6 maanden voor MPOD (Macular Pigment Optical Density) en markers voor visuele prestaties, waaronder contrastgevoeligheid, fotostress herstel en nadelige schittering. Slaapkwaliteit, die wordt beïnvloed door blauwe lichtbelichting en fysieke indicatoren van buitensporig schermgebruik werden ook gemeten. Uit de resultaten blijkt dat aanvulling met Lutemax 2020 de optimale dichtheid van de maculaire pigment aanzienlijk verbeterde, visuele prestaties en indicatoren van buitensporig schermgebruik, waaronder oogstremming en vermoeidheids- en hoofdpijnfrequentie. De slaapkwaliteit verbeterde ook aanzienlijk..

"Thuis, op het werk en op school zijn uw ogen langdurig gericht op digitale apparaten. In veel gevallen spenderen we meer tijd achter digitale schermen dan aan slaap." Zei Abhijit Bhattacharya, president, OmniActive Health Technologies Ltd. "Zelfs Kinderen, waarvan de ogen meer vatbaar zijn voor de schadelijke effecten van blauw licht, besteden bijna de helft van hun dag achter schermen. Deze studie is baanbrekend - de eerste in zijn soort. En geeft een indrukwekkende hoeveelheid aan bewijs op Lutemax 2020 en de impact ervan op gezichts- en hersengezondheid. De B.L.U.E. studie heeft enorme implicaties omdat het de groeiende zorg betreft voor langdurige 'schermtijd' die over alle leeftijdsgroepen plaatsvindt en biedt een eenvoudige oplossing om de ogen te beschermen in deze digitale tijd. '

Vertaling: Pieter Tau


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica