De nieuwe VISwijzer is uit! Kies duurzame vis met kerst!


De VISwijzer geeft een advies over welke vis je prima kunt eten en welke je beter kunt vermijden. Het is een initiatief van de milieuorganisaties: Good Fish Foundation, WWF NL en Stichting De Noordzee. Door dit advies te volgen kun je echt bijdragen aan een duurzame visserij.

Advies VISwijzer over kreeft:
Zowel in Canada als de Verenigde staten zijn meerdere kreeftenvisserijen MSC gecertificeerd. Er wordt veel gevist op de Amerikaanse kreeft in Canada en de VS maar dit wordt niet beschouwd als een bedreiging voor het kreeftenbestand. Kreeften zijn gevoelig voor visserijdruk, omdat ze langzaam groeien en pas op latere leeftijd geslachtsrijp worden. De vangstmethode met korven is selectief en veroorzaakt weinig schade aan het milieu.

Kreeft bereiden:
Snijd hem in de lengte door midden. Haal het grijze/groenige maagzakje eruit en spoel de kreeft even af. Serveer de kreeft op kamertemperatuur met bijvoorbeeld een eigengemaakte citroenmayonaise. Maak het je gasten makkelijk en kraak de grote scharen alvast met een steelpan, hamer of notenkraker. Met een kreeftenvorkje of een fonduevorkje kan je de kleine stukjes vlees uit de poten peuteren. Eet smakelijk!

Meer over de nieuwe VISwijzer App:
Er zijn drie keer zoveel beoordelingen beschikbaar als de oude versie. Soorten zoals zeeduivel, rog en haai stonden eerder niet op de VISwijzer. De VISwijzer is nu beter te gebruiken in de horeca en in viswinkels. En als u dan toch een vis mist, kunt u dit direct melden met de optie: ‘ik mis een vis!’

http://www.goedevis.nl/app


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats