De prijs van studenten leningen - Column Lisa Bakker


Deze 28 minuten durende video is (zoals gewoonlijk) van Amerikaanse makelij. Maar omdat "er" hard gewerkt wordt aan "1.wereld" neem ik voor het gemak maar even aan dat deze onderwijs situatie ook in Nederland van toepassing is.

https://www.youtube.com/watch?v=xFY-PgPA-Uk&feature=share

Ik hoor om me heen van zoveel jonge mensen hoe student-leningen hen ook belasten.

Of de wetten hier zo krankzinnig zijn als in Amerika weet ik niet. Maar buiten dat, hoe kan een mens bewust leven als je van school (of universiteit) afkomt met een rugzak vol schuld?

Hoe kan een jong mens vertrouwen in zichzelf opbouwen als hij/zij met een diploma hooguit een jaarcontract aangeboden krijgt wat 3x verlengd mag worden door de werkgever? Om bij de vierde keer gewoon op straat gezet te worden, zonder kosten voor de werkgever.

Hoe kan een jong volwassene zijn gezondheid behouden en beschermen als ze iedere ochtend wakker worden met de druk van "wat moet er vandaag betaald worden"? Of erger nog, wakker worden in de wanhoop van het niet weten hoe en waarvan je moet betalen!

Wat hebben we (de generaties van ouders) toegestaan ?

Wanneer worden ouders en grootouders wakker ? Hoe gemakkelijk is het om niets teisa vragen? Hoe gemakkelijk is het om alleen maar te vragen hoe het op school gaat? Hoe moeilijk is het om met je kind om tafel te gaan zitten en een financieel plan te maken voor HUN toekomst? Hoe gemakkelijk is het om te blijven zeggen "nou zo gaat is het nou eenmaal!" 

Hoeveel jong volwassenen zijn student en mantelzorger tegelijk?

Waarom staan we toe dat jonge mensen zo onredelijk belast worden ....was dat de toekomst die we voor hen voorzagen?

Om onze kinderen te steunen, zullen de voorgaande generaties de confrontatie met zichzelf aan dienen te gaan. Immers wij (ik behoor ook tot die generatie) hebben het odnerwijs systeem zo ver laten komen. De schuldproblematiek is door ons zwijgen, als toestemming aangenomen door het bedrijfsleven, de overheden en de banken.

Laten we alsjeblieft allen de moed en kracht in onszelf aanspreken en activeren om jonge mensen te steunen en te beschermen tegen de geld wellustelingen.

Ik wens ouders en grootouders veel dapperheid en wijsheid toe.

Lisa Bakker


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats