Anti-braakmiddelen kunnen voor en na operatie de kans op aritmie (hartritmestoornissen) verhogen


Volgens nieuw onderzoek kunnen sommige veel voorgeschreven anti-misselijkheid medicijnen, gegeven aan patiënten tijdens of na een operatie, het risico op het ontwikkelen van een onregelmatige hartslag verhogen.

Twee studies, online gepubliceerd in BMC Medicine, suggereren dat granisetron (een serotonine 5-HT3 receptor antagonist, ook bekend als een anti-misselijkheid medicatie) in combinatie met een steroïde, dexamethason, effectief zijn in het voorkomen van misselijkheid of overgeven (of beide) bij patiënten na een chirurgische ingreep. Maar uit onderzoek bleek dat deze combinatie ook het riscio op aritmie bij patiënten kan verhogen.

Serotonine-receptorantagonisten worden vaak gebruikt om misselijkheid en braken bij patiënten te verminderen tijdens of na de operatie.

"Vaak na narcose ervaren patiënten misselijkheid en braken - of beide," zei Dr Andrea Tricco, hoofdauteur en wetenschapper aan het St. Michael's Li Ka Shing Knowledge Institute. "Er zijn aanwijzingen dat postoperatief braken niet alleen het welzijn van de patiënt vermindert maar ook schadelijk kan zijn."

"Health Canada vroeg ons om te onderzoeken welke geneesmiddelen effectief en veilig zijn," zei ze. "Ons onderzoek heeft tot doel de aandacht te vestigen op medicijnen die het verschil kunnen maken - en degenen die met risico patiënten te maken hebben en artsen moeten zich er bewust van zijn."

In 2011, nam Health Canada dolasetron mesylaat (beter bekend als Anzemet) uit de markt, omdat het een dodelijk en onregelmatig hartritme kon veroorzaken. Dr. Tricco's resultaten suggereren niet dat dolasetron het risico op hartritmestoornissen bij volwassenen verhoogt. De studie gaf ook geen overtuigende bevindingen met betrekking tot het effect op kinderen, vanwege een gebrek aan gegevens.

Uit het onderzoek bleek dat de veiligste serotonine receptor antagonisten met betrekking tot aritmie ondansetron plus dexamethason en dolasetron voor patiënten van alle leeftijden en ondansetron plus dexamethasone voor kinderen waren. bleek.

Vertaling: Andre Teirlinck


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats