Uit onderzoek blijkt dat olie van op het water drijvende olievlekken naar de zeebodem kan zinken


Als eerste studie in zijn soort die met laboratorium modellen de erosie van olie vlekken na verloop van tijd in kaart heeft gebracht, levert deze het bewijs dat verdamping in combinatie met zinken van de zwaardere bestanddelen van de oppervlakte vervuiling de aanwezigheid van olie op de zeebodem kan verklaren.

Deze belangrijke studie uitkomst pakt het probleem van de voortdurende controverse aan met betrekking tot de grote hoeveelheden olie die is aangetroffen op de bodem van de Golf van Mexico en zal invloed hebben op toekomstige olie vervuiling modelonderzoek en schoonmaak strategieën.

De studie is gepubliceerd in “ Environmental Engineering Science, a peer-reviewed journal from Mary Ann Liebert, Inc., publishers “

Christopher Clayton Stevens, Louis Thibodeaux, Edward Overton, et al., Louisiana State University, Baton Rouge, hebben wiskundige modellen op laboratorium schaal gebruikt om aan te tonen dat nadat een bepaalde hoeveelheid verdamping heeft plaatsgevonden de vlek een kritische massa bereikt waarbij het drijfvermogen verandert. Onder de vlek vormden zich dan druppels waarin de zware bestanddelen van de olierestanten zich verzamelen, waarna de druppels loslieten en naar de zeebodem zonken.

In het artikel "Sea Surface Oil Slick Light Component Vaporization and Heavy Residue Sinking: Binary Mixture Theory and Experimental Proof of
Concept," beschrijven de onderzoeker de onderliggende theorieën en werkwijzen van hun modellen en de impact van de resultaten.

“Dit verslag levert materiaal tot een interessant nieuw perspectief ten aanzien van de bestemming van olie na olievervuiling en kan een significante impact hebben op zowel inperkings- als herstelmaatregelen “, zegt Domenico Grasso, PhD, Editor-in-Chief of Environmental Engineering Science and Provost, University of Delaware.

Vertaling: José Monincx


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats