Amsterdam gaat meest vervuilende scooters weren


Milieudefensie is blij dat Amsterdam een milieuzone voor de meest vervuilende scooters en brommers in gaat stellen. Dat maakte wethouder Choho van Amsterdam vandaag bekend. Vanaf 2018 mogen scooters van voor 2011 de binnenstad niet meer in. Milieudefensie zet zich al jaren samen met duizenden bewoners in om scooteroverlast aan te pakken. Scooters zijn zeer vervuilend en ongezond. Uit een onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie bleek vorige week dat 77% van de inwoners van Amsterdammers voorstander is van een verbod van de meest vervuilende scooters en brommers in de stad.

Met een milieuzone voor de meest vervuilende scooters zet Amsterdam een belangrijke eerste stap om scooteroverlast tegen te gaan. Vorige week maakte de gemeente Utrecht al bekend over vier jaar alle niet-elektrische brommers en scooters uit het centrum te willen verbannen. Ook heeft de Minister aangekondigd dat gemeenten scooters en brommers met een helm op de rijbaan mogen laten rijden in plaats van het fietspad. “Na jaren waarin de overheid dit probleem negeerde, lijkt het erop dat scooteroverlast nu eindelijk serieus genomen wordt”, zegt Anne Knol van Milieudefensie.

Oude tweetaktscooters zijn wel 20 tot 2.700 keer zo vervuilend als een bestelbus, bleek vorig jaar uit Zwitsers onderzoek. “De regelgeving voor de uitstoot van brommers en scooters loopt hopeloos achter. Met deze maatregel wordt een belangrijke stap gezet, maar daarmee zijn we er nog niet” volgens Milieudefensie. “Uiteindelijk moeten we af van alle transportmiddelen op fossiele energie, zodat we echt gezonde lucht kunnen inademen en klimaatverandering stoppen. In de stad blijft de fiets natuurlijk de beste manier om je te verplaatsen. Maar voor wie dat nodig heeft, kan de elektrische fiets zorgen voor wat wind in de rug.”


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats