Klimaatpartij


De Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU) heeft onlangs besloten tot de oprichting van de Klimaatpartij. De bedoeling daarvan is om in Utrecht en mogelijk ook in andere steden aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen.

De SSLU houdt zich al langer (sinds 2005) met luchtvervuiling bezig en de uitstoot van CO2 is ook luchtvervuiling. Zo organiseerde de SSLU in maart een voorlichtingsbijeenkomst over 'No Time' van Naomi Klein en twee jaar geleden een voorlichtingsbijeenkomst over het uitstekende boekje 'De mythe van de groene economie'.

De SSLU heeft na 10 jaar actievoeren en voeren van bestuursrechtelijke procedures besloten om de Klimaatpartij op te richten. De reden daarvoor is dat gevestigde politieke partijen wel mooie en bevlogen programma's hebben over luchtkwaliteit en klimaat, maar dat daar in hun bestuurlijk handelen niets van terecht komt en dat bovendien het debat met kritische actievoerders als de SSLU consequent uit de weg wordt gegaan.

Voor de Klimaatpartij staat het vast dat het klimaatprobleem en milieuproblematiek in het algemeen alles te maken heeft ongelijkheid en armoede, niet alleen mondiaal maar ook in een stad als Utrecht. Strijd voor het klimaat en het milieu moet daarom samengaan met strijd tegen ongelijkheid en armoede.

De Klimaatpartij heeft een voorlichtingsbijeenkomst gepland voor maandagavond 3 augustus 19.30 uur over de jongste encycliek Laudato Si (over klimaat en uitbuiting). Plaats: Muntmeesters, Leidsekade 117. U bent van harte welkom, maar wel graag even laten weten dat u komt (info@klimaatpartij.nl).

Voor nadere informatie verwijs ik u naar de website (in opbouw): www.klimaatpartij.nl. Voor vragen en contact: info@klimaatpartij.nl

met vriendelijke groet,

Kees van Oosten


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats