Boekvoorstelling Het Klein Verzet: ma 12/10


Tine Hens is freelancejournaliste. Ze werkte onder andere voor De Standaard, Humo en Knack. Ze trok in 2014 door Europa op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ze zich stelde:

Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien?

Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten?

En hoe zou een andere mogelijke maatstaf kunnen ogen?

Wat als we met z’n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt maar dat wij de economie zijn?

Haar reis leidde haar naar vergeten utopieën van Denemarken tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Letland, langs mensen die het anders willen doen. De verhalen van deze mensen schreef ze neer in Het klein verzet.

Haar boek is een uitgave van Uitgeverij EPO i.s.m. Denktank Oikos. Dirk Holemans (Denktank Oikos) leidt de avond in met als titel Samen werken aan een groot verhaal. Dan volgen twee praktijkvoorbeelden. Lies van Assche (Sociaal-artistiek kostuumatelier DOEK - Knooppunt) vertelt over Knooppunt dat formats ontwikkelt voor het duurzaam doorgeven van traditionele ambachten van nieuwkomers uit verschillende thuislanden met aandacht voor de kwaliteit van de ontmoeting in de uitwisseling van dit immaterieel erfgoed.

Koen Wynants (Antwerpen aan ’t woord) weidt uit over vernieuwende participatiepraktijken in Antwerpen “’t stad maken we allemaal samen”. Tine Hens vertaalt het verhaal over en uit haar boek. Wouter Hillaert (Hart Boven Hard) geeft een nabeschouwing over de impact van transitiebewegingen en burgerinitiatieven. Met muziek van Thomas Devos (Tommigun) en weggeefmarkt met lokale partners.

http://www.deroma.be/Kalender.aspx#!eventid=947

 

 


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


 


Ontvang gratis de Leefbewust nieuwsbrief en ebook


 

 


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats