Gewone hormonen kunnen helpen bij de behandeling van borstkanker


Ongeveer de helft van alle borstkanker patiënten zullen op een dag de voordelen ervan kunnen ervaren , wanneer het goedkope en wijdverbreid verkrijgbare progesteron hormoon zal worden toegevoegd aan hun behandeling, aldus het door het Cancer Research UK gesteunde onderzoek, gepubliceerd in Nature afgelopen week donderdag.

Tumoren welke hun brandstof uit het vrouwelijke oestrogeen halen worden behandeld met het medicijn Tamoxifen welke de oestrogeen receptoren blokkeert, zodat kankercellen niet verder kunnen groeien.

Het is een gegeven dat vrouwen waarvan de tumoren ook progesteron receptoren bevatten betere prognoses hebben , maar wetenschappers zijn nog niet in staat geweest om daarvan de precieze oorzaak te achterhalen.

Wetenschappers op kankergebied van het UK Cambridge Onderzoeks Instituut en de
Universiteit van Adelaide hebben onthuld hoe de progesteron receptoren communiceren met de oestrogeen receptoren in borstkankercellen om hun gedrag te veranderen, uiteindelijk resulterend in een afname van groei van de tumor

Dr. Jason Caroll van het UK Kanker Onderzoek, welke de studie leidde met Professor Wayne Tilley bij de universiteit van Adelaide , zeiden : “We hebben gebruik gemaakt van de meest moderne technieken om daarmee de cruciale rol die progesteron receptoren spelen bij borstkanker – een mysterie die de wetenschappers jaren voor een raadsel stelde - te ontrafelen.

Dit belangrijke laboratorium onderzoek helpt ons te verklaren waarom sommige borstkanker patiënten een betere prognose hebben. Cruciaal is dat dit een sterke case vormt om over te gaan tot een klinisch onderzoek naar het potentiele voordeel van toevoegen aan medicatie van progesteron, die de oestrogeen receptoren zelf benaderen.

Daarmee kan de behandeling van het merendeel van de hormoon gerelateerde borstkanker worden verbeterd.” Er zijn ieder jaar 50.000 nieuwe gevallen van borstkanker in de UK en ongeveer de helft ervan kan mogelijk baat hebben bij deze vondst, aldus de onderzoekers.

Dr. Emma Smith, senior wetenschap communicatie medewerker bij het Kanker Onderzoek UK, zei : “ Deze bijzondere studie naar cellen toont hoe een goedkoop, veilig en wijdverbreid verkrijgbaar medicijn mogelijk een verbetering van de behandeling van ongeveer de helft van alle borstkanker patiënten kan betekenen. Dankzij onderzoek overleeft bijna 70% van de vrouwen nu borstkanker langer dan 20 jaar- , maar er moet meer worden gedaan en we zullen niet stoppen tot we genezing van alle vormen van deze ziekte hebben achterhaald.”

Vertaling Jose Monincx


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats