Winkels vol met spullen die uw gezondheid (kunnen) schaden


Column Pauline Laumans

Onder invloed van de grote markten uit de Verenigde Staten krijgen we hoe langer hoe meer ziekmakende producten in de winkelschappen. Met jarenlange schreeuwende reclames proberen ze de goedgelovige Europeaan te overtuigen van hun producten. Vergeet niet dat ze ca. 200 jaar achterlopen op ons! Met hun agressieve methodes overtuigen ze echter vele goedgelovige mensen en verdringen ze de goede natuurlijke middelen uit de schappen van de winkel.

Vroeger maakten we ons huis nog schoon met zand, soda en groene zeep. Onschuldig.

Daarna kwamen er spiritus en ammoniak bij. Hierin zitten stoffen die schadelijk zijn voor het metabolisme van planten, dieren en mensen.

In bleekmiddel zit chloor. Het is giftig en het doodt heel veel bacteriën die we nodig hebben om te kunnen overleven, naast dat het natuurlijk ook ziekmakende bacteriën kan doden. Als je het puur natuur op de planten spuit gaan de planten dood. En wat denkt u van dieren en de mens? Chloor maakt ook dat uw kledingstukken slijten en de kleur vaal wordt.
Het zit o.a. in Glorix doekjes, bleekproducten, Glorix, dikbleek, maar ook in Oxi wit, Oxi kleur, Vanish.

De natuurlijke manier om vlekken uit kledingstukken te verwijderen is met enzymen (Biotex) of met zoiets als Ossengalzeep. Schoonmaakmiddelen met Dettol doden naast de verkeerde ook de goede bacteriën. In dit product zit Chloorxylenol en dat maakt dus ook de vele gezonde bacteriën doodt die we nodig hebben om te (over)leven. Dettol en Chloor is alleen nodig bij zeer besmettelijke bacteriële ziektes, zoals roodvonk. Een ziekte die nu nauwelijks meer aanwezig is. Dus waarom zou u uw weerstand om zeep helpen door dergelijke producten te gebruiken? Een toilet kun je ook met producten waar mierenzuur in zit goed schoonmaken en houden. WC-blokjes zijn overbodig en let maar eens op wat er in zit. Niet nodig dus.

Colgate whitening en dergelijk producten bevatten schuurmiddel. De vervuilde laag gaat van uw tanden af. Echter, de glazuurlaag wordt dunner en daardoor worden uw tanden en kiezen niet meer beschermt tegen gaatjes. Airwick en Ambi Pur zijn producten die uw huis moeten voorzien van een aangename geur volgens de reclame. De vieze geuren worden gecamoufleerd en u maakt uw huis dus niet schoner maar viezer. Maak gewoon goed schoon met water, lucht elke dag uw huis, draag schoenen afwisselend zodat de zweetlucht eruit kan, was met regelmaat uw kleding zodat schone gewassen kleren in de kast liggen en wat u daaruit haalt schoon is.

Dan zijn er de nodige middelen tegen maagzuur als Zantac, tegen pijn zoals Advil, Nurofen, Aleve. Maar waarom gaat u het natuurlijke waarschuwingssignaal camoufleren met een pilletje. Waarom gaat u terwijl het alarm afgaat gewoon door met werken voor de baas? Waarom leeft u zo ongezond dat u dergelijke pijntjes krijgt?

Gezond leven begint met uw huis en inrichting op te ruimen en regelmatig schoon te maken met natuurlijke middelen als water en zachte zeep. Vergeet ook niet te luchten. Daarnaast zijn er vele websites met goede voedingstips. Goed eten en drinken wat bij u past maakt dat u gezond blijft.

Eenvoudige tips die u heel veel geld schelen. Geld dat u waarschijnlijk goed kunt gebruiken.

 

Pauline Laumans



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats