Behandeling tandvleesontsteking kan hart-en vaatziekten voorkomen


Onlangs gepubliceerd onderzoek onderstreept de belangrijke verbinding tussen orale ontsteking en de gezondheid van het hart

Een nieuwe studie van het Forsyth Institute helpt om meer licht te werpen op de belangrijke verbinding tussen de mond en het hart. Volgens recent online gepubliceerd onderzoek door de American Heart Association, hebben wetenschappers Forsyth en Boston University aangetoond dat het gebruik van een plaatselijke orale oplossing om ontsteking bij periodontitis te verminderen, beter bekend als tandvleesontsteking, ook resulteert in het voorkomen van een vasculaire ontsteking en kan het risico op een hartaanval verlagen.

Deze studie is de eerste keer dat onderzoekers in ieder geval hebben kunnen aantonen dat de mogelijkheid van een orale behandeling van tandvleesontsteking ook ontsteking in de vaatwand kan verminderen. Het werkzame bestanddeel is een ontsteking oplossend molecuul genoemd Resolvin E1. Deze ontdekking onderstreept verder de toenemende bewijzen die demonstreren hoe mond problemen - en hoe ze worden behandeld - het leven kan veranderen en andere systemen in het lichaam beïnvloeden, zoals het hart in dit geval.

"Ons onderzoek helpt om het zeer reële verband tussen mondgezondheid en hart-en vaatziekten te onderstrepen," aldus hoofdonderzoeker Hatice Hasturk, DDS, PhD, een geassocieerd lid van Forsyth's departement Toegepaste Oral Sciences en directeur van Forsyth's Center for Clinical and Translational Research. "Het grote publiek begrijpt het verband tussen gezondheid van het hart en het algehele welzijn, en er zijn vaak passende maatregelen nodig om hart-en vaatziekten te voorkomen. Er is meer educatie nodig om het mond welzijn te leren verhogen in hetzelfde licht van de categorie in de bewezen verbinding met de belangrijkste voorwaarden voor de gezondheid."

Volgens CDC, vertegenwoordigt hartziekte een op de vier sterfgevallen in de Verenigde Staten, en neemt steeds verder toe. Forsyth's bevindingen suggereren een behoefte aan inzicht in de risico-factoren die buiten cholesterol, roken, hoge bloeddruk en diabetes van het publiek uit te breiden naar een focus op de mondgezondheid bevatten. Met steun van de wetenschappelijke gemeenschap, richt Forsyth zich op meer bewustwording van tandvleesontsteking (invloed 64.700.000 Amerikaanse volwassenen volgens de CDC) als een kritische risicofactor voor hart-en vaatziekten, onafhankelijk van dieet en levensstijl.

De studie, getiteld, "Resolvin E1 Voorkomt atheromateuse plaquevorming," zal in druk verschijnen in het mei nummer van aderverkalking, trombose en Vasculaire Biologie (ATVB), een tijdschrift van de American Heart Association. Het is het eerste artikel dat een proefkonijn met versnelde hartslag toont, met verschillende atherosclerotische plaque stadia die meer lijken op die van mensen zonder de genetische modificatie van het dier. Dit onderzoek is geschreven door Hatice Hasturk, Rima Abdallah, Alpdogan Kantarci, Daniel Nguyen, Nicholas Giordano, James Hamilton en Thomas E. Van Dyke.

Vertaling Shanti Onneweer



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats