De nieuwe Europeaan deel 1 - Column Pauline Laumans


Veel Europese landen hebben eeuwenlang net als Aziatische landen, Afrikaanse landen wereldzeeën bevaren, koloniën gesticht of hebben door oorlogsvoering andere bevolkingen onder hun invloed gekregen of gewoonweg onderdrukt. Soms zijn ze daar inmiddels al lang weg zoals historische atlassen ons tonen, soms is de energie echter nog steeds in de grond of is de wraak tegen de toenmalige bezetter aanwezig. Al die veroveringen vaak onder invloed van religie (de mens willen helpen), hebben het tegendeel als effect. Tot op de dag van vandaag leert de massa niet wat leven betekent, maar houden we elkaar in een doods leven gevangen. Dit is de geschiedenis die we niet moeten herhalen maar op basis waarvan we naar een meer gebalanceerd heden toe moeten.

Zoals de Noord-Amerikanen nu al bijna een eeuw de zaken graag naar hun hand zetten in andere landen omdat ze dan het leven daar een beetje kunnen snappen, zo lijkt het althans zijn momenteel de nieuwe Europeanen bezig om op hun manier het leven in Europa aan hun waarden en normen aan te laten passen.

Een vreemde gang van zaken die laat zien dat dergelijke bevolkingsgroepen weinig zelfkennis en kennis van het leven hebben. Daardoor hebben ze ook weinig gronding. Ze zijn ontaard. Daardoor voelen ze zich onveilig, vooral in den vreemde en verzetten ze zich tegen dat wat anders is en willen ze al het oude blijven herhalen.

Europeanen en Aziaten die een veel langere historische opbouw van hun cultuur kennen hebben minder moeite met het reizen over de aarde of wanneer ze zich ergens anders vestigen. Zij hebben veel van de oerzondes overstegen of verminderd en keren zich steeds vaker naar binnen waar de waarheid te vinden is. Zij passen zich gemakkelijker aan, aan de daar geldende waarden en normen. In het huis/land van de ander passen ze zich aan, aan hun gastheer, zonder hun eigen identiteit op te geven. Ze treden gemakkelijker buiten hun comfort zone opdat ze juist veel ervaring opdoen. Andere bevolkingsgroepen schrikt dit leren door ervaring juist af. Zij houden liever alles bij het oude bekende leven. Ze leren niet (innerlijk) waardoor ze ook niet getrouw zijn aan hun eigen heilige boek.

Dat is te merken als je met hun cultuur in aanraking komt en merkt dat de man ondanks zijn ouderdom en de vele decennia die hij hier heeft gewoond en gewerkt zich nog steeds gedraagt als een kind van 2-3 jaar. Waarvoor een soort ‘mama’ alles moet doen terwijl hij de regels uitvaardigt. Geduldslessen, inzicht in waarom iets gebeurt, kent hij/zij niet. Vertrouwen is er niet, hij kan niet tegen verlies, kan niet discussiëren, kent geen zelfspot of humor. Hij kan alleen vechten als hij meent onrecht aangedaan te worden of als iemand te dicht bij de waarheid komt gaat hij liegen en bedriegen en verdraait alles omdat de waarheid zo moeilijk is.

Hij wordt vervolgens boos als Europeanen niet van leugenaars en bedriegers gediend zijn en de vinger op de zere plek leggen. Hij heeft geen respect voor zijn moeder, heeft niet geleerd om op eigen benen te staan, en blijft ten op zichte van zijn ouders (en vele anderen) het gedrag van een kind tonen in plaats van een volwassene. Hij is niet geëmancipeerd en gebruikt zijn partner als een meubelstuk en niet als een gelijkwaardige. Daardoor brengt hij de kinderen ook geen structuur en fundament bij. De kinderen herhalen dus de schijnwereld (hoofdzondes) van hun ouders. Zo blijven bijvoorbeeld kinderen laat op maar missen de juiste slaaptijden om mentaal en fysiek te kunnen groeien. Jongetjes zijn vanaf de peutertijd al de baas over de vrouwen en worden macho typetjes omdat hen geen innerlijke kracht wordt aangeleerd en meisjes rest onderdanig gedrag of prinsessengedrag. Daarmee worden het geen evenwichtige volwassenen. Van oudsher kenden ze evenwicht en geestelijke groei in hun eigen cultuur, maar door hun oerzonden dulden ze het lerende aspect niet, maar vernietigen ze het stelselmatig. Hun eigen hoge cultuur van weleer is daardoor verdwenen. Door bemoeizucht en globalisme komen ze in aanraking met andere culturen en dat botst. Enerzijds doordat ze zichzelf willen blijven, anderzijds door jaloezie (hoofdzonde).

Door gebrekkige zelfkennis verwarren ze hun innerlijke ik en persoonlijkheid met aangeleerd gedrag, overtuigingen, rollen, patronen en vaardigheden.


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats