Nederland moet consequenties verbinden aan dolfijnenslachting Japan


Marianne Thieme heeft vandaag via Kamervragen premier Rutte aangespoord om Japan aan te spreken op de dolfijnenslachtingen en walvisjacht. De minister-president is volgende week in Japan voor een handelsmissie.

De regering en de Tweede Kamer hebben zich de afgelopen jaren in een reeks van toezeggingen en een serie van aangenomen moties uitgesproken tegen de Japanse dolfijnenslachtingen en walvisjacht. Nu minister-president Rutte op 10 en 11 november in Japan is met een handelsmissie, heeft fractievoorzitter Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) Kamervragen gesteld over hoe de premier invulling gaat geven aan het officiële regeringsstandpunt tegen deze Japanse activiteiten en eerder gedane toezeggingen zich daar blijvend tegen te verzetten.

Marianne Thieme: “Dit is het moment voor de premier om de daad bij het woord te voegen en Japan duidelijk te maken dat Nederland de dolfijnenslachtingen niet accepteert.”

Taiji
Elk jaar vinden in het Japanse Taiji wrede dolfijnenjachtpartijen en -slachtingen plaats, die nauw samenhangen met de handel in dolfijnen voor dolfinaria wereldwijd. Japan geeft 23.000 vergunningen af aan kustplaatsen om dolfijnen uit het wild te vangen.

Eerst worden de beste exemplaren door dolfijnentrainers vanuit de hele wereld voor veel geld gekocht voor hun dolfinaria. De overgebleven dolfijnen worden op gruwelijke wijze gedood door stalen haken in de kop te slaan. Ieder jaar worden er tussen honderden en duizenden dieren gedood tijdens het jachtseizoen

Daarnaast lapt Japan het decennia oude verbod op commerciële walvisvangst structureel aan haar laars, zonder dat internationale regeringsleiders hier tegen optreden.


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats