Verhoogde afgifte van kwik uit amalgaamvullingen, na blootstelling aan elektromagnetische velden


Een mogelijk gevaar voor overgevoelige mensen en zwangere vrouwen

Mortazavi G, Mortazavi SM.

Samenvatting
In de afgelopen decennia is het gebruik van algemene bronnen van elektromagnetische velden zoals Wifi-routers en mobiele telefoons enorm toegenomen over de hele wereld. Er is voortdurende bezorgdheid dat blootstelling aan elektromagnetische velden nadelige effecten kan hebben op de gezondheid. Kort geleden is aangetoond dat kwik zelfs in lage doseringen vergiftiging kan veroorzaken. Daarom worden nu pogingen ondernomen om het gebruik van kwik in amalgaamvullingen af te bouwen en ermee te stoppen.

Door ons team en door andere onderzoekers is geconstateerd dat na blootstelling aan elektromagnetische velden – die voorkomen bij bijvoorbeeld MRI-scans en bij gebruik van mobiele telefoons – een verhoogde afgifte van kwik uit amalgaamvullingen optreedt. We hebben kort geleden al aangetoond dat een aantal onderzoeksverslagen waarin geen verhoogde afgifte van kwik na een MRI werd gemeld, wellicht een paar methodologische fouten bevatten. Hoewel eerder werd geloofd dat de hoeveelheid kwik die vrijkwam uit vullingen niet gevaarlijk kan zijn, wijzen nieuwe bevindingen uit dat kwik zelfs in lage doseringen vergiftigend werkt. Gebaseerd op recente epidemiologische bevindingen, kan worden gesteld dat de veiligheid van vrijkomend kwik uit vullingen dubieus is.

Aangezien sommige mensen overgevoelig lijken te zijn voor de toxische effecten van kwik, zouden de verantwoordelijke autoriteiten moeten heroverwegen of het wel veilig is als mensen met kwikvullingen worden blootgesteld aan elektromagnetische velden. Bovendien kunnen we melden dat een verhoogde afgifte van kwik na een dergelijke blootstelling riskant kan zijn voor zwangere vrouwen. Aangezien uit sommige studies blijkt dat er een sterk positieve correlatie bestaat tussen kwikgehaltes in het bloed van de moeder en het bloed van de navelstreng, leiden onze bevindingen betreffende elektromagnetische velden en het verband met kwikafgifte uit vullingen ertoe te concluderen, dat zwangere vrouwen met amalgaamvullingen de blootstelling aan elektromagnetische velden zouden moeten beperken, om giftige effecten bij de foetus te voorkomen.

Gebaseerd op deze bevindingen – en vanwege het feit dat baby’s en kinderen kwetsbaarder zijn voor blootstelling aan kwik en veel mensen heel vaak blootgesteld worden aan elektromagnetische velden – denken wij dat er wellicht een paradigmaverschuiving nodig is bij het evalueren van de gezondheidseffecten van amalgaamvullingen.

Vertaling: Astrid Zwart

Link


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats