Gebrek aan slaap verhoogt het risico van mislukking op school


Een nieuwe Zweedse studie toont aan dat adolescenten die lijden aan slaapstoornissen of gewone korte slaapduur minder kans op academisch succes hebben in vergelijking met degenen die genieten van een goede nachtrust. De resultaten werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Sleep Medicine.

In een nieuwe studie onder meer dan 20.000 jongeren tussen de 12 en 19 jaar uit Uppsala County, tonen onderzoekers van de universiteit van Uppsala aan dat slaapverstoring en gewone korte slaapduur (minder dan 7 uur per dag) het risico op falen op school vergroot.

De studie werd geleid door onderzoeker Christian Benedict en promovendus Olga Titova bij de Afdeling Neurowetenschappen. De resultaten suggereren dat de slaap bij adolescenten een belangrijke rol speelt in de resultaten op school.

"Een andere belangrijke bevinding van ons onderzoek is dat ongeveer 30 procent van de adolescenten rapporteerde regelmatig slaapproblemen te hebben. Vergelijkbare waarnemingen zijn gedaan in andere adolescentgroepen waaruit blijkt dat slaapproblemen bij adolescenten een epidemisch niveau hebben bereikt in onze moderne samenleving", aldus Christian Benedict.

Vertaling: Andre Teirlinck


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats